Sari la conținut
Acasa > IT > Cel mai bun detector de fum

Cel mai bun detector de fum

5
(132)

Daca te regasesti in situatia in care vrei sa cumperi cel mai bun detector de fum pentru bucatarie sau casa ta, analizeaza diferite tipuri de detectoare de fum smart, cu fir sau wireless WIFI. Gasesti in 2024 si modele la pret ieftin dotate cu releu, cu baterie integrata sau chiar camera spion. Poate ca vrei un detector de fum si temperatura adresabil, din cele obligatorii prevazute de legislatie. Poti sa vezi detector fum FireAngel autonom.

Cel mai bun detector de fum – Top 10 detectoare si senzori de fum

Cel mai bun detector de fum este FireAngel autonom. Gasesti cele mai bune detectoare de fum autonome, cu senzor de fum si alarma la pret ieftin, cu reduceri substantiale. Urmareste ofertele speciale si discounturile care apar.

detector de fum bun
Ce este cel mai bun detector de fum?

Detectoarele de fum sunt dispozitive care pot detecta incendiile intr-o faza preliminara si pot suna o alarma. Datorita lui, toti cei din locuinta si din imprejurimi sunt constienti de incendiu la timp pentru a scapa nevatamati. Sunt disponibile mai multe tipuri distincte de alarme de fum.

Cum alegi un senzor de fum bun?

Cel mai bun detector de fum functioneaza in esenta in acelasi mod, prin monitorizarea constanta a imprejurimilor si procesarea datelor pe care le-au adunat. Cu toate acestea, fiecare gadget are o tehnologie unica de analiza a fumului de tigara.

🛒 CategoriiDetectoare de fum
✂️ Reduceri30%
🏷️ PromotiiIn mod regulat
🚚 Livrare gratuitaDa
↩️ Perioada de retur30 zile, gratuit
✉️ Modele diverseDa
🎁 Card cadouDisponibil
⏰ ActualizareAstazi

Cel mai bun detector de fum din Romania

senzor de fum bun

Dioda emitatoare de lumina integrata, fotodetector, microprocesor. Si detectorul formeaza baza dispozitivului. Fotodetectorul determina daca un intrus a obstructionat sau nu fasciculul infrarosu analizand intensitatea luminii reflectate.

Daca aerul este poluat cu fum. Microprocesorul analizeaza datele si declanseaza o alerta. Nicio cenusa sau jar de fum nu ar putea evita detectarea de catre un astfel de sistem. Cel mai eficient tip de alarma de fum pentru locuinte este una optica. Niciun rau nu va veni asupra corpului tau din utilizarea lui. Si poate detecta chiar si cele mai lente procese de aprindere.

Un senzor care detecteaza ioni. Placile, care sunt componenta centrala a dispozitivului, conduc curentul. Cand se produce un incendiu. Particulele solide pot intra intre placi si pot reduce tensiunea. Din cauza asta. Detectorul de fum este capabil sa detecteze o potentiala amenintare. Deoarece procesul de ionizare creeaza curentul.

Este clar ca aceasta tehnologie nu este buna pentru sanatatea umana. Folosirea lui acasa nu este recomandata. In timp ce senzorii de ionizare sunt usor disponibili si foarte ieftini. Reactioneaza la fum mai mult decat omologii lor optici. Ei pot observa mocnit, de exemplu. Dupa doar 15 pana la 30 de minute. Cu toate acestea, intr-un spatiu care contine materiale combustibile. Senzorul de ionizare va functiona perfect.

Cel mai bun detector de fum din 2024

Un detector mare si greoi, care nu este adesea instalat in case. Senzorul de aspiratie are o pompa incorporata si foloseste aer pentru a alimenta analiza laser. Acesta este un echipament delicat, cu pret ridicat, conceput pentru a functiona in medii neobisnuite. Am nevoie de ceva pentru un cadru institutional. Cum ar fi o galerie, un depozit. Sau din fabrica. Prin urmare vezi cel mai bun detector de fum. Acesta este cursul de actiune pe care il puteti lua.

Este esential sa stiti imediat cum va fi alimentata alarma de fum. Totul are o contrapartida cu fir si fara fir. Un senzor independent nu necesita alimentare externa. In gadget exista baterii inlocuibile de utilizator. Sanatatea carora trebuie monitorizata. Comparativ cu senzorii autonomi. Sunt vazuti ca fiind mai rezistenti si capabili sa reziste la pedepse mai mari.

Tineti cont si de limita de functionare a bateriilor. Unii senzori pot functiona in mod fiabil pana la -25 de grade Celsius. Folositi-le exclusiv in spatii cu clima controlata. Cu toate acestea, bateriile cu o temperatura minima de functionare de grade Celsius pot fi utilizate in siguranta in cabinele neincalzite.

Alarmele pot fi declansate sonor sau vizual. Prima se datoreaza nivelului de presiune sonora de 80 emis de sirena. Un LED rosu preia aspectul vizual. O data la cateva secunde in timpul functionarii normale. Odata activata o alarma de incendiu. Dioda va incepe sa clipeasca rapid. Este inclus si indicatorul de viata al bateriei.

Cel mai bun senzor de fum

Cel mai bun detector de fum fara fir care poate fi stationat la 300 de metri de centrul de comanda. Transferul de date este gestionat printr-un protocol de canal radio foarte sigur. Senzorul isi poate verifica propria stare, isi poate regla propriile setari. Si suna o alarma atunci cand detecteaza o problema sau ramane fara curent. O sirena piezoelectrica care produce 85 de sunet este declansata in cazul unei alarme de incendiu.

Cel mai bun detector de fum este conectat in sistemul electric al cladirii. Un model cu o sursa de alimentare de rezerva este recomandat de experti. Pentru a va asigura ca detectorul poate functiona in continuare in cazul unei pierderi de energie, mai degraba decat ca un mijloc de functionare continua. Este adesea instalata o baterie. De obicei, senzorii cu fir sunt montati in structuri in timpul fazei de constructie sau reparatie.

Va trebui sa faceti fata unei alte provocari atunci cand alegeti un detector optoelectronic de fum. Fiecare senzor optic are propriile sale particularitati unice. Pe piata, puteti alege intre doua stiluri distincte. Toate partile senzorului punctual si ale dispozitivului au aceeasi carcasa. Senzorul punctual poate fi utilizat in spatii de pana la 80 de metri patrati cu tavane joase sau medii. Pot fi folositi senzori in doi puncte daca spatiul este spatios si peretii nu sunt prea inalti.

Detector cu iesire liniara, cel mai bun detector de fum ca acesta ar avea doua module. Primul trage un fascicul, in timp ce al doilea il prinde. Ca mijloc de a securiza o regiune vasta, blocurile sunt fixate pe peretii de pe cealalta parte. Utilizarea unei sonde liniare este recomandata atunci cand topografia tavanului, podelei. Sau peretii este complicat. La randul sau. Exista doua categorii de senzori liniari.

Cel mai bun detector de fum ieftin

Atat emitatorul, cat si receptorul sunt gazduite in dispozitive separate. Acestea pot fi instalate la o distanta de pana la 100 de metri unul de celalalt. Exista un reflector specific pe peretele opus al carcasei. Si emitatorul si receptorul impart aceeasi carcasa. Un astfel de instrument este considerat a fi foarte fiabil, sensibil. Si instructiv. Mai multi senzori pot fi plasati intr-o camera mare fara a interfera unul cu celalalt, deoarece razele lor vor fi reflectate de acelasi reflector.

Gadgetul echipat cu sirena a fost mult timp un standard in domeniul sigurantei. Acest detector de fum emite o alarma extrem de puternica ori de cate ori detecteaza fum. Este posibil ca volumul sirenei sa se schimbe. Alegeti un aspect care sa se potriveasca cu cat spatiu aveti in resedinta dvs. Exista gadget-uri care reda un mesaj audio cu instructiuni pe un difuzor.

In anumite cazuri, o lumina stroboscopica este utilizata in plus fata de sirena pentru a servi drept semnal de avertizare suplimentar. Dormitorul este urmatorul pas logic pentru o tehnologie cu adevarat inteligenta. In consecinta, anumite versiuni pot vibra perna pentru a trezi utilizatorul. Unii senzori pot declansa o notificare pe dispozitivul mobil al unui utilizator. Informatiile despre fum, baterie descarcata, starea senzorului etc. va vor fi trimise instantaneu.

Acordati o atentie deosebita unui filtru specializat in timp ce alegeti gadgetul dvs. la un comerciant online. Se poate presupune ca prezenta managementului inteligent este fie prezenta, fie absenta.

Detector de fum pentru bucatarie de vanzare

Cel mai bun detector de fum lipsit de management inteligent. Exista un sistem optoelectronic la lucru in acest gadget montat pe tavan. Senzorul foloseste unde radio pentru a stabili contactul cu unitatea de control. O suta de metri este distanta maxima de la panou.

In orice caz. Cel mai bun detector de fum are doi senzori care lucreaza impreuna. Deci nu este complet prost. Ambele au raspunsuri diferite la fum si la niveluri ridicate de monoxid de carbon. Trei baterii AA asigura alimentarea dispozitivului. ar trebui sa fie inlocuite la fiecare sase luni. Daca durata de viata a bateriei gadgetului scade sub un anumit prag, va suna o alarma. Butonul pentru autotest este acolo.

O sirena care functioneaza corect si umplerea senzorului electronic poate fi verificata cu ajutorul acesteia. In comparatie cu testul riscant si neconcludent al hartiei de ardere. Aceasta abordare are mai multe avantaje. O alternativa viabila pentru evitarea falselor pozitive.

Fumul si monoxidul de carbon pot fi ambele colectate de anumite sisteme. Din ce motiv este necesar acest lucru? In ciuda reputatiei sale, focul nu este intotdeauna fatal. Monoxidul de carbon este otravitor si poate fi produs dintr-o varietate de surse, inclusiv un vehicul parcat intr-un garaj, o soba. Sau un semineu care nu a fost montat corespunzator. Cand nivelurile de CO incep sa creasca, un detector secundar va suna o alarma.

Tipuri de detectoare de fum smart

Unii senzori includ o deschidere pentru o manipulare, numita contact de manipulare. Care permite unui strain sa compromita senzorul. Una dintre functiile sale este de a alerta proprietarul cladirii ca un intrus a deschis senzorul. Securitatea impotriva efractiei nu este necesara in zonele rezidentiale. Dar poate fi un atu imens in fabrici, depozite etc.

Exista senzori care pot functiona doar intr-o atmosfera absolut uscata. Si altele care pot functiona la niveluri de umiditate de pana la 95%. Specific. Se refera la diagnostice pozitive eronate. Calitatea aerului intr-un mediu cu fum este dificil de detectat folosind senzori cu costuri reduse si de calitate scazuta. Umiditatea este cauza a 22% din falsele pozitive, conform statisticilor. Acest lucru este deosebit de important in spatiile inchise cu conditii meteorologice extreme.

Numeroase intreprinderi furnizeaza aparate de securitate si de stingere a incendiilor. Ne vom concentra doar pe doua cazuri aici. Un detector de fum, cunoscut si ca detector de incendiu autonom, este un dispozitiv mic, portabil, care poate detecta prezenta fumului si poate suna o alarma.

Semnalul dureaza aproximativ 30 de minute, ceea ce este crucial, deoarece permite nu numai familiei dvs., ci si vecinilor sa-l auda si sa scape la timp de un incendiu. Acest lucru implica faptul ca detectoarele de fum pot servi drept linie de aparare pentru casa dvs. chiar si atunci cand nu va aflati acolo, alertand vecinii apropiati sau trecatorii despre prezenta unui incendiu, astfel incat acestia sa poata anunta pompierii. Cand fiecare secunda conteaza in cazul unui incendiu. Detectorul de fum va poate avertiza asupra pericolului doar inainte de a fi prea tarziu.

Top detectoare de fum cu fir

Incepand cu aceasta data, toate locuintele unifamiliale si locuintele cu mai multe unitati trebuie sa aiba cel putin un detector de incendiu autonom instalat si intretinut in conformitate cu specificatiile producatorului pentru a fi in conformitate cu conditiile de siguranta la incendiu.

Capacitatea de a detecta si stinge rapid chiar si cea mai mica flacari face din acesta un instrument de nepretuit. Verificati daca marcajul CE si numarul de serie sunt afisate clar pe stingatorul pe care doriti sa il achizitionati. Sunt instituite masuri de precautie impotriva incendiilor si a consecintelor acestuia pentru protectia oamenilor.

Nu exista nicio intentie de a penaliza pe cineva pentru ca nu a instalat o alarma de fum sau nu are un stingator de incendiu intr-o resedinta privata. Dar este important sa retineti ca inspectiile pot fi efectuate in orice moment.

Incepeti prin a numara de cate credeti ca veti avea nevoie. Din cauza potentialului de detectoare de fum defecte in bucatarie. Vor trebui sa patruleze toata cladirea. Se sugereaza ca acestea sa fie instalate pe holuri si coridoare pentru un plus de siguranta.

Cel mai bun detector de fum wireless

Luati nota de functionarea alarmei de fum. Bateriile sunt adesea schimbate in alternativele mai putin costisitoare, in timp ce bateriile cu litiu cu o durata de viata de pana la 10 ani sunt folosite in cele mai scumpe. Pe langa modelele care functioneaza cu baterii. Sunt disponibile si detectoare de fum alimentate de la retea cu baterii de rezerva.

Este o practica obisnuita sa instalati alarme de fum si sursele de energie asociate in timpul constructiei sau renovarii cladirii. Instalarea dispozitivelor alimentate cu baterii standard este usoara. Dar pentru a face acest lucru necesita intretinere anuala. Aceste detectoare de fum sunt extrem de simplu de configurat si functioneaza foarte mult timp pe bateriile cu litiu.

Pentru a va asigura ca detectorul dvs. de fum functioneaza corect, ar trebui sa verificati pentru a vedea daca are o functie de testare cel putin o data pe luna. Un detector de fum poate fi testat intr-unul din doua moduri. fie pozitionandu-l langa o sursa de incendiu. Fie plasand o bucata de hartie mocnita in apropierea acestuia.

Luati in considerare ce caracteristici ale detectorului de fum le-ati gasi cele mai utile. versiunile mai avansate vor costa mai multi bani. Dar vor avea si mai multe caracteristici de siguranta de ultima ora. Orice detector de fum bun care merita sarea va oferi o modalitate de a opri alarma in cazul in care se stinge accidental. Prin urmare. Ecranul anumitor modele include un raport privind prezenta compusilor potential periculosi. In consecinta, ar trebui sa va ganditi cu atentie care dintre aceste caracteristici doriti cu adevarat.

Senzor de fum WIFI bun

In functie de preferintele dvs., detectoarele de fum pot oferi alerte vizuale, alarme puternice. Sau chiar mesaje vocale personalizate pentru a va avertiza cu privire la potentiale pericole de incendiu. De asemenea, este important sa ne gandim la modul in care arata dispozitivul. Puteti alege cel mai bun detector de fum care se imbina cu peretii sau tavanul. Sau puteti experimenta cu o gama larga de culori pentru a face din detectorul de fum o piesa de accent eleganta.

Folosind suruburile incluse sau banda adeziva cu doua fete. Detectorul este atasat de tavan. Daca este posibil, un detector de fum ar trebui montat direct pe tavan. In punctul cel mai inalt al incaperii. cu toate acestea, daca acest lucru nu este posibil. Dispozitivul trebuie fixat pe perete. Sectiunea. Sau cabinetul inalt. Este important sa retineti ca detectorul de fum va avea nevoie de mai mult timp in acest scenariu pentru a detecta fumul si a suna alarma.

Cel putin, fiecare nivel al unui bloc de apartamente sau al unei case private ar trebui sa fie echipat cu o alarma de fum. Nu puneti detectorul acolo unde este mai probabil sa declanseze o alerta falsa, cum ar fi langa o soba sau un cuptor. Un detector de fum ar trebui sa fie amplasat in fiecare zona a casei dvs., inclusiv in bucatarie, dormitoare. Si camere de zi.

Cititi cu atentie descrierea si specificatiile produsului, precum si manualul de utilizare al detectorului si instructiunile de instalare ale producatorului. Inainte de a face o achizitie si de a instala dispozitivul.

Detectoare de fum ieftine dotate cu releu

Cel mai bun detector de fum pentru nevoile si bugetul dumneavoastra este disponibil. tot ce trebuie sa faci este sa urmezi aceste instructiuni. Odata ce te-ai hotarat asupra celui mai bun detector de fum pentru nevoile tale, va sfatuim sa-l montati sus, in centrul incaperii, de unde va capta vaporii din toate directiile.

Cand vine vorba de selectarea unei alarme de fum, va oferim toate informatiile de care aveti nevoie chiar aici. Recomandarile noastre sunt aplicabile. Deoarece expertii nostri sunt in industria productiei de sisteme de siguranta la incendiu de ani de zile.

Detectoarele de fum sunt dispozitive mici, portabile, care pot detecta semnale de fum chiar si in cele mai mari spatii. Cand sistemul detecteaza fum sau incendiu. Declanseaza o alarma puternica, adesea intre 80 si 90 de decibeli. Dupa activare. Alarma de incendiu va ramane activata timp de 30 de minute. Incendiul nu poate fi stins prin alarma de fum. Senzorul avertizeaza doar despre un potential dezastru in absenta oricaror masuri preventive.

Aflati cati senzori va vor satisface cel mai bine nevoile. Cel putin 5 bucati sunt necesare in locuinte decomandate. In timp ce 3 sunt necesare in condominii.

Senzori de fum cu baterie integrata

Studiati numeroasele tipuri de detectoare disponibile. Senzorii de ioni, de exemplu, pot identifica fumul si materialele inflamabile intr-o secunda. Senzorii fotoelectronici sunt mai putin precisi, dar pot detecta mai multe surse de aprindere.

Luati nota de estetica la cel mai bun detector de fum. trebuie construit in mod traditional alb. Gadgetul este placut din punct de vedere estetic si integrat cu gust in designul camerei. Acordati atentie semnalului pe care il trimite detectorul, fie ca este vorba de o alerta vizuala, de un sunet. Sau un mesaj vocal. Determinati care caracteristici ale alarmelor de fum vor fi cele mai utile, deoarece cele mai avansate sunt cele mai costisitoare si uneori au nevoie de asistenta unui instalator profesionist.

Plasarea unei alarme de fum pe tavanul unui dormitor sau al holului langa o iesire este cea mai sigura optiune. Daca punerea detectorului la tavan nu este o optiune. Poate fi montat pe perete. Dar ar trebui sa fie cat mai aproape posibil de tavan.

Nu este o idee buna sa puneti detectoare de fum in colturi, deoarece acolo tinde sa se acumuleze ultimul. Daca ar incepe un incendiu in timpul noptii. Ar fi esential ca detectorul sa te trezeasca. Este posibil sa instalati senzori in jurul resedintei care va vor alerta de un incendiu intr-o anumita camera.

Detector de fum smart home cu camera spion

Cel mai bun detector de fum pus in spatele unui dulap sau raft va fi doar partial eficient, deoarece fumul va umple mai intai camera de sus. Asa de. Alarma de fum va capta mirosul putin mai tarziu decat de obicei. Trece foarte putin timp pana cand focul s-a extins in apartament. Astfel incat orice intarziere poate avea un impact pe viata sau pe moarte asupra chiriasilor.

Detectoarele instalate in locuintele private si in structurile detasate trebuie amplasate in locuri unde oamenii sunt cel mai probabil sa se afle sau sa doarma. Si trebuie sa fie capabil sa produca o alarma sonora. Problema nu poate fi rezolvata folosind senzori ieftini disponibili la orice magazin universal.

Alarmele automate de incendiu sunt cea mai buna optiune aici. Punctul sau unic de vanzare este ca atunci cand oricare dintre senzorii instalati este activat, un semnal este trimis catre panoul de control central si sirenele sunt activate in intreaga locuinta.

Intretinerea senzorilor este simpla. Au nevoie sa fie maturati uneori. Bateriile trebuie schimbate la timp. Si functionarea sirenei trebuie verificata conform instructiunilor din manual. Este ceva pe care toata lumea se poate descurca. Asteptati-va ca o baterie nou-nouta sa va tina aproximativ doi ani.

Cele mai bune detectoare de fum si temperatura

Detectorul are un controler de incarcare a bateriei in carcasa care emite o indicatie sonora atunci cand este timpul sa deconectati sursa de alimentare. Este important sa inspectati senzorul la intervale regulate. Simpla selectare a butonului de verificare va face acest lucru. Functioneaza corect daca exista un snap simultan de la detector. O data pe luna este frecventa recomandata pentru testarea detectorilor.

Nu aprindeti o tigara sau alta sursa de fum si puneti-o pe cel mai bun detector de fum. o alarma de fum va suna timp de aproximativ 30 de minute daca este o unitate functionala. In acest caz, scoaterea bateriei de pe sirena o va opri pentru un timp.

In caz de incendiu. Alarma de fum nu este singurul instrument de care dispuneti. Exista si analizoare de gaze, care proceseaza mediul gazos in timpul unui incendiu. Si detectoare de caldura. care reactioneaza la caldura de la flacara. Detectoarele de fum cu sirene sunt cel mai comun tip de alarma. desi sunt disponibile si lumini stroboscopice si semnale vocale. Unele versiuni va permit, de asemenea, sa setati o alerta tactila. sub forma unei vibratii care poate fi simtita prin saltea sau perna.

Ca parte a unui sistem de casa inteligenta, gadgeturile de astazi pot trimite o alerta catre smartphone-ul unui utilizator in cazul unui incendiu. Este posibil sa fiti alertat cu privire la problema chiar si atunci cand nu sunteti acolo. Dispozitivele variaza ca dimensiune, timp de reactie. Si precizie bazata pe producator si model.

Cel mai bun detector de fum adresabil

Ar trebui sa tineti cont de conceptul de iluminare spot, in care becuri mici, circulare, care nu au nevoie de nicio structura de sustinere, sunt folosite pentru a ilumina o zona localizata. Principii similare se aplica detectoarelor punctiforme de fum. Pentru a proteja LED-ul si fotodioda de lumina conventionala si praful grosier. Sunt gazduite intr-o camera de fum din plastic negru mat care permite aerului sa circule liber.

Totul este unit intr-un singur corp, adesea sferic. Senzorii sunt mentionati sa pazeasca zone mici, cu microclimat obisnuit, cum ar fi holuri, camere de zi obisnuite, locuri de munca obisnuite. Si camere de hotel obisnuite, de praf si gaz.

In setarea sa implicita. Fotodioda nu se afla in calea luminii. Dar daca fumul intra in senzor. Particulele solide reflecta lumina infrarosu inapoi in senzor, unde este detectata de o fotodioda. Daca se detecteaza fum. Microprocesorul va evalua situatia si va oferi un avertisment.

Alarmele false pot fi declansate si de gazele sau vaporii care patrund in senzor. Raspunsul consta in sensibilitatea instrumentului. Ca cel mai comun tip de senzor. Iar cei mai simplu de instalat, senzorii punctiform au fost utilizati pe scara larga. Exista o tona de varietate disponibila la preturi mici. Procesul de instalare este simplu, necesitand doar dibluri si suruburi autofiletante pentru a finaliza. Deoarece fumul si aerul cald urca, alarmele de fum sunt adesea instalate sus, pe tavan.

Senzori de fum obligatorii prevazuti de legislatie

Senzorii liniari traditionali cu doua componente se afla pe langa omologii lor mai de ultima ora. Soiurile monocomponente. Cele din doua parti au un emitator si un receptor. Pentru a acoperi toata camera. Emitatorul emite un fascicul infrarosu. Cand este fum in aer. Fasciculul este partial ascuns de particulele din aer si se deplaseaza catre receptor cu o viteza redusa si cu o intensitate redusa. Aceste date sunt citite de receptor, care apoi emite o alerta.

Detectorul liniar de fum este ideal pentru incaperi mari cu design complicat de tavan, deoarece emitatorul si receptorul pot fi instalate la o distanta de pana la 100 de metri. Carcasa pentru un dispozitiv monocomponent contine atat emitatorul, cat si receptorul.

Un reflector pasiv, sub forma unei prisme care doar trimite si primeste lumina, este montat pe peretele opus unui senzor monolitic. Prin urmare. Fasciculul infrarosu trece de doua ori la jumatatea camerei si loveste reflectorul. Si apoi reintra in camera la receptor.

Unul dintre cei mai precisi senzori este cel cu un singur element senzor. semnalele de la fascicule sunt mai detaliate si posibilitatea unor fals pozitive este mai mica. Daca camera este suficient de mare. Un singur reflector poate fi utilizat cu mai multi senzori. Se sustine in mod obisnuit ca senzorii liniari sunt mai sensibili si mai rapid de a reactiona decat senzorii punctiali.

Cele mai bune detectoare de fum autonome

Cuvantul aspiratie a inspirat numele acestor detectoare. Admisia fortata a aerului dintr-o incapere sau o piesa de echipament de productie datorita unui ventilator sau pompe. folosit si in contextul ventilatiei si securitatii la incendiu.

Laserul trimite un semnal catre receptor, care declanseaza o alarma. Iar ventilatorul sau pompa atrage aerul din camera in sistem. Datorita sensibilitatii lor ridicate. Ele pot fi instalate in locuri cu conditii atmosferice neobisnuite.

in spatii inchise, cum ar fi atelierele cu praf sau explozive sau cladirile industriale cu temperaturi extreme, tavane inalte sau joase. Si mai multe niveluri. In cele mai multe cazuri. Blocul este situat intr-o zona care este separata de zona restrictionata si este astfel protejata de influentele exterioare. Conductele pot fi instalate in incaperi spatioase datorita lungimii si inaltimii lor.

Detectorul de ionizare seamana cu un cub si este format din doua placi. La ionizare, se produce un curent care, la randul sau, afecteaza placile. Materialul nuclear este folosit pentru ionizare. Tensiunea dintre placile blocului scade pe masura ce particulele de fum intra in el. Cand tensiunea este scazuta sub un anumit prag, se declanseaza o alarma pe senzor.

Senzor de fum cu alarma la pret ieftin

Va recomandam sa puneti detectoarele punctuale in tavan. Daca aceasta nu este o optiune. Apoi montare pe pereti, coloane. Sau alte elemente structurale sunt acceptabile. La montarea detectoarelor punctiforme pe pereti. Se fac astfel la cel putin jumatate de metru de orice colt. Este important sa permiteti accesul la intretinere atunci cand instalati senzori mai mari de 6 metri.

Se recomanda sa existe cel putin 1 m intre senzor si orificiul de ventilatie in care este furnizat aer proaspat. Pentru a evita interferentele electromagnetice si radiatiile luminoase. Senzorul trebuie plasat la cel putin 0,5 m distanta de obiectele si echipamentele din apropiere. Si lumini electrice. Asigurarea accesului la cel mai bun detector de fum este esentiala daca acesta este instalat intr-o locatie inaccesibila. Cum ar fi in spatele unui tavan fals sau in alta parte. Emitatorul si receptorul senzorului liniar trebuie configurate astfel incat sa nu fie blocate de nimic.

Casele normale au nevoie doar de un detector punctual de incendiu, nu de unul cu aspiratie, ionizare. Sau senzori liniari. O casa inteligenta poate comunica cu multe tipuri diferite de senzori moderni. Un detector de fum de incendiu. De exemplu, este util atat pe cont propriu, cat si ca parte a unui ecosistem mai mare.

De indata ce senzorul este conectat la sistem printr-o aplicatie mobila, veti primi notificari instantanee prin push sau sms despre fum. Senzorul este transmis prin radio la telefon in timp real. Si, prin urmare, este wireless. De asemenea, va avertizeaza din timp cand bateria este descarcata, asigurandu-va ca siguranta la incendiu nu este compromisa intr-un moment nepotrivit.

5 / 5. 132

Etichete: