Cel mai bun frigider

cel mai bun frigider

Care este cel mai bun frigider pentru bucătăria ta? Ce să alegi între no frost, low frost și full no frost, între frigidere side by side, incorporabile, cu 1 sau 2 uși? Dacă nu ai răbdare să citești tot articolul iți spunem că LG GTB523PZCZD este un model fiabil și econom. Cine știe, poate tu cauți un frigider cu două compresoare inverter, sau din contra, vrei un model ieftin cu un raport calitate preț bun. Iți punem la dispoziție acest ghid de cumpărături, creat special pentru tine.

Top cel mai bun frigider


Frigider LG GTB523PZCZD

frigider de la LG

LG propune un frigider cu două uși, cu tehnologie Full No Frost și finisaj elegant de inox. Cu un volum generos de 312 litri, este și econom datorită clasei de eficiență energetică A++ și un consum de 220 kWh. Nici prea zgomotos nu este, la 41 dB – este la nivelul mediu din piață.


Frigider Samsung RT58K7105SL/EO

frigider bun de la samsung

Dacă îți dorești un frigider mare, încăpător, econom, cu tehnologia no frost, uite că l-ai găsit. Acest Samsung de 583 litri, este un monstru. Are un apetit moderat însă datorită clasei de eficiență A++ și a unui consum de 310 kWh. În plus are și dozator de apa.


Frigider Arctic AD6310++ 306 l

frigider ieftin de la arctic

Ce faci cu un buget limitat când vrei un frigider ieftin și bun? Te uiți la un Arctic. Modelul are un preț pe la 1000 lei, dar te uimește din prima. Are un consum mic de doar 208 kWh. La acest nivel de preț nu ai un frigider no frost, ci unul static. Nivelul de zgomot este mic la doar 39 dB.


Frigider Liebherr CTel 2931

cel mai bun frigider cu doua usi Liebherr

Liebherr este sinonimul calității germane veritabile. Acest CTel 2931 de 270 l cu finisaj de inox de bună calitate se laudă și cu un sistem de răcire SmartFrost, care previne formarea gheții pe pereții interiori ai frigiderului. Este dotat cu 2 uși și este un frigider cu congelatorul în partea de sus.


Frigider Beko RDNE535E30DZXB

frigider beko

Beko va propune un model de buget cu două uși, dozator de apă și compresor inverter ProSmart. Are un volum foarte bun de 471 litri, clasa energetică A++ (312 kWh) și un nivel al sunetului de 41 dB. Este dotat și cu un sertar de 0 grade, ideal pentru depozitarea fructelor și legumelor.


Frigider cu o usa Bosch KSV33VW3P

frigider de la Bosch

Pentru cei care doresc un frigider bun cu o ușă, Bosch are ceva interesant. Un model cu 324 litri, o înălțime de 176 cm și finisaj alb. Consumul anual de energie este foarte bun, de doar 110 kWh. Dotat cu sertar VitaFresh pentru fructe și legume proaspete, va fi apreciat de gospodine.


Lista de mai sus include cele mai bune frigidere pe care le puteți găsi în acest an, după părerea noastră. De regulă cumperi un frigider pentru locuință nouă sau o bucatarie existentă, ca o completare a modelelor pe care le ai sau în loc de modele învechite sau defecte.

Și nu în ultimul rand, poatea fi și scenariul când decizia de cumpărare trebuie luată rapid, însă abundența de opțiuni oferite de retailul autohton îți poate da dureri de cap, și inevitabil apare întrebarea – ce frigider să cumpăr sau ce frigider este recomandat pentru nevoile tale?


Cum să alegi cel mai bun frigider

Poți trăi fără cuptorul cu microunde, fără TV sau fără un espressor, dar nu îți imaginezi viața fără un frigider bun în apartamentul tău. Nu ai alte opțiuni de stocare pentru fructe și legume proaspete, lapte, pește sau carne. Noi vă ajutăm cu un ghid de achiziție atunci când trebuie să alegi cel mai bun frigider în 2020.

Frigiderul din casa ta nu este doar un dispozitiv tehnic avansat, dar și unul dintre cele mai apreciate echipamente electrocasnice. Cu siguranță este de neprețuit pe la o bucata de noapte când vrei ceva gustos de mâncare.

Noi îți vom spune ce este important și cum să alegi un frigider bun, care sunt tipurile de frigider pe care le întâlnești și care funcții de top să le iei în calcul.

În orașe din țară precum București, Pitești, Buzău, Timișoara, Iași, Ploiești, Cluj, Oradea sau Arad, găsești ușor un frigider bun. Cel mai probabil vei cumpăra un frigider de la unul dintre acești producători: Arctic, Beko, Samsung, LG, Albatros, Ariston, Bosch, Daewoo, Electrolux, Franke, Finlux, Grundig, Gorenje, sau Heinner.

Alternativ poți găsi și Hotpoint, Hitachi, Indesit, Liebherr, Miele, Smeg, Whirlpool sau Zanussi. Mai rar întâlnești și Sharp, Teka, Tesla, Toshiba sau Vortex. Indiferent dacă e mic sau mare, incorporabil sau side by side, ai de ales între diverse culori: alb, negru, gri, inox, rox, roșu sau rustic, în stil retro. Culorile mai exotice nu sunt cele mai ieftine.

Poate că ai nevoie de un frigider profesional de exterior, pentru o terasă sau bar, cu ușă de sticlă, transparentă. În acesta poți pune diverse băuturi, vinuri sau sucuri.
Ușa reversibilă este un must-have mai ales dacă operezi cu un spațiu îngust. Modele cu congelator sau fără congelatori poți găsi la prețuri bune au în rate. Eventual poți apela și la un program buy back.


Frigider side by side sau frigider clasic

Compartimentarea frigiderului este definită în mare parte de amplasarea compartimentului de frigider și de congelator. În cazul frigiderelor clasice, congelatorul este situat deasupra spațiului mai mare de stocare.

Compartimentarea ideala pentru tine depinde, de exemplu, dacă planifici să pregătești pachete la congelat pentru iarnă, cu fructe sau legume. Respectiv, dacă descoperiți că utilizați congelatorul în același mod ca și compartimentul de frigider, merită să puneți pe lista de analiză un frigider side by side, acolo unde aveți congelatorul situat vertical, paralel cu compartimentul frigiderul.

Un asemenea model de frigider side by side arată ca un dulap sau o cămară fiind destul de înalt și profund ca adâncime.

Frigider cu o ușă

Direct din denumire ne dăm seama că aparatul este dotat doar cu o singură ușă pentru întreg compartimentul. Partea de congelator poate fi o zona din compartimentul principal cu o ușă mică, sau în general să fie fără congelator.

Un asemenea model are un șir de avantaje și dezavantaje. În principiu, printre avantaje regăsim prețul. Prețul la un asemenea frigider poate fi mai ieftin dacă îl comparăm cu alte tipuri. La capitolul dezavantaje menționăm că aceste modele sunt predispuse să formeze multă gheață la congelator datorită condensului. Ca rezultat va trebui să îți amintești de intervalele de dezghețare recomandate, și să le faci cu regularitate.

Adițional, trebuie să spunem că asemenea modele au un volum limitat și nu depășesc de regulă 250 litri. Dacă aveți nevoie de un frigider ieftin, compact și cu un volum mic, îndreptați privirea către un frigider cu o ușă.

Frigider cu două uși

Un asemenea frigider cu două uși, are și două compartimente separate, un congelator și un frigider. Astfel zona de congelare este independentă de unitatea superioară de refrigerare. Acest lucru aduce mai multe avantaje. Acest tip de frigider este mai puțin predispus să formeze straturi mari de gheață. Ba chiar mai mult, la un frigider no frost gheața va lipsi cu desăvârșire. Separat poate exista și un element care încălzește peretele și previne formarea de gheață.

Frigiderele cu 2 uși sunt cele mai populare printre achizițiile recente. Sunt disponibile de la volume începând cu 200 litri și pot urca chiar până la 600 l în cazul unui frigider side by side. Ca și caracteristică generală, aceste modele pot consuma mai multă energie electrică, dar nu este o regulă. Ele sunt dotate cu compresoare inverter, au clasă de energie A++ sau A+++, astfel sunt foarte eficiente.

La frigiderele cu ușă dublă vedem două configurații principale. În prima variantă, care este și cea mai des întâlnită, frigiderul este poziționat în partea superioară a congelatorului. În ultimii ani acestea au devenit și ele accesibile la preț, cu mărci de buget precum Arctic, Beko sau Heinner. Alternativ, dacă vă doriți acest lucru, puteți opta și pentru modele cu frigiderul șos și congelatorul sus. Însă ele nu mai au popularitatea de acum câțiva ani. Cercetările și studiile în rândul consumatorului demonstrează că oamenii folosesc mai intens frigiderul, și mai puțin congelatorul. Prin urmare, aveți acest aranjament care este unul ușor de utilizat. Prin urmare, alegeți varianta cea mai facilă și mai comodă pentru necesarul dumneavoastră.

cel mai bun frigider side by side

Frigider cu compresor inverter

Un compresor clasic are un principiu de funcționare destul de simplu. Practic ai un compresor care circula agentul frigorific în întreg compartimentul frigiderului, iar puterea acestuia nu este reglată în vre-un fel. La modul practic, sistemul funcționează pe principiul de pornire și oprire compresor.

Un compresor inverter insa, are la bază o bobina și un motor care creeaza presiunea necesara pentru agentul frigorific din sistemul de racire. Un compresor inverter nu merge după principiul pornire / oprire. Acesta variază puterea în funcție de necesitate și rămâne la capacitate minima dacă nu este solicitat, evitand oprirea. Oprirea și pornirea cauzează cel mai mare consum de curent.

Avantajele unui compresor inverter sunt multiple. Compresorul inverter este cel mai liniștit și cel mai economic, deoarece puterea sa de funcționare poate fi adaptată nevoilor.

Tehnologia unui frigider no frost

De la inceputuri, frigiderele clasice aveau un sistem de dezghetare manual. La intervale stabilite de producător era nevoie de decongelare, curățare și uscarea spațiului interior. De regulă procesul se repetă de mai multe ori pe an.

Apoi au apărut și alte variante, cum ar fi sistemele de decongelare prin picurare. Este un mod de dezghetare (oarecum) automat și se pornește în momentul în care se acumulează prea multă gheață pe pereții interiori. Un astfel de frigider va fi dotat cu niște rezervoare de colectare a apei rezultată la decongelare, care vor trebui periodic golite și curățate. Sistemul de decongelare prin picurare nu se activează printr-o funcție separată deoarece frigiderul singur are grijă de acest proces când este necesar.

Astfel de modele de frigidere sunt mai ieftine și se întâlnesc în zilele noastre destul de rar. Are câteva dezavantaje importante, cum ar fi nivelul ridicat de umiditate la decongelare și necesitatea deconectarii de la rețea pentru a face mentenanță. Pentru a-l salva de gheață în exces, va trebui să opriți întreaga unitate.

Anume din acest motiv, producătorii s-au gandit la un sistem ingenios care să asigure confortul utilizatorului. Un frigider No Frost împiedica formarea gheții pe produse și pe pereții interiori. Lucrul respectiv este realizat cu ajutorul jetului de aer produs de ventilatoare. Lichidul care poate rezulta este depus în evaporator, care se încălzește de mai multe ori timp de 24 ore, iar prin câteva țevi mici surplusul de apă este evacuat la exterior și depozitat în recipiente speciale.

Clasa energetică

Dacă te întrebi cât consumă un frigider, trebuie să știi că conform sistemului european de eficiență energetică, există câteva clase, de la A la G. În afară de clasa eficienței energetice, consumul de curent electric este calculat ca și numărul de kilowați pe ora, și prezentat pe eticheta produsului. Cele mai bune frigidere care nu sunt consumatoare mari de energie aparțin claselor A+, A ++ si A +++. Pentru frigiderele mai vechi consumul este mare, făcând parte din alte clase de eficiență energetică. În cazul lor, consumul de energie crește îndată ce cobori descrescător de-a lungul alfabetului.

Recomandarea noastră este sa mergi către un frigider cu un consum cât mai mic de energie. Cel mai mic consum de curent va fi oferit de un frigider cu compresor inverter. O astfel de unitate de regulă te va costa mai scump, dar cu siguranță un model de acest tip merită pe deplin investiția.

Funcții utile ale unui frigider bun

Dacă vrei să ai un frigider cât mai bine adaptat nevoilor tale, sau ești pasionat de gadgeturi, îți recomandăm să vezi și ce funcții suplimentare incorporate îți poate oferi. Se știe, dacă vrei un model de frigider de top, dotat cu un răcitor de apă, un generator de gheață, control wireless va trebui să crește simțitor bugetul.

Dacă însă unele dintre aceste funcții îți poate face viața mai ușoară, merită investiția pe deplin. Mai nou este un trend la producătorii de frigidere scumpe să le doteze cu o ușa ce poate deveni transparentă pentru a arăta ceea ce este un interior mai fără a deschide ușa. Lucrul dat contribuie la economisirea energiei datorită deschiderii mai rare a ușii.

Ceea ce este într-adevăr o opțiune pe care o recomandăm cu căldură este acoperirea antibacteriana din interiorul frigiderului, care previne apariția de bacterii și mirosuri neplăcute. Este o funcție care într-adevăr are o utilitate și își merită banii. În altă ordine de idei, ca și dotări, majoritatea frigiderelor vor veni la pachet cu un indicator de sunet care începe să funcționeze dacă ușile sunt lăsate deschise.

Pe partea de răcire, funcția de Super Freeze congelează foarte repede produsele, menținând vitaminele și substanțele nutritive cât mai bine. Super congelarea este de ajutor mai ales când doriți să scădeți temperatura alimentelor în doar câteva clipe. Mai avem și așa numitele zone pentru produsele ușor perisabile care sunt incluse în frigidere. Temperatura va fi setata la 0 grade și nivelul de umiditate va fi reglat corespunzător pentru a prelungi durata de viață a produselor.

Clasa climatică la frigidere

Atunci când un cumpărător vede un produs de la o marcă bună care mai vine și cu o garanție generoasă, este normal ca unii clienți să uite rolul important pe care-l joacă clasă climatică a unui frigider. Conform cerințelor, orice brand producator de frigider, indiferent de tipul compresorului și de tehnologia de răcire va garanta funcționarea în parametrii optimi a aparatului dacă sunt respectate unele condiții. Aici vorbim despre clasa climatică și tipurile care le puteți găsi în piață.

  • N (+ 16 pana la +32 grade) – Această clasă climatică se întâlnește destul de des în piața. Astfel de unități au caracteristici optime de consum de energie și sunt potrivite pentru majoritatea consumatorilor casnici.
  • SN (intre + 10 si + 32 grade) – Această clasă climatică este potrivită pentru utilizare în spații mai reci de operare a frigiderului. Dacă ai vrea să ții frigiderul pe coridor, subsol sau pe balcon închis, este o alegere bună.
  • ST (+ 18 si +38 grade) – Frigiderele care au această clasă climatică sunt proiectate pentru a fi utilizate în zone mai calde unde au și o umiditate scăzută.
  • T (de la + 18 pana la +43 grade) – Astfel de modele de frigidere sunt utilizate în condiții de căldură mare și cu foarte puțină umiditate. De regulă aceste modele sunt produse pentru zone tropicale, acolo unde temperaturile sar de peste 40 de grade.

Cu siguranță că o să vedeți în descrierea frigiderelor vândute online sau pe eticheta produsului într-un magazin fizic, mai multe clase climatice în același timp. Este un lucru absolut normal deoarece foarte multe modele sunt făcute să poată opera în diverse condiții climaterice, cu un interval cât mai mare de temperaturi exterioare.

Cum alegi cel mai bun frigider incorporabil

Frigiderul încorporat este o soluție bună pentru cei care nu vor să-l țină la vedere. Îl pot ascunde după o ușă într-un corp de mobilier sau într-o nișă dedicată. Mulți oameni optează pentru un asemenea model de frigider pentru că le oferă un plus de frumusețe pe partea de design. Au libertatea de a poziționa frigiderul incorporabil în mobilier, indiferent de stilul acestuia și tipul de material.

Este important să asigurați o aerisire foarte bună pentru a permite frigiderului să respire. Fie că este frigider sau o combină frigorifică, surplusul de căldură produs trebuie să poată fi evacuat în exteriorul corpului. În aceste condiții frigiderul va funcționa normal și în parametrii optimi.

De ce să optezi pentru cel mai bun frigider încorporat? Ân primul rând pereții adiționali formați de corpul mobilierului asigură o izolare termică și mai bună decât în mod obișnuit. Trebuie să cunoașteți faptul că cu cât mediul exterior influențează mai puțin frigiderul, cu atât frigiderul va funcționa într-un mod eficient.

Pereții mobilierului sunt buni izolatori fonici, astfel vor prelua și ei o parte din zgomot și va face exploatarea mai plăcută. Dacă nu găsiți un model de frigider în culoarea mobilierului, încercați varianta incorporabilă. Măsurați dimensiunile necesare și alegeți un model potrivit din multitudinea de aparate încorporate.

Desigur, nu totul e roz și avem unele dezavantaje. Nu este un secret că frigiderele încorporate au un preț mai mare decât alternativele normale ale acestora. În plus, volumul acestora este destul de limitat pentru că trebuie să se încadreze în unele mărimi standard. La acest capitol va trebui să faci o alegere importantă. Decide ce își dorești, un frigider ieftin și bun, sau unul care nu se va observa. Poate că ai nevoie de un volum mai mare necesar. Decizia îți aparține.

frigider incorporabil cu 2 compresoare

Prețul: frigider ieftin sau frigider de top

Puteți opta pentru un frigider ieftin sau unul de top. În piață aveți modele care acoperă toate nivelurile de preț. Dacă în cazul unui frigider de 280 litri prețul începe de la 800 lei, pentru modele de top cum ar fi frigiderele side by side sau frigidere incorporabile, prețul va urca și până la 3000 sau 4000 lei. Iar acest nivel de preț nu este limita.

Noi vă recomandăm un frigider no frost, cu un compresor inverter și clasă de eficiență energetică A++ sau A+++. Astfel, un asemenea model vă poate costa între 1500 și 2500 lei. Cu volume care variază între 300 și 350 litri, vor acoperi necesarul de stocare a oricărei familii. Este dacă doriți, o variantă echilibrată atât ca și cost, cât și ca opțiuni oferite clientului.


Întrebări frecvente referitor la cel mai bun frigider

Cât costă cel mai bun frigider?

Prețul pentru un frigider poate varia de la 500 lei pentru cele mici, și crește până la câteva zeci de mii de lei în cazul celor foarte mari, și care sunt produse de mărci cunoscute. Însă la nivel mediu, un frigider no frost, cu tehnologie inverter și un volum în jur de 400 litri te va costa între 2000 și 3000 lei. Un frigider side by side va sări de pragul menționat mai sus și se va îndrepta spre 4000 sau 5000 lei. Desigur, găsești și modele de frigider ieftin pe la 1000 lei sau chiar mai puțin, însă nu spera la no frost și prea multe finețuri la acești bani.

Care este cel mai silențios frigider?

Știi deja că nivelul de zgomot al unui frigider se măsoară în dB sau decibeli. În România, frigiderele au în medie valori cuprinse între 38 – 42 dB ceea ce este decent și nu va deranja foarte mult fiind amplasat în bucătărie. Dar să zicem că ești într-un studio sau apartament open space, sau la garsonieră – îți dorești un frigider silențios ca să poți dormi liniștit. În acest caz trebuie să știi că găsești și modele cu niveluri cuprinse între 34 și 36 dB. Un frigider silențios și bun te va duce și la preț spre niveluri mai superioare.

Care sunt cele mai bune frigidere?

Poate te întrebi ce frigider să aleg, ce frigider recomandați sau ce frigidere sunt mai bune. Ei bine, nu există un frigider perfect. Dar dacă vrei un frigider decent, la bani corecți și cu un raport preț calitate bun, îți recomandăm să vezi frigidere no frost cu un compresor inverter. În piața găsești și frigidere cu 2 compresoare, dar gândește-te dacă ai nevoie de așa ceva, având prețuri mai ridicate decât cele cu un singur compresor. La fel, vezi să aibă clasă energetică A++ sau A+++ pentru a avea costuri de exploatare cât mai mici. Și nu în ultimul rând, vezi să fie acoperit de garanție cât mai mult pentru a fi în siguranță.


Poate te interesează și…


Electrocasnice » Dispozitive frigorifice » Cel mai bun frigider