Sari la conținut
Acasa > IT > Cel mai bun procesor

Cel mai bun procesor

5
(1)

Pentru pasionatii de calculatoare, asamblari PC si tehnologie, sa stie care este cel mai bun procesor de gaming, pentru laptop sau PC este un lucru bun. Poate nu neaparat iti vom mentiona care sunt cele mai bune procesoare din lume, insa iti vom arata top procesoare Intel sau AMD Ryzen. Pentru placa de baza sunt disponibile procesoare cu socket 1150, 1151, 1155 sau 775. Cele mai noi procesoare Intel Core i5, i7, i9 sunt compatibile cu Windows 11. Poti sa vezi si procesor Intel® Core™ i9-11900K 3.50 GHz Socket 1200.

Cele mai bune procesoare – Top 10 procesoare bune

Cel mai bun procesor este Intel® Core™ i9-11900K. Cele mai ieftine procesoare le gasesti in Romania anului 2024, fara nici o indoiala. La eMag au o gama larga de procesoare de gaming si jocuri, de editare video sau mining. Gasesti oferte, reduceri si discount la top procesoare bune.

procesor bun
Cum alegi cel mai bun procesor?

Cel mai bun procesor sau unitatea de procesare centralizata, este neuronii computerului, iar performanta sa este cea care decide in cele din urma cat de repede poate face sistemul sarcinile. Prin urmare, procesorul este prima componenta instalata intr-o afacere.

Care este cel mai bun procesor de gaming?

Miezul procesorului este unitatea centrala de procesare. Iar performanta acestuia este cruciala. Calculatoarele au fost single-core pentru o lunga perioada de timp, dar apoi a venit cu un procesor dual-core, care le-a crescut foarte mult eficienta. Multithreadingul este al doilea indiciu care are un efect direct asupra performantei. Permite ca doua fire de procesare a datelor sa ruleze simultan pe un singur nucleu.

🛒 CategoriiProcesoare PC
✂️ Reduceri30%
🏷️ PromotiiIn mod regulat
🚚 Livrare gratuitaDa
↩️ Perioada de retur30 zile, gratuit
✉️ Modele diverseDa
🎁 Card cadouDisponibil
⏰ ActualizareAstazi

Cel mai bun procesor din Romania

procesor bun

Unitatea centrala de procesare consta dintr-un cip de siliciu si multe componente electrice suplimentare pe o placa de circuit imprimat. Un scut metalic actioneaza ca un radiator si un capac de protectie pentru placa atunci cand este vazut de sus. Punctele de contact pentru placa de baza sunt situate la baza procesorului.

Caracteristicile principale ale procesorului sunt toate legate de performanta acestuia. Numarul de nuclee, indiferent daca multithreading-ul este acceptat sau nu. Frecventa nominala si optima, caracteristicile si capacitatea de cache se incadreaza toate in aceasta categorie. Soclul placii de baza specifica specificatiile pentru designul procesorului. Retineti ca, daca doriti sa va actualizati computerul in viitor fara a cheltui multi bani. Ar trebui sa alegeti un procesor compatibil cu soclu-urile existente. In caz contrar, va trebui sa schimbati placa de baza si apoi placa grafica.

Cand producatorii au recunoscut ca cresterea vitezei de ceas ar fi prohibitiv de costisitoare, consumatoare de energie si ineficiente, au inceput sa ia in considerare alte strategii. Cum ar fi multithreading. Un procesor cu cateva nuclee este acum minimul necesar pentru un computer contemporan functional.

Cel mai bun procesor din 2024

Inainte ca procesoarele cu mai multe nuclee sa devina obisnuite, viteza ceasului era cea mai graitoare masura a eficientei. Aceste realizari sunt acum partajate cu fluxurile si nucleele. Cate instructiuni pot fi efectuate de cel mai bun procesor intr-o anumita perioada de timp este direct proportionala cu viteza de ceas. Viteza ceasului indica cate instructiuni poate efectua CPU intr-o secunda.

Statul a determinat ca este necesar un minim din aceasta valoare pentru o setare adecvata a ceasului. Cu toate acestea, exista o frecventa Turbo maxima, precum si o frecventa standard de ceas. Concluzia de baza este ca computerul are capacitatea de a creste performanta prin cresterea vitezei nominale a ceasului. Daca este necesar. Tehnica de overclockare automata a fost lansata de Intel. La scurt timp mai tarziu, AMD a dezvaluit primul lor software de overclocking pentru procesorul Precision Boost.

Cache-ul este un mediu de stocare a memoriei foarte rapid. Este o parte incorporata a procesorului care este folosita pentru a prioritiza datele si pentru a le muta mai rapid. Impactul cache-ului asupra performantei este mai mic decat cel al nucleelor. Dar poate duce totusi la castiguri de productivitate. Presupunand ca placa video este conectata la slotul de expansiune corect. Controlerul PCI Express de la bord va facilita transferuri mai rapide de date intre cel mai bun procesor si adaptorul de afisare.

Capacitatile de procesare video native pentru procesor sau grafica incorporata devin cruciale. Desi nu are capacitatea unei placi grafice dedicate, este o alegere excelenta si accesibila pentru treburile de zi cu zi. Cum ar fi navigarea pe web, vizionarea de filme. Lucrul in Word si asa mai departe. Cantitatea de energie necesara pentru racirea spatiului va determina ce metoda de racire este utilizata. PC-ul poate esua devreme daca acest parametru este ignorat. Ceea ce poate rezulta din utilizarea necorespunzatoare.

Cel mai bun procesor ieftin

Performanta procesorului si dimensiunea fizica a tranzistorilor au impact asupra consumului de energie. De obicei, tranzistoarele au o grosime neconstanta. Cu cat este mai bine, cu atat tranzistorul este mai ingust. Acest prag nu este adesea depasit de majoritatea modelelor. Exista doua configuratii distincte ale procesoarelor disponibile. Primul este un procesor fara hardware de racire suplimentar. In timp ce al doilea are un cooler de stoc. Chiar daca versiunea OEM va fi cea vanduta in magazine, cele doua se disting rareori una de alta. De asemenea. Ofera un termen de garantie mai lung daca este instalat un racitor din fabrica.

Este fascinant sa afli ca procesul de crestere a vitezei de ceas a unui computer este cunoscut sub numele de overclock. Una dintre functiile sale principale este de a creste viteza de procesare prin cresterea frecventei de ceas a procesorului. Daca doriti sa overclockati procesorul, va trebui sa eliberati sau sa deblocati multiplicatorul. Acordati mare atentie si placii de baza. Overclockarea este posibila pe placile Intel cu denumirea. Dar pe placile AMD, aproape toate modelele sunt compatibile.

Procesorul computerului este unitatea centrala de procesare. Cu cat este mai mare volumul de combustibil pe care il primeste, cu atat va functiona mai rapid si mai eficient. Intel si AMD sunt cei doi producatori principali de procesoare. Cei din primul grup sunt observatori de tendinte. In timp ce cei din cel de-al doilea grup stiu sa stea la sold pe un ban.

Este important sa tineti cont de suportul memoriei. Se recomanda selectarea DDR3 sau mai mare. Cel mai bun procesor PCI Express si integrat sporesc performanta. Sistemul de racire cu care ajungeti depinde de cantitatea de energie pe care o foloseste. Afecteaza si procedurile. Eficienta lor creste odata cu scaderea grosimii.

Cel mai ieftin procesor

Viteza de procesare a computerului este determinata in mare parte de unitatea centrala de procesare. Ca rezultat, procesorul este adesea selectat primul. Urmat de restul componentelor, in timpul instalarii unui computer. Incep prin a enumera modelele de procesoare preferate si ofera o explicatie rapida pentru persoanele care nu au timp sa citeasca intreg eseul.

In orice caz, cu cat procesorul este mai bun, cu atat are mai multe nuclee si cu atat frecventa este mai mare. Cu alte cuvinte, ganditi-va la ce va puteti permite. Un procesor Intel cu nucleul video dezactivat este o alta modalitate de a economisi bani. Dar retineti ca, daca placa video se defecteaza, nu veti putea folosi computerul. Cititi mai departe pentru rationamentul din spatele modelelor mele recomandate. Precum si o scufundare profunda in piulitele si suruburile procesoarelor computerelor.

Un cristal de siliciu si alte componente electrice sunt gazduite pe o placa de circuit imprimat care serveste drept unitate centrala de procesor a computerului. O carcasa metalica de protectie inconjoara cristalul, actionand atat ca un scut, cat si ca un radiator. Conectarea procesorului la placa de baza se realizeaza prin intermediul acestor picioare, care sunt situate pe partea opusa placii.

Doua corporatii majore, Intel si AMD, produc procesoare de computer intr-o varietate de fabrici de ultima generatie de pe tot globul. Prin urmare, procesorul este partea cea mai de incredere a computerului, independent de marca. Intel a fost in fruntea dezvoltarii tehnologiei care alimenteaza computerele moderne. AMD imprumuta din experienta lor. Adaugand in acelasi timp propria intorsatura si mergand intr-o directie de pret mai prietenoasa pentru consumatori.

Top procesoare bune de vanzare

Exista un decalaj arhitectural semnificativ intre procesoarele Intel si AMD. Fiecare are punctele sale forte si slabe; unii sunt mai buni la asta sau la asta. Procesoarele Intel Core sunt mai potrivite pentru dezvoltarea PC-urilor de gaming robuste datorita performantei lor mai mari pe nucleu. In comparatie cu procesoarele AMD Ryzen din marea majoritate a jocurilor recente.

Alternativ, cel mai bun procesor AMD Ryzen exceleaza la aplicatii multi-threaded. Cum ar fi editarea video, nu sunt drastic inferioare Intel Core in jocuri. Si sunt ideale pentru un computer universal folosit atat pentru lucru, cat si pentru joaca. Numarul de straturi si dimensiunea memoriei cache este al doilea factor de luat in considerare. In timp ce un nucleu cu doua fire foloseste ambele maini pentru a gestiona greutatea. Un nucleu cu un singur fir este analog cu cineva care vrea sa jongleze cu totul cu o singura mana.

Priza unui procesor este un fel de conexiune care se conecteaza la placa de baza. Soclurile pentru procesoare pot fi etichetate fie dupa numarul de pini de pe procesor. Fie printr-o identificare alfanumerica, in functie de producator. Modificarile la soclu-urile procesorului apar adesea. Iar noi versiuni sunt lansate in fiecare an. In cele mai multe cazuri, ar trebui sa obtineti un procesor cu cel mai recent soclu. Acest lucru va face posibila actualizarea atat a procesorului. Cat si a placii de baza intr-un viitor nu prea indepartat.

Procesorul nu se va instala daca soclul sau este incompatibil cu soclul placii de baza. Urmatoarele socluri de procesor sunt in prezent cele mai populare. Procesoarele Intel 1200 sunt exemple de ultima generatie care nu mai sunt prohibitiv de costisitoare. In ciuda performantei si potentialului lor sporit. De la cele mai de baza la cele mai avansate, ofera o mare varietate de modele.

Cel mai bun procesor AMD AM4

AMD AM4 sunt procesoare multi-threaded de ultima generatie, potrivite atat pentru munca serioasa. Cat si pentru jocuri serioase. De la cele mai de baza la cele mai avansate, ofera o mare varietate de modele. Achizitionarea unui computer care va functiona cu o priza anterioara nu este practic. Procesoarele Socket 1200 si AM4 sunt cele mai de ultima generatie si va vor permite sa construiti un computer rezonabil, fara a pierde banii.

Numarul de nuclee, fire de executie, frecventa, memorie cache. Frecventa RAM acceptata, disponibilitatea unui nucleu video integrat si alte caracteristici variaza intre marci si modele de procesoare. Performanta generala a procesorului este cea mai sensibila la cantitatea de nuclee disponibile. Este necesar cel putin un procesor cu cateva nuclee pentru utilizare intr-un computer de birou sau multimedia.

Computerul necesita un procesor cu nuclee daca va fi utilizat pentru jocurile de astazi. Procesorul cu mai multe nuclee poate gestiona software-ul profesional solicitant, cum ar fi editarea video. Desi cele mai puternice procesoare pot include nuclee. Acestea sunt prohibitiv de costisitoare si sunt cu adevarat utile doar pentru lucrari profesionale foarte complicate.

Cu tehnologia multi-threading, fiecare nucleu al procesorului poate gestiona multe fluxuri de date simultan, imbunatatind dramatic performanta. Performanta unui procesor cu 4 nuclee care poate face mai multe sarcini este comparabila cu cea a unui procesor cu cateva nuclee. In timp ce noua familie de procesoare Ryzen are procesoare pre-thread, acestea au un pret ridicat. Si sunt optimizate pentru aplicatii industriale care necesita foarte mult resurse.

Cel mai bun procesor Intel

Frecventa la care functioneaza toate nucleele CPU are, de asemenea, un impact major asupra performantei generale. Un sistem de operare actual pentru un computer modest conceput pentru procesarea de text si navigarea web necesita un procesor cu o viteza. Un procesor cu o frecventa de aproximativ este necesar pentru un computer multimedia sau de gaming de gama medie. Un procesor cu o viteza de 4 pana la 5 gigaherti este ideal pentru un computer de gaming sau de lucru de ultima generatie. In fiecare caz, cu cat optiunile financiare sunt mai mari, cu atat frecventa procesorului ar trebui sa fie mai mare.

Frecventa de baza a unui procesor modern este adesea mentionata ca frecventa procesorului in documentatia tehnica. Turbo Boost, o caracteristica exclusiva pentru procesoarele Intel Core. Are si o limita superioara teoretica. Aceasta inovatie creste automat frecventa nucleelor de procesare atunci cand cererea este puternica.

Tehnologia Turbo Core folosita in procesoarele AMD Ryzen indeplineste o functie similara de overclockare automata a procesorului. Procesoarele Ryzen, de exemplu, au o frecventa de baza si o frecventa maxima in Turbo Core. CPU trebuie sa aiba suficienta putere si sa nu se supraincalzeasca pentru ca tehnologiile Turbo Boost si Turbo Core sa functioneze corect. Daca nu, procesorul va creste frecventa de baza cu o cantitate mica. Acest lucru necesita un sistem de racire robust. Un sistem de alimentare pe placa de baza si o sursa de alimentare.

Pentru a accelera calculele, un computer se bazeaza pe memoria sa interna, cunoscuta sub numele de memorie cache. Dimensiunea memoriei cache a procesorului are un anumit impact asupra performantei. Desi nu la fel de mult ca numarul de nuclee de procesare si viteza de ceas.

Cele mai bune procesoare i3, i5, i7 sau i9

Aceasta influenta poate lua o mare varietate de forme in diferite pachete software. Cu toate acestea, nu este intotdeauna posibil din punct de vedere financiar sa achizitionati procesoare cu o mare capacitate de cache. Cand alegeti cel mai bun procesor, memoria cache L1 este adesea ignorata din cauza nesemnificatiei sale.

Cache-ul de la nivelul DOI este cel principal. Existenta memoriei cache de nivel al doilea per nucleu este destul de comuna chiar si in procesoarele low-end. Calculatoarele medii folosesc adesea procesoare cu cache L2 pentru fiecare nucleu. PC-urile profesionale si pentru jocuri au nevoie de procesoare cu cel putin un megaoctet de cache de nivel per nucleu.

Cache-urile de dimensiuni egale nu sunt standard in toate modelele CPU. De regula, procesoarele de gama inferioara pentru munca de birou nu au cache deloc sau pana la un al treilea nivel. Cache-urile L3 sunt o necesitate pentru PC-urile multimedia de astazi de acasa. PC-urile profesionale si pentru jocuri au nevoie de procesoare cu cache L3 sau mai mare pentru o performanta optima. Este grozav daca procesorul tau are un cache de nivel 4, care se gaseste doar intr-un subset de procesoare. dar nu este strict esential.

Memoria DDR4 functioneaza la sau peste frecventa suportata de procesoarele moderne. Este minimul necesar pentru un computer in zilele noastre. Cu toate acestea, RAM cu o frecventa de 3000 MHz si mai mare, care necesita compatibilitate cu placa de baza, nu este cu mult mai costisitoare. Priza este cea care asigura ca placa de baza si procesorul sunt compatibile intre ele. Exista optiuni care influenteaza performanta printre ele. In primul rand, numarul de nuclee si filetarea acestora, precum si viteza de ceas sunt afisate aici. Prima optiune este mai costisitoare. Dar vine cu o garantie mai lunga, deoarece foloseste racirea echipamentului original.

Top procesoare cu socket 1150, 1151, 1155, 2100 sau 775

Utilizatorii care tocmai invata despre computere se intreaba adesea daca ar putea cumpara module de memorie care functioneaza la o frecventa mult mai mare decat permite procesorul in mod oficial. Memoria nu poate functiona la aceasta viteza decat daca placa de baza este compatibila cu tehnologia XMP. Pentru a mentine memoria functionala la o viteza mare constanta. XMP va creste automat frecventa magistralei.

In zilele noastre, trebuie pur si simplu sa va ganditi la frecventa maxima de memorie pe care o permite placa de baza. mai degraba decat la frecventa de memorie pe care o accepta procesorul sau la indicatia suportului XMP in specificatiile placii de baza. Fara a fi nevoie sa cumparati o placa video separata, un computer cu un nucleu video integrat este o alegere buna pentru un birou de acasa sau un centru media. Cu toate acestea, este necesara o placa video dedicata pentru orice computer folosit pentru jocuri sau editare video.

Procesoarele Intel sunt echipate cu video mediocru care se lupta sa tina pasul chiar si cu cele mai putin solicitante jocuri la setari joase. In plus, fara placa video, computerul este absolut inutil pentru cei cu procesoare care au un index la sfarsit.

In timp ce multe procesoare Intel si AMD ofera video integrat. Cipurile Ryzen se afla in scenariul opus. Cu toate acestea. Grafica Vega care este incorporata este de doua ori mai puternica decat cea a Intel si va va permite sa jucati jocuri recente care nu sunt prea solicitante online la setari joase sau medii. Un computer cu un astfel de procesor ar putea servi drept baza pentru un computer multimedia. Sau ca alternativa la jocuri cu costuri reduse pana cand poate fi instalata o placa grafica mai puternica.

Top procesoare compatibile cu Windows 11

Parametri precum metoda de fabricatie, consumul de energie si managementul termic sunt utilizati si pentru a descrie procesoarele. Un exemplu de tehnica de fabricatie este tehnologia de proces utilizata pentru a crea procesoare. Atunci cand masinile si metodele de fabricatie sunt mai la zi, procesul tehnic ar putea fi simplificat. Cerintele de putere si caracteristicile termice ale unui procesor depind in mare masura de tehnologia procesului de fabricatie utilizata.

Cu cat procesorul este mai eficient si mai ieftin. Cu atat tehnologia procesului poate fi mai mica. Procedura tehnica este urmata in productia procesoarelor de astazi. Consumul de energie creste liniar odata cu viteza CPU si numarul de nuclee. Este important de mentionat ca procesul de fabricatie are un impact major asupra cantitatii de energie utilizata. Este nevoie de mai putina energie pentru a rula o tehnologie de proces care este mai subtire. Cel mai important fapt de retinut este ca cel mai bun procesor puternic necesita o sursa de alimentare robusta si, prin urmare, o placa de baza mai puternica.

Doar uneori, cand sunt lansate modele noi, producatorii dezvaluie informatii despre consumul real de energie al procesoarelor in descrierea produsului. Luati, de exemplu, consumul de energie al procesoarelor in acest scenariu.

Daca procesorul are un consum mare de energie, placa de baza va avea nevoie de un sistem robust de alimentare si racire pentru a o mentine sa functioneze fara probleme. In caz contrar, performanta procesorului va fi redusa pentru a preveni supraincalzirea circuitelor de alimentare. Iar placa de baza s-ar rupe mai devreme.

Cel mai bun procesor de gaming

Producatorii includ de obicei puterea termica estimata in specificatiile procesorului. Pe baza acestei valori trebuie ales un cooler adecvat. Care stabileste disiparea caldurii procesorului. Totusi, valoarea medie este afisata in timp ce rulati la frecventa de baza, asa ca retineti asta.

Caracteristicile principale ale procesorului, inclusiv numarul de nuclee si frecventa, sunt adesea enumerate impreuna cu pretul. Site-urile web oficiale ale producatorilor de procesoare includ toate celelalte specificatii relevante ale procesorului. Deoarece modelele CPU sunt actualizate anual. Nu le voi enumera pe toate aici, ci concentrandu-ma pe seria mai stabila si mai usor de utilizat.

Obtinerea procesoarelor dintr-o serie mai noua este o idee buna. Deoarece acestea sunt mai productive si pot folosi tehnologii mai noi. Dupa numele seriei, cu cat numarul modelului este mai mare. Cu atat frecventa procesorului este mai mare. Pentru procesoarele Intel Core, multiplicatorul este deblocat daca numarul de serie se termina intr-un index. Este necesara o placa de baza mai costisitoare bazata pe chipset-ul din serie pentru a profita de potentialul lor de overclockare.

Overclockarea este posibila pe toate procesoarele AMD Ryzen prin ajustarea multiplicatorului, totusi capacitatea de overclocking a cipurilor este mai mica. Placile de baza cu chipset-urile din seriile B si X permit overclockarea procesoarelor Ryzen. Capacitatea de a overclocka procesorul este un indicator pozitiv al viabilitatii sale pe termen lung. Deoarece, in viitor, daca performanta procesorului va scadea, va fi imposibil de inlocuit. Dar usor de overclockat.

Cele mai bune procesoare pentru jocuri

Pentium-urile si alte procesoare low-end sunt mai accesibile si mai putin costisitoare atunci cand sunt asociate cu un radiator. Cu toate acestea, este de obicei mai rentabil sa achizitionati un procesor de gama medie. Sau high-end fara racire si apoi sa alegeti un cooler adecvat pentru acesta. Pretul va fi comparabil. Dar imbunatatirile in liniste si controlul temperaturii vor fi substantiale.

Aceasta inseamna ca puteti selecta cel mai eficient procesor pentru bugetul si nevoile dvs. Alegeti producatorul procesorului. Pare simplu, deoarece sunt doar doua dintre ele. Atat Intel, cat si AMD sunt jucatori importanti in industria computerelor. Cu toate acestea, mic nu indica intotdeauna nimic, mai ales cand comparam doi producatori cu punctele lor forte si punctele slabe. De foarte mult timp, Intel a avut cel mai mare numar de vanzari de unitati.

Cel mai bun procesor de gaming Ryzen au ajutat AMD sa-si imbunatateasca pozitia si sa domine practic toate categoriile de preturi de multi ani. Abia odata cu aparitia procesoarelor Intel si a generatiilor ulterioare situatia a inceput treptat sa se intoarca invers.

In acest moment, procesoarele AMD si Intel sunt la egalitate intre ele in ceea ce priveste performanta si costul doar printre procesoarele puternice si extrem de puternice. In toate celelalte nise, Intel domina aproape in intregime. Iar procesoarele din generatia anterioara sunt destul de profitabile la cumparare. Exista mii de pagini web scrise de fani si detractori ai ambilor producatori folosind tropi obositi. Cum ar fi Intel lanseaza cele mai bune procesoare si AMD oricum este mai bun. Dar nu ar trebui sa ascultati acest zgomot de fundal. Si, in schimb, sa va bazati decizia pe scorurile de referinta si preturile curente ale pietei. .

Top 10 procesoare pentru PC

Deoarece majoritatea defectiunilor procesoarelor apar acum in primele sase luni, iar versiunile ieftine sunt considerabil mai putin raspandite decat procesoarele puternice si scumpe. Este sigur sa spunem ca tehnologiile de productie de astazi sunt aproape impecabile. Cu rate atat de scazute de esec, este corect sa presupunem ca procesoarele sunt echipamente electronice foarte fiabile. Esecurile care apar, totusi, ar putea fi consecinta mainilor nu atat de netede sau a circumvolutiilor. prea drepte ale anumitor asamblatori sau a esecurilor numeroaselor eforturi de overclocking.

Caracteristicile arhitecturii computerizate contemporane. Productia in sine, in special in loturi mari, costa in general cateva zeci de dolari sau chiar mai putin. iar munca inginerilor, proiectantilor si agentilor de marketing reprezinta marea majoritate a costurilor tuturor procesoarelor noi.

De obicei, doar o mana de familii de procesoare cu placi grafice incorporate sunt produse in serie. Iar gama larga de modele rezultata este rezultatul trecerii si esuarii unei baterii de teste. Scazand frecventa de lucru a procesorului. Dezactivand placa grafica sau dezactivand cateva dintre nuclee, putem crea ceva putin iesit din comun. Cum ar fi computerele cu propulsie nucleara.

Putini oameni isi inlocuiesc vreodata cel mai bun procesor pentru computeru cu unul mai nou, mai puternic, asa ca probabil ar trebui sa planuiti sa il pastrati pe cel pe care il cumparati pentru totdeauna. Producatorii procesorului, placii de baza si altor componente ale computerului dvs. ar prefera sa cumparati un sistem nou-nout decat sa va actualizati cel actual. Majoritatea computerelor dureaza cel putin opt ani, asa ca alegeti un procesor cu un anumit spatiu.

Cel mai bun procesor pentru laptop

Ideea de overclockare a procesorului pentru a-i creste semnificativ viteza este foarte atragatoare. Dar doar la prima vedere. Pentru ca inca nu se va realiza un progres revolutionar. Deoarece cresterea performantei nu este de obicei mai mare. Ci pentru a cheltui bani pe o racire scumpa. sistem si riscati o defectiune completa a intregului sistem din cauza supraincalzirii sau din alte motive.

Experimentele de overclockare sunt adesea inutile in prezent. Deoarece chiar si procesoarele cu buget mediu ofera performante foarte respectabile. Cel mai bun procesor overclockat pana la punctul de aproape lesin nu se potriveste cu o placa grafica puternica si un disc SSD rapid.

Cu toate acestea, viteza sistemului este adesea resimtita nu de performanta maxima, ci de viteza cu care efectueaza mici operatiuni precum lansarea unui browser sau a unui editor de text. Iar acest lucru depinde direct de tipul de hard disk, un SSD rapid sau un HDD clasic mult mai lent. Motiv pentru care credinta comuna ca cu cat mai multe nuclee si frecventa procesorului este mai mare. Cu atat computerul ruleaza mai repede este in mare masura inexacta.

Astfel, nu este deloc necesar sa selectati cel mai bun procesor disponibil pentru acesta pentru a asambla sau achizitiona un computer rapid. Deoarece chiar si o multime de un procesor dual-core bun, o unitate SSD rapida pentru sistem este adesea surprinzatoare. Deoarece, conform recenziilor clientilor, totul este simplu pe un astfel de computer si zboara. Desigur, cu exceptia jocurilor solicitante. Pentru care performanta celui mai puternic procesor dual-core va fi ingrozitor de inadecvata.

Cel mai ieftin bun procesor din Romania

Este important sa retineti ca, daca veti folosi computerul doar pentru navigarea obisnuita pe web si procesarea de text. Nu merita sa cheltuiti multi bani pe un procesor de ultima generatie.

Cel mai bun procesor Intel au cel mai bun raport performanta-cost, conform analizei noastre a rezultatelor de referinta si a preturilor curente. Cel mai bun procesor AMD are doar o mana de modele care merita luate in considerare pentru achizitie. Iar generatiile mai vechi de procesoare Intel rareori au sens financiar. Este important sa ne amintim, totusi, ca placile de baza pentru procesoarele din generatia Intel au inca preturi excesiv de mari. Ceea ce poate avea un impact major asupra costului unui computer.

In mod regulat, utilizatorii forumului se plang de calitatea sistemului de racire stoc si pledeaza pentru alternative facute de companiile aftermarket. Chiar daca s-ar putea sa credeti ca trebuie sa instalati un sistem de racire mai bun pentru cele mai puternice procesoare sau atunci cand faceti overclock. Adevarul este ca sistemele de racire in cutie sunt construite special pentru procesoarele lor. Astfel incat au o calitate decenta si un nivel scazut de zgomot.

Deoarece temperatura procesorului scade adesea cu cateva grade dupa schimbarea BIOS-ului. Este de imaginat ca aceasta este cauza principala a plangerilor constante despre sistemul de racire in cutie. Multe radiatoare CPU Intel folosesc cleme de plastic, o alegere de design care a fost criticata, deoarece clemele se rup ocazional in timp ce radiatorul este instalat.

Top procesoare pentru calculatoare

De asemenea, placile de baza cu costuri reduse ar putea esua in cele din urma din cauza indoirii regiunii CPU cauzata de designul suportului radiatorului. Dupa cum se vede in imagine, majoritatea radiatoarelor CPU AMD au un design superior. Care este mai practic, mai simplu, mai fiabil si necesita o atasare ferma pe placa de baza, astfel incat sa nu poata fi indoiti.

Desi au existat incidente sporadice in care marginea de plastic a suportului radiatorului s-a rupt pe placile de baza de calitate scazuta sau extrem de vechi. Designul mai vechi, care utilizeaza doar un singur zavor, este la fel de util.

Deoarece majoritatea procesoarelor moderne incorporeaza caracteristici care faceau anterior parte din chipset-ul sau erau instalate de obicei separat. Cum ar fi placile video, ele sunt descrise mai precis ca procesoare hibride. Toate jocurile recente pot fi jucate cu setari joase sau medii pe multe modele noi, cu grafica integrata. Care face fata cu usurinta cerintelor vietii de zi cu zi.

Procesoarele cu grafica integrata sunt grozave pentru centrele media compacte si computerele de birou. Precum si pentru computerele mainframe cu capabilitati de joc entry-level sau care doresc sa treaca la una mai puternica. Deoarece o integrare mai mare a componentelor inseamna un consum general mai mic de energie si o fiabilitate mai mare a computerului. adaptor de afisare, placa video etc.

Cele mai bune procesoare gaming din 2024

Datorita faptului ca placa video integrata a procesorului hibrid utilizeaza RAM obisnuita mai degraba decat o memorie grafica dedicata, performanta sa este, prin urmare. Limitata si o placa video dedicata pentru jocuri este inca necesara pentru platformele de jocuri serioase.

Un procesor cu o placa video integrata este o alegere buna daca jocul la setari de calitate medie si maxima nu este o prioritate. Banii sunt stransi sau un upgrade la o placa video pentru jocuri este in viitorul cartilor. Retineti ca performanta placii video integrate depinde in mare masura de frecventa RAM si cu atat mai mult de activarea modului de functionare cu doua canale ale memoriei. Deoarece performanta placii video integrate scade dramatic atunci cand memoria functioneaza pe un singur canal.

A fost o perioada in care nici macar nu am putut califica placile video integrate in procesoarele Intel drept entry-level gaming. Avand in vedere cat de mult mai slabe erau performanta lor in comparatie cu placile video din procesoarele AMD de acelasi nivel. Cu toate acestea, in ultimii ani, multe generatii de procesoare Intel, si in special generatii de procesoare Intel. Au avut si performante foarte decente ale placilor video integrate.

De aceea, procesoarele Intel si AMD Ryzen din ultimele generatii sunt atat de atragatoare. Au o grafica integrata excelenta. Deoarece performanta lor este atat de mare incat unele modele sunt aproape la fel de rapide ca o NVidia GeForce discreta.

Procesoare pentru laptopuri bune

Chiar daca la inceput poate parea ciudat, utilizarea unei unitati SSD si a unei surse de alimentare silentioase, impreuna cu functionarea aproape silentioasa oferita de placile de baza cu procesoare integrate. Poate duce la beneficii considerabile. Deoarece majoritatea oamenilor sunt obisnuiti cu un anumit nivel de zgomot al unitatii de sistem. Astfel de placi de baza si procesoare duale sunt adesea folosite ca baza pentru statiile de lucru sau computerele home theater.

Procesoarele cu caracteristici extrem de modeste sunt adesea folosite, deoarece este greu sa produci o racire mica. Dar in acelasi timp silentioasa a unui procesor puternic. Cu toate acestea, puteti folosi oricare dintre ele cu usurinta pentru lucruri precum munca de birou, navigarea pe web. Vizionarea videoclipurilor online sau offline si pentru a juca jocuri mai complexe.

Multa vreme, pentru locurile lor de munca a fost benefic sa achizitioneze unul foarte vechi; cu toate acestea, odata cu trecerea timpului, disponibilitatea acestor dispozitive. Care sunt foarte favorabile in ceea ce priveste performanta, pretul, dimensiunea si cantitatea de caldura generata. A scazut drastic si tinde sa dispara complet.

Dar relativ ieftine placi de baza Intel cu racire pasiva, pe baza carora ar putea fi asamblate computere compacte ieftine si absolut silentioase. Aceste computere, computere de afaceri de dimensiuni mici si centre de divertisment la domiciliu. Si-au putut indeplini functiile prevazute cu ajutorul unitatilor SSD.

Cele mai bune procesoare pentru PC din Bucuresti

Procesoarele din lista de mai jos au fost clasificate in functie de performanta lor si impartite in cinci niveluri pe baza mai multor criterii pentru a va facilita decizia. Pentru a face distinctia intre eficienta cea mai mare si cea mai scazuta clara, ambele sunt umbrite diferit. In tabel sunt incluse doar modelele de procesoare care au fost disponibile la cel putin unii dintre comerciantii online analizati pe tot parcursul sezonului de iarna.

Preturile pentru procesoarele fara cutie sunt afisate aici in unitati arbitrare. Aceste unitati sunt utilizate exclusiv in scopul calcularii eficientei. In realitate, preturile pot varia in functie de tara sau regiune. Dar echilibrul general intre performanta si pret pentru toate procesoarele de la diferiti furnizori va fi aproape acelasi.

Pentru a raspunde la cea mai importanta problema care apare atunci cand cumparam un computer nou, ce procesor sa achizitionam, vom analiza mai intai rezultatele testelor si preturile tipice. In timp ce cel mai bun procesor este, fara indoiala. Cea mai importanta componenta, este doar inceputul a ceea ce trebuie selectat atunci cand se construieste un computer stabil si eficient.

Uneori, utilizatorii vor investi intr-un numar de piese diferite de hardware de ultima generatie, cu asteptarea ca totul va functiona fara probleme si rapid deodata. Cu toate acestea, daca procesorul este neglijat, intregul sistem va avea de suferit deoarece nu va putea functiona la eficienta maxima fara a incetini.

Procesoare bune Intel Core i5, i7 sau i9

Astfel, este esential sa intelegem initial factorii primari pentru a evalua performanta de calcul probabila a viitorului sistem in limite rezonabile. Se pare ca caracteristicile procesorului sunt cheia pentru a debloca intreaga putere a computerului analog. Producatorul procesorului este, desigur, primul considerent atunci cand faceti o achizitie de procesor.

Aceasta setare este adesea trecuta cu vederea, in ciuda impactului sau potential asupra performantei. Tehnica fotolitografiei este utilizata pentru a fabrica cristale CPU si microcircuite prin aplicarea de conductori, izolatori etc. Pe un substrat de siliciu folosind masini specializate.

O varietate de metode de fabricatie pot fi modelate prin precizia acestui aparat. De obicei, aceasta este data in nanometri. O regula de baza este ca, cu cat numarul este mai mic, cu atat structurile care sunt depuse pe substrat sunt mai mici si orice altceva urmeaza exemplul. Ca urmare a acestor progrese, nucleele procesorului folosesc mai putina putere. Oferind in acelasi timp mai multe capacitati de calcul la un cost mai ieftin.

S-a demonstrat ca un indice de proces mai mic indica un cip de procesor mai eficient si mai putin costisitor. Cu toate acestea. Nu ar trebui sa se pacaleasca prea mult; va trece ceva timp pana cand clientul final va experimenta frugalitatea noului proces tehnologic.

Top procesoare pentru minat si mining

Fiecare procesor produs este etichetat cu un identificator unic care dezvaluie familia careia ii apartine si caracteristicile sale principale. Pentru a face marcatorii lizibili si usor de inteles, vom examina unele dintre ele mai detaliat mai jos. Ceea ce ne referim cand spunem arhitectura este literalmente la asta. Spre deosebire de un design specific unui singur cip. Anumite caracteristici si proceduri sunt partajate intre o familie de procesoare. Acesta specifica modul in care ar trebui sa fie construite procesoarele si cum ar trebui aranjate componentele acestuia.

Aproape toate arhitecturile primesc un cod, sau un nume de cod, care face usor sa aflati despre anul de lansare. Si trasaturile comune ale numeroaselor modele din acea familie doar prin invatarea numelui arhitecturii.

Un socket, sau Socket, este o zona dedicata de pe placa de baza care este folosita pentru a gazdui procesorul. Ca regula generala. Putem defini aceasta ca perioada de timp in care platforma dvs. va continua sa existe sau potentialul sau viitor de crestere. Nu va functiona sa puneti un procesor pe el daca numarul de soclu nu se potriveste cu numarul de soclu de pe placa de baza.

Oamenii incearca frecvent sa economiseasca bani cumparand un procesor si o placa de baza care au mai multe generatii mai degraba decat una mai noua, deoarece sunt disponibile la un pret mai mic. Acest lucru este problematic. Deoarece inseamna ca, odata cu sosirea noilor standarde si a unui nou tip de conexiune. Probabil ca va fi imposibil sa lansati procesoare noi si mai puternice sub cel vechi, adica conectorul si standardul actual. Nu veti putea face multe modificari la computer fara a inlocui placa de baza, precum si procesorul daca doriti sa faceti imbunatatiri semnificative.

Cel mai bun procesor CPU din lume

Nu va exista o functionare lina daca soclul procesorului si soclul placii de baza nu sunt compatibile. Este adevarat ca anumite lucruri pur si simplu nu pot fi compromise. Dar AMD, unul, adopta o pozitie mai blanda in aceasta chestiune speciala. Asigurandu-se ca cele mai noi si cele mai vechi platforme sunt compatibile, organizatia faciliteaza o tranzitie lina in timp ce actualizeaza portofelul. Diferite tipuri de prize sunt folosite de diversi producatori.

Cea mai evidenta diferenta intre cel mai bun procesor Intel si un procesor AMD este numarul de pini din partea de jos a dispozitivului AMD. Care sunt utilizati pentru a-l conecta la placa de baza. Pe de alta parte, Intel a folosit o abordare diferita de ceva timp. Cu picioarele de contact plasate in interiorul conexiunii la placa de baza.

In ciuda faptului ca Intel si AMD au viteze de ceas diferite, pietrele prezinta adesea aceleasi performante. Multi presupun ca singurul factor determinant al performantei unui computer este frecventa acestuia, presupunand ca un numar mai mare inseamna un procesor mai puternic. Dar exista un defect in acest rationament. Fiecare parte este cruciala. De la viteza RAM la latimea de biti a magistralei de transmisie a datelor si nu numai. Toate partile unui computer trebuie sa cante din aceeasi foaie de imn.

Daca doriti sa optimizati pentru performanta, nu ar trebui sa va concentrati doar pe viteza de ceas. Este unul dintre cei mai esentiali indicatori ai performantei procesorului. Deoarece dezvaluie cati biti pot fi gestionati intr-un singur ciclu de ceas.

Procesoare performante la reducere

Pana intr-o perioada foarte recenta, computerele multi-core pur si simplu nu existau. Oriunde scuipi acum este alimentat de un computer multi-core. Atunci cand decideti asupra numarului de nuclee al procesorului, cel mai bine este sa lucrati inapoi de la sarcini individuale. Multi oameni primesc multithreading si multicore amestecate impreuna, desi sunt intr-adevar idei destul de separate.

Cand o platforma accepta multithreading, multe fire de executie se pot executa simultan. Procesoarele cu mai multe nuclee sunt utile numai impreuna cu programele cu mai multe fire. Care le permit sa-si realizeze pe deplin potentialul. Arhivatoarele, codificatoarele video, dispozitivele de defragmentare si browserele sunt toate exemple de astfel de programe. Memoria cache este un fel de memorie situata pe o unitate centrala de procesare unde datele sunt pastrate temporar. In timp ce sunt transferate in sau din memoria principala sau alte magistrale. Cu alte cuvinte, este un tampon volatil foarte eficient pentru recuperarea rapida a informatiilor utilizate frecvent.

Este evident ca cu cat are mai multe nuclee cel mai bun procesor. Cu atat va functiona mai bine, dar daca folosesti computerul doar pentru a face activitati de birou. Cum ar fi procesarea de text, navigarea pe web si multimedia usoara, probabil ca ar fi mai bine sa nu cheltuiesti banii in plus.

Optimizarea platformei pentru dezvoltatori este cheia pentru multithreading eficient. Jocurile si software-ul se imbunatatesc treptat pentru a se adapta mai bine acestei caracteristici. Cu toate acestea, nu este un dat ca acest parametru ar trebui cautat in listele de preturi ale procesoarelor. Deoarece cipul procesorului nu poate astepta ca memoria RAM sa se roteasca si sa efectueze operatiunile necesare. Foloseste si o memorie cache ultra-rapida.

Procesoare ieftine pe eMag de black friday

In cele mai multe cazuri, responsabilitatea principala a dezvoltatorilor este sa se stabileasca pe o dimensiune care sa functioneze bine cu procesorul finalizat. La urma urmei, acesta este ceea ce determina daca o aplicatie are sau nu o crestere a performantei. Mecanismul de detectare si corectare a erorilor unei memorie cache este incorporat pentru a mentine functionarea fara probleme in toate conditiile.

Opteaza pentru un procesor cu multa memorie cache L3 daca esti un jucator serios sau un pasionat de computere care foloseste doua placi grafice. In afara de asta, orice procesor cu o cantitate decenta de memorie ultrarapida ar fi potrivit. Acum ca am acoperit toate detaliile tehnice, sa trecem la cipurile problemei.

Nu se poate nega faptul ca, pe masura ce capacitatile de procesare ale computerelor s-au imbunatatit, cerintele lor de putere au crescut. In timp ce un simplu ventilator ar fi facut treaba in trecut, acum sunt necesare sisteme avansate de racire. Nu ar trebui sa acordati atentie suplimentara TDP sau oricaruia dintre fanii sai daca sunteti fan al laptopurilor sau al altor gadgeturi portabile de orice tip. totul a fost predeterminat si aranjat pentru tine in prealabil

Numarul Thermal Design Power a fost creat pentru a masura disiparea caldurii. Indica cantitatea maxima de caldura pe care un anumit model de cel mai bun procesor ar genera. Si, prin urmare, cata caldura ar trebui proiectat sa o elimine sistemul de racire. In epoca actuala a dezvoltarii gadgeturilor portabile, parametrul consumului de energie a fost redus drastic ca urmare a procedurii tehnologice si a altor factori.

Procesoare bune pentru PC de gaming performant

Progresele tehnologice de proces in fabricarea de cel mai bun procesor au facut posibila integrarea microcircuitelor specializate. Cum ar fi nucleul grafic, direct in unitatea centrala de procesare. Lipsa unei placi grafice dedicate face ca aceasta sa fie o optiune practica. Capacitatile grafice ale sistemului sunt secundare, deoarece accentul major este pus pe sectorul low-cost. O singura componenta este ceea ce numim cipul video Radeon HD pe care AMD il incorporeaza in procesoarele lor.

Cel mai bun procesor hibrid cu un nucleu video integrat este o optiune buna daca aveti nevoie de un computer ieftin. Dar acordati prioritate performantei fata de imagini. Exact asta a comandat doctorul, o doza de ieftina si veselie. Se pare ca, daca nu intentionati sa utilizati miezul video al procesorului. Nu are rost sa cumparati unul. Deoarece procesoarele exista de atat de mult timp. Designerii lor au adunat o multitudine de instrumente, caracteristici si capacitati care servesc la cresterea performantei si capacitatilor cipului. Iata doar cateva exemple.

Alegerea unui procesor pe baza faptului ca include sau nu tehnologii proprietare ca extra este o idee proasta, dar nu trebuie sa te lupti cu nimeni pentru a le achizitiona gratuit. Adevarata provocare este sa afli exact de ce functii vei avea nevoie. Intr-o piata in care preturile variaza foarte mult. In care dealerii nu sunt intotdeauna sinceri. Si in care mie de ruble suplimentare pentru o piatra neinteligibila ar fi nedorite. Abilitatea de a citi si interpreta cu acuratete marcile de procesare este cruciala. Sa-l examinam prin intermediul unui exemplu concret. Cum ar fi producatorul AMD.

Astazi, am invatat cat mai multe despre selectarea procesorului potrivit pentru nevoile noastre. Inclusiv despre ce factori sa luam in considerare atunci cand luam decizia finala.

Cele mai bune procesoare din lume in acest an

Detaliile si natura tehnica a informatiilor se pot dovedi provocatoare si nefamiliare pentru unii cititori; daca simtiti ca nu ati obtinut nicio perspectiva din aceasta. Va recomandam sa o cititi din nou si din nou inainte de a va uita la lista de preturi. Si de a incerca sa va restrangeti optiunile la cele mai potrivite procesoare pentru scopurile dvs. specifice.

Una dintre partile esentiale ale fiecarui computer este procesorul. Este nucleul nervos al capabilitatilor de calcul ale sistemului si controleaza cat de bine functioneaza totul. Pentru a economisi spatiu si energie electrica, computerele ultracompacte au uneori procesoarele lor integrate direct in placa de baza. Acestia pot gestiona videoclipuri de rezolutie medie si navigare pe Internet. Precum si majoritatea sarcinilor de birou.

Avand in vedere ca chiar si cele mai ieftine procesoare externe se potrivesc cu usurinta cu performanta omologilor lor interni. Ne vom concentra asupra lor in sectiunile urmatoare. Cele mai multe procesoare disponibile acum sunt concepute pentru a fi utilizate pe computere desktop. Deoarece performanta unui procesor este proportionala cu pretul sau, acesta poate servi drept criteriu principal pentru sortarea dispozitivelor.

Laptopurile beneficiaza de procesoare cu viteza de ceas mai mica, care utilizeaza mai putina energie electrica. Ca rezultat, capacitatea de procesare a unor astfel de masini este mult mai mica decat cea a procesorului unui computer desktop standard. Computerele de mare putere construite special pentru a gestiona volume masive de date sunt ceea ce are nevoie un server. Dispozitivele in cauza sunt capabile sa jongleze cu multe locuri de munca simultan. Sa functioneze fiabil intr-un mod continuu si sa reziste la temperaturi extreme si cerinte de calcul. Din pacate, nu puteti overclocka un procesor de server din cauza cat de scumpe sunt.

Cele mai performante procesoare de calculator PC

Denumirea procesorului reflecta faptul ca este o serie de procesoare de la acelasi producator, toate avand aceeasi arhitectura si performante identice sau comparabile. Distinctia principala intre procesoarele din aceeasi serie este viteza de ceas. CPU-urile cu numere de serie mai mari sunt mai avansate si mai costisitoare. In calcul, aceasta metrica reprezinta numarul de instructiuni executate de unitatea centrala de procesare in fiecare secunda. Unitatile de frecventa sunt gigaherti. Ofera un mijloc prin care poate fi evaluata viteza procesorului. Daca procesorul are o viteza de ceas mai mare, va fi mai eficient.

Generatia procesorului este mai cruciala decat seria. Un numar de generatie mai mare indica un design CPU mai recent si mai sofisticat. Aceste dispozitive folosesc mai putina energie fara a sacrifica performanta sau functionalitatea. Prin urmare, este esential sa mergeti intotdeauna cu un procesor din cea mai recenta generatie.

Deoarece chiar si cele mai ieftine procesoare au 2 nuclee, ceea ce este suficient pentru programe de birou, vizionarea de filme si jocuri simple. Numarul de nuclee ar trebui luat in considerare doar pentru activitatile care necesita resurse. Dimpotriva, procesoarele multi-core sunt utilizate in mod activ de jocurile cu imagini 3D complicate si aplicatii pentru calcule matematice.

Intr-un computer, cel mai important lucru este firul sau unitatea centrala de procesare. Aceasta componenta a computerului este responsabila pentru efectuarea unui singur set de instructiuni. Cresterile atat ale vitezei procesorului. Cat si ale performantei sistemului pot fi obtinute prin cresterea numarului de fire de executie utilizate. In orice caz, este important sa retineti ca puterea de calcul bruta nu s-a schimbat.

Procesor de laptop ieftin si bun

Cu toate acestea, in realitate, performanta unui procesor se bazeaza si pe arhitectura sa, dimensiunea memoriei cache, seria si numarul de nuclee. Deci, cel mai bine este sa comparati doar procesoarele de aceeasi marca, serie si generatie in ceea ce priveste frecventa. Prin impartirea uniforma a sarcinii de calcul in toate nucleele, performanta sistemului poate fi imbunatatita in modul turbo. Simultan, frecventa de ceas a nucleelor creste, iar acest lucru se reflecta in metrica. Aceasta este cea mai mare frecventa posibila.

Tehnologiile care permit executarea simultana a mai multor sarcini pe un singur nucleu CPU sunt cunoscute sub denumirea de threading. Fiecare nucleu fizic este considerat de sistem ca avand doua nuclee logice, fiecare dintre ele isi indeplineste propria sarcina. Un procesor cu 8 fire, de exemplu, poate suporta pana la 8 fire. Performanta unui procesor cu 8 nuclee este oarecum mai buna decat cea a unui procesor cu 4 nuclee.

Cu toate acestea, performanta nucleului virtual este mai mica decat cea a nucleului real, prin urmare multithreading-ul nu dubleaza capacitatea de procesare a procesorului. Cand un multiplicator este deblocat, viteza de ceas a procesorului poate fi ajustata in mod normal. In limitele constrangerilor specificate. Viteza procesorului poate fi crescuta sau redusa in acest fel. Daca overclockarea necesita patrunderea procesorului, atunci deblocarea multiplicatorului faciliteaza aceasta procedura.

DDR4 este acum cel mai comun tip de RAM. Este imposibil sa utilizati memoria DDR4 cu un procesor si o placa de baza DDR3. In ciuda faptului ca are un deceniu vechi, standardul RAM DDR3 este inca utilizat pe scara larga. EEC poate gasi si remedia erori aleatorii ale memoriei RAM.

Procesoar bun pentru jocuri noi

Viteza RAM poate fi ajustata folosind aceasta setare. Viteza RAM creste proportional cu numarul de canale de memorie suportate de procesor. Drept urmare, computerul functioneaza mai bine. Functionarea pe un singur canal este acceptata de toate placile de baza si unitatile centrale de procesare. Multe placi de baza si procesoare moderne accepta functionarea pe mai multe canale. De obicei, ascutirea are loc in timp ce se afla pe apa. Sistemele mai noi, bazate pe canale, sunt cele mai bune pentru servere.

Daca doriti sa utilizati multa memorie RAM. Veti avea nevoie de un procesor care sa tina pasul. Procesoarele de astazi nu au deseori probleme de lucru cu 128 GB sau mai mult de memorie. Ceea ce reprezinta acest numar este dimensiunea fizica a elementului procesorului. cuantificata la scara nanometrica. Este generata mai putina caldura si este utilizata mai putina energie electrica de catre un procesor cu componente mai mici. In acelasi timp, eficienta sa s-a imbunatatit. Luati in considerare numele de cod al procesorului, care ar trebui sa dezvaluie microarhitectura si generarea acestuia in cadrul familiei de modele. Inainte de a face o achizitie.

Designul hibrid la cel mai bun procesor este construit pe o combinatie de nuclee productive si eficiente din punct de vedere energetic. Tehnica se bazeaza pe nuclee uriase pentru a face calcule care necesita o multime de resurse, in timp ce nucleele mai mici se ocupa de operatiuni de rutina.

S-a obtinut o crestere enorma a vitezei de procesare fara o crestere corespunzatoare a consumului de energie. Modelarea 3D, randarea cu mai multe cadre, jocurile intensive. Editarea video si a imaginilor sunt toate cele mai bine realizate pe un procesor cu arhitectura hibrida.

Cel mai bun procesor pentru editare grafica si video

Grafica integrata include o unitate de procesare grafica dedicata, astfel incat sa puteti procesa imagini fara un monitor separat sau un tuner TV. Daca doriti sa construiti un computer ieftin. Poate doriti sa luati in considerare aceasta alternativa. Din pacate, are doar performante mediocre. In absenta unei grafice incorporate, utilizatorii sunt liberi sa aleaga orice placa video externa pe care o aleg. Cea mai buna optiune pentru aplicatii intensive precum modelarea 3D si jocurile.

Datele temporare sunt stocate in memoria cache a procesorului, care este o memorie interna, de mare viteza. Imbunatateste performanta vizibil prin reducerea la minimum a utilizarii memoriei principale foarte lente a computerului. Dimensiunea unui fisier poate fi descrisa in termeni de volum, care este exprimat in octeti.

Rata cu care datele sunt transmise intre cel mai bun procesor si restul computerului este masurata in termeni de frecventa magistrala a CPU. Rata de schimbare este legata de rata la care functioneaza ceasul. Inmultirea frecventei magistralei sistemului cu multiplicatorul produce frecventa de ceas a procesorului. Acest numar descrie puterea de caldura a procesorului si ar trebui folosit pentru a alege un racitor adecvat. Cuantificat prin wat. Este nevoie de mai multa energie pentru sistemul de racire daca mai multa caldura este disipata.

Daca temperatura procesorului creste peste aceasta valoare, acesta se va opri imediat. Cand acest numar este scazut, racirea unitatii centrale de procesare este mai putin complicata. Devine mai dificil sa pastrati rece un procesor puternic din cauza puterii mai mari pe care o ofera. Un radiator plus un ventilator alcatuiesc sistemul tipic de racire a procesorului. Cu toate acestea, daca aveti probleme de zgomot sau de temperatura la overclockarea procesorului, poate fi utilizata o solutie alternativa de racire.

5 / 5. 1

Etichete: