Cel mai bun congelator

cel mai bun congelator

Care este cel mai bun congelator din piață? Să găsești cel mai bun model vertical, no frost cu sertare nu este tocmai o treabă ușoară. În piață sunt mai multe modele care merită atenția ta, iar acest Bosch GSN33VW3P este unul dintre ele. Este eficient energetic, încăpător și foarte bine compartimentat. Sau acest lucru este esențial la un congelator de calitate.

Top cele mai bune congelatoare


Congelator Bosch GSN33VW3P

congelator bun de la bosch

Bosch produce echipamente frigorifice de mulți ani și sunt buni la asta. Acest model are clasa eficienței energetice A++ și un consum de 228 kWh. Volumul interior este de 225 litri distribuit pe 4 sertare încăpătoare. Are tehnologia No frost, deci uiți de dezghețare.


Congelator Liebherr Confort GP 2733

cel mai bun congelator liebherr

Liebherr îți pune la dispoziție un model foarte reușit care este compartimentat pe 7 sertare. Volumul total este de 226 litri la o înălțime de 164 cm. Ca și tehnologie de răcire vine cu Smart Frost. Consumul de energie este de doar 208 kWh iar zgomotul de 40 dB.


Congelator MIDEA HS-312FWEN

congelator midea A++

Midea are o experiență foarte mare în dispozitive de răcire. Congelatorul e Total No Frost și are funcție de frigider, adică poate opera și la temperaturi mai ridicate. Îl puteți converti din congelator în frigider cu ușurință. Are volum de 227 l, clasa A++ și consum de 228 kWh.


Congelator Miele FN 28262

congelator bun de la miele

Acest model de la Miele este făcut să te țină o viață, ca și alte electrocasnice făcute de ei. Este robust, no frost și are 8 sertare utile pentru depozitarea alimentelor la congelat. Consumul de energie este de 243 kWh, iar finisajul exterior este din inox. Clasa climatică a acestui model este SN-T.


Congelator Gorenje FN6192PX

congelator de la gorenje

Va prezentăm un model foarte încăpător de congelator no frost de la Gorenje. Cu cei 277 l și cele 6 sertare generoase, congelatorul acesta poate satisface nevoile oricărei familii. Consumul raportat la volum este foarte bun, de 237 kWh, lucru datorat clasei eficienței energetice A++.


Congelator EXQUISIT GS 280

Congelator EXQUISIT cu o usa

EXQUISIT GS 280-4.3 este poate unul dintre cele mai economice congelatoare. La un volum de 212 litri are un consum de 190 kWh pe an. Este de înțeles, fiind un model eficient A++.
Funcția de congelare rapidă, foarte utilă pentru fructe și legume. Sistemul de răcire însă este static.


La ce folosește cel mai bun congelator

De ce ai avea nevoie de un congelator în zilele noastre? Într-adevăr, marea majoritate a frigiderelor moderne sunt echipate cu congelatoare și se numesc combine frigorifice. Însă mulți utilizatori casnici care obișnuiesc să congeleze mai multe produse au nevoie de un spațiu mai generos și mai multe sertare disponibile.

Un congelator sau o ladă frigorifică este foarte utilă pentru cei de la sat. Locuitorii din mediul rural obișnuiesc să păstreze produse la congelat pentru o perioadă mai mare de timp. Și locuitorii din mediul urban pot folosi un congelator bun pentru a face provizii și a congela legume și fructe prin congelare rapidă. Astfel vor menține toate vitaminile și proprietățile benefice.

Dar știm cu toții că piețele și magazinele sunt deschise tot anul. Cu toate acestea ne putem gândi ce se intampla cu prețurile pentru legume, fructe și pomușoare pe timpul iernii. Prețurile pentru asemenea produse cresc exponențial în această perioadă a anului.

Respectiv o variantă bună de aprovizionare din timp și păstrare te vor duce cu gândul la cumpărarea unui congelator. În România veți găsi modele cu un volum mare, precum și cu o capacitate medie. Sunt și care nu îți vor lua foarte mult din spațiu datorită mărimilor compacte. Dacă doriți să instalați congelatorul la casa de vacanță sau la casa de la țară, puteți opta pentru un congelator ieftin și cât mai robust.


Cum alegi cel mai bun congelator

În momentul în care se va pune problema cumpărării unui congelator, va trebui să iei în considerare mai multe criterii specifice în același timp. Puteți începe alegerea unui produs din piață în dependență de volumul de care ai nevoie. La acest capitol cel mai bine poate răspunde cel care planifică să congeleze alimentele și să le folosească pe parcursul întregului an.

Cel mai bine în această situație este să găsiți calea de mijloc. Căutați un raport bun între volumul frigiderului și consumul de energie. Ar fi păcat să realizezi la un moment dat că nu îți încape tot ce ai planificat să congelezi. Dar nici să folosești congelatorul la o capacitate mica nu va fi rentabil.

Mereu cand doriți să faceți o alegere de asemenea tip, analizați cerințele individuale pe care le aveți, componența familiei și alți factori. În acest articol încercăm să arătăm câteva dintre criteriile la care să te gândești. Îți spunem care sunt cele mai bune congelatoare, îți arătăm diferite tipuri, dimensiuni dar și diverse categorii de preț. Alege conștient.

Principalele mărci producătoare de congelatoare bune sunt Arctic, Bosch, Beko, Gorenje, Heinner, Hotpoint. Găsim și Liebherr, LDK, LG, Midea, Samsung, Sharp, Star-Light, Zanussi sau Candy. Le găsești în București, Iași, Timișoara, Cluj, Oradea, Ploiești, Pitești sau Arad. Ca și configurație, un congelator poate fi mare sau mic, îngust sau lat, de dimensiuni mici sau mai generoase. Poate fi dotat cu 3 sertare, 4, 5, 6, sau 7 sertare.

Ca sistem de dezghețare poate fi fără gheață (numit No Frost sau Frost Free), sau cu dezghețare manuală. Unele modele pot fi ținute afară, fiind rezistente la frig. De regula este vorba de modele profesionale tip ladă, la prețuri mai mari. Modele pe gaz la noi nu se întâlnesc.


Tehnologia de înghețare la congelator no frost

La tehnologia de înghețare lucrurile stau destul de simplu, similar ca la un frigider sau o combină frigorifică. Sistemul automat No Frost îți va oferi un plus de confort și ușurință în exploatare. Nu se va mai forma gheață, iar ca rezultat nu va trebui să intervii manual pentru dezghețare și mentenanță. Un asemenea sistem îți va oferi o mai bună conservare a proprietăților produselor după ce le decongelezi. Pentru această tehnologie va trebui să scoți mai mulți bănuți decât modelele mai accesibile care folosesc tehnologia statică.

Vorbind despre tehnologia statică, după cum am spus și mai sus, iți oferă avantajul unui preț mai mic de achiziție. De regula vei putea opta pentru un model de congelator cu un volum mai mare, decât în cazul celor No Frost, la un buget comparabil. Dar să nu uităm și de principalul dezavantaj. Inevitabil se va forma gheață pe pereții interior, care va necesita îndepărtare. Asta înseamnă dezghețare completă a congelatorului și curățarea acestuia timp de mai multe ore.

Un congelator bun cu decongelare automată urmărește fluctuația de temperatură. Funcția de decongelare va începe automat. Aceste fluctuații de temperatură din interior vor face ca produsele stocate să poată fi depozitate pe o perioadă mai scurtă de timp decât congelatoarele cu dezghețare manuală

Un congelator care are la bază un sistem de dezghețare manuală va avea nevoie de implicarea voastră. Periodica va trebui să operați mentenanța recomandată de producător și să decongelați întreg sistemul. În lipsa funcției de decongelare automată, aceste modele pot suporta deconectările de energie electrică până la 24 de ore, fără a afecta produsele din interiorul acestora.

care este cel mai bun congelator

Congelator vertical sau orizontal

Când vorbim de congelatoare, există două categorii în care le putem împărți. În primul rând sunt congelatoarele verticale, similare unui frigider ca și aspect. Mai sunt și congelatoare orizontale, sau așa numitele lăzi frigorifice.

Cea din urmă este o practic o ladă frigorifică cu mai multe secțiuni, iar ușa este montată deasupra. De regula înălțimea poate varia între 80 și 110 cm, iar ca lățime începe de pe la 80 pana pe la 200. Ca și adâncime avem cam 60-90 de cm. Volumul util al unui astfel de dispozitiv începe de pe la 80 litri pentru cele foarte mici. El crește până pe la 700 litri pentru cele comerciale.

După cum am mai menționat anterior, congelatoarele verticale sunt foarte asemănătoare cu un frigider obișnuit. Înălțimea lor începe cam pe la 50 și poate crește până la 200 cm, lățimea între 50 și 150 cm iar adâncimea poate fi de până la 90 cm. Volumul unui astfel de dispozitiv de răcire este cuprins între 60 și 400 litri. Aceste modele sunt preferate la apartament pentru că nu ocupă mult spațiu pe orizontală. Ele au sertarele și compartimentele amplasate unul peste altul în mod vertical.

Panoul de control la cel mai bun congelator

La un buget de preț inferior, cel mai probabil că congelatorul va fi dotat cu un comutator mecanic al temperaturii. Acest aspect nu este neapărat un lucru rău. De-a lungul timpului comutatoarele mecanice și-au arătat robustețea. Din păcate acestea însă nu îți pot oferi o exactitate foarte bună la setarea temperaturii sau accesarea funcțiilor suplimentare.

Astfel dacă doriți să porniți modul de congelare rapidă, acesta fie nu este prevăzut la acest model și nu se poate selecta, fie că este dar trebuie activat manual. Să nu uităm și de faptul că nu trebuie să uitați modul de congelare rapidă activ pentru un timp îndelungat. Va duce inevitabil la o uzură mai rapidă a compresorului și un consum de energie maxim.

Dacă însă modelul dumneavoastra este dotat cu un afișaj și meniu electronic, vă veți putea bucura de o gamă largă de beneficii extra. În primul rând va afișa mai multe informații utile într-un mod ușor de înțeles. Îți poate arată modurile active. Chiar poate semnala prin alarme vizuale și sonore unele potențiale probleme sau defecțiuni.

La aceste modele, modul rapid de congelare se va opri automat la un interval stabilit. Dacă aveți însă probleme cu sursa de curent, căderi de tensiune, cel mai probabil ca numărul mare de senzori și componente electronice nu vor face fata. Dacă acesta este cazul, cel mai bine este să achiziționați un stabilizator de tensiune. În piață există mai multe opțiuni care îți pot oferi o putere de 250-500 wati. Nu va fi o investiție atât de costisitoare. Desigur dacă comparăm cu repararea sau înlocuirea dispozitivelor electrocasnice defecte.

Păreri despre marca de congelator

Congelatoare bune puteți găsi practic oriunde, atat în magazinele fizice de la noi cât și magazinele online. Producători germani de top precum Liebherr se diferențiază de concurență prin mai multe lucruri. Modelele acestei companii sunt destul de scumpe. Asta dacă ar fi să le comparăm cu modele de la producătorii de masa.

Acestea se deosebesc prin fiabilitate, calitatea pieselor, dar și prin varietatea funcțiilor și programelor utile. Din cele din urmă putem remarca tehnologia de păstrare a frigului. Mai este și controlul permanent al temperaturii cu ajutorul senzorilor, autodiagnosticarea și depanarea defectelor.

Printre producători renumiți sunt și cei de la Bosch. Aceste modele folosești cea mai recentă tehnologie, printre care și protectia antibacteriana. Aceasta previne apariția bacteriilor și mirosurilor neplăcute, datorită tratamentului special al suprafețelor interioare. Congelatoarele de la Bosch, pe lângă o garanție buna, sunt foarte fiabile și rezista în timp.

Producători foarte buni de masă, cu o clasa de preț mediu includ congelatoare de la Indesit, Electrolux, Samsung sau Zanussi. Gasesti asemenea modele în toate magazinele mari din țară. Și acestea oferă o garanție buna și rețea de service-uri cu acoperire națională.

Congelator cu sertare mic sau mare

Până să mergeți în magazin sau să plasați o comandă online este important să vă gândiți la o capacitate necesară. Trebuie să vă gândiți bine pentru că de asta va depinde cantitatea de produse pe care le veți putea amplasa pe rafturile interioare. Nu trebuie sa mergeți pe varianta sigură și să achiziționați un model foarte mare. Va costa scump și va consuma mult. Dacă necesarul dumneavoastră este pentru o familie normală, un volum disponibil de 140 – 260 litri este mai mult decât suficient.

Dacă însă aveți nevoie de un congelator în scop comercial, lucrurile se schimba. Probabil volumul necesar va fi mai mare. Este important să estimați cantitatea de produse care urmează a fi congelate pentru a alege modelul cel mai apropiat ca și spațiu de stocare pus la dispoziție.

Cât consumă un congelator

Congelatorul va fi un consumator constant de energie electrică în casa ta deoarece cel mai probabil va merge non stop. Așa că cel mai bine este să îți alegi un congelator cu un consum cât mai mic de energie. În funcție de consumul de curent electric, se disting următoarele clase de energie: A, B, C, D, E, F si G.

Cea mai întâlnită din ele este clasa A, deoarece această clasă consumă mai puțin curent decât restul. Dar asta nu e tot. Clasa A se mai împarte în 4 sub clase: A, A +, A ++, A +++. La momentul zilei de azi, clasa A +++ este cea mai eficientă din punct de vedere energetic. E și cea care promite cel mai mic consum de energie.

În România, la un preț foarte bun găsești congelatoare A++ care la un volum de peste 200 litri au un consum de 200 – 250 kWh. Consumul de energie electrică este afectat de volumul congelatorului, de tehnologia sistemului de răcire și de calitatea materialelor de izolație a congelatorului. Pe lângă asta, poate fi afectat de încărcarea congelatorului și de temperatura ambientala. Congelatoarele moderne sunt mai economice, au o clasa superioara de consum de energie. Manualul de utilizare îți poate spune cu exactitate consumul de energie anual.

Opțiuni la congelatoare de top

O să întâlniți la un congelator nou mai multe funcții adiționale. Una dintre acestea este opțiunea de super-congelare sau congelare rapidă. Notați însă că trebuie să o porniți din timp pentru a reuși să răcească incinta la o temperatură mică. Nu uitați însă să dezactivați acest mod după ce procesul s-a finalizat. În caz că acest mod este realizat pe principiul automat de funcționare, și cel mai bun congelator din piață anume pe acest principiu funcționează, va reveni la temperatura normală de păstrare în câteva zile. Însă dacă aveți un model de buget, ieftin, acest mod va trebui deconectat manual. Dacă nu o faceți în timp util, o să aveți un consum mare de energie electrică.

Setarea exactă a temperaturii este o altă funcție utilă. Aceasta este strâns legată de tipul de control al unității. Tipul de control trebuie ales având în vedere ușurința în utilizare și modul în care planificați să îl utilizați. Poate că aveți nevoie de un congelator sau o ladă frigorifică la care să puteți seta exact temperatura necesară. Valid în cazul legumelor și fructelor. În acest caz, optați pentru un control electronic sau touch. O să vă bucurați de o exactitate superioară. Dacă aveți nevoie de o soluție robustă, sau dacă aveți probleme cu alimentarea electrică, optați pentru un control mecanic. Va fi mai sigur la fluctuațiile de curent.

Avantaje și dezavantaje

  • Avantajele unui congelator

Un congelator cu orientare verticală va ocupa mult mai puțin spațiu într-o cameră decât un model orizontal. Este un model pe care îl poți organiza foarte rapid. Este foarte asemănător cu un frigider. Respectiv ai rafturi sau sertare numeroase unde poți depozita produsele pe categorii. Șansa să găsiți un congelator vertical no frost este mult mai mare decât o ladă frigorifică. Nu este plăcut să aveți grija decongelării manuale. Durează câteva ore și trebuie să goliți congelatorul. Dar congelatoarele cu funcție de dezghețare automată permit creșterea temporară a temperaturilor, ceea ce ar putea compromite calitatea congelării. Spre deosebire de congelatoarele orizontale, cele verticale pot avea finisaje de inox sau diferite culori.

  • Dezavantajele unui congelator

Unele modele mai puțin performante de congelatoare verticale pot fi mai ineficiente în păstrarea ușilor la fel de reci ca și restul incintei. Rafturile vor fi prestabile, iar dacă aveți încărcături mai atipice ar putea fi dificil să găsiți un loc potrivit. La capitolul economie și nivel de zgomot ambele tipuri de congelator pot fi similare. De asemenea, modelele de congelatoare verticale asigură un flux mai mare în apropierea mâncării, ceea ce face ca alimentele să aibă șanse mai mari de ajunge la un nivel de umiditate scăzut. Nu neapărat ca un dezavantaj, dar e ceva de luat în calcul spațiul ocupat de rafturi. Rafturile și sertarele pot ocupa chiar și 20% din tot spațiul util, ceea ce nu se întâmplă la o ladă frigorifică de exemplu.

Diferența între congelator și frigider

Congelatorul se deosebește de un frigider în primul rând prin diferența de temperatură la care operează, dar și alți factori distinctivi.

Un frigider este construit pentru a facilita un acces rapid la produse și să fie deschis frecvent. Sistemul de ventilare și răcire, sau sistemul de prindere a ușilor este construit să reziste. În același timp un congelator poate avea o izolare mult mai bună, cu niște garnituri mai eficiente care să nu permită variații mari de temperatură. Este de înțeles, alimentele sunt depozitate pentru un timp mai lung. La frigidere găsești ușor sisteme de decongelare automată. În cazul congelatoarelor, majoritatea au la bord un sistem manual. Este un aspect important, mai ales constructiv.

Un frigider nu este făcut să fie amplasat într-un garaj prost izolat, sau la o terasă. Atunci când temperaturile vor scădea suficient de mult, un frigider cel mai probabil nu va merge. El va crede că temperatura este joasă și nu mai este necesar să răcească. Acest lucru îl vei vedea mai rar la congelatoare bune. Unele pot merge fără nici un fel de problemă și la -15 grade Celsius. Compresoarele sunt setate într-un alt mod, așa că se pot adapta ușor la variațiile de temperatură.

congelator vertical

Ce întreabă lumea despre cel mai bun congelator

Care este cel mai bun congelator?

Atunci când alegi congelatorul pentru gospodăria ta trebuie să fii atent la consumul de energie, volumul acestuia, tehnologia de răcire și pret. Cu alte cuvinte, alege-l pe cel care va consuma cel mai puțin curent, care să aibă volumul de care ai nevoie tu. De dorit să fie No Frost ca să eviți dezghețarea și să aibă un raport calitate preț bun. Acesta va fi cel mai bun congelator pentru tine.

Câtă energie electrică consumă congelatorul în watt?

Consumul unui congelator variază foarte mult în dependență de volumul acestuia, dacă are compresor inverter sau nu și dacă are tehnologie no frost. Consumul mai depinde și de calitatea izolației pereților. Pentru a înțelege categoriile de consum, trebuie să te orientezi după clasele eficienței energetice A+, A++ si A+++. Ca exemplu, un congelator A++, cu volum de 250 litri, va avea un consum de aproximativ 220 – 250 kWh. Unele moduri extra de funcționare a unui congelator poate afecta consumul în mod drastic. Este și cazul modului de răcire rapidă sau express. Când folosiți asemenea moduri trebuie să le deconectați manual dacă congelatoarele nu sunt prevăzute cu un regim automat. În caz contrar factura la final de lună nu va arăta prea bine.

Ce înseamnă congelator no frost?

Un congelator no frost este o unitate frigorifică care nu are depuneri de gheață la interior. Aceste congelatoare au un ventilator care mișcă aerul pentru a evita formarea stratului de gheață. Practic, contribuie la dispersarea umidității cauzate de deschiderea ușii și umiditatea provenită de la produse. Un asemenea congelator no frost poate fi cel mai bun congelator pentru cei care vor să uite de necesitatea mentenanței. Veți uita de decongelarea completă a sistemului și vă veți bucura de mai mult timp liber.


Poate te interesează și…


Electrocasnice » Dispozitive frigorifice » Cel mai bun congelator