Sari la conținut
Acasa > IT > Cel mai bun card de memorie

Cel mai bun card de memorie

5
(1)

Alegem impreuna, astazi, cel mai bun card de memorie SD sau microSD din Romania. Aceste top carduri de memorie rapide pot fi folosite pentru telefon (de exemplu Samsung, dar nu iPhone), tableta sau pentru aparate foto Nikon si Canon. Pentru camere video alegeti un card de memorie cu viteze mari, de 16, 32, 64, 128, 256, 512 GB sau 1 TB. Poti sa te uiti la acest card de memorie Samsung Micro-SDXC EVO Plus 256GB.

Cele mai bune carduri de memorie – Top 10 carduri SD si microSD

Cel mai bun card de memorie este Samsung Micro-SDXC EVO Plus 256GB. Alege cele mai bune carduri de memorie ieftine de la eMag, si bucura-te de promotii, reduceri si oferte. In plus ai si garantie generoasa pentru produsele alese. In 2024, ai de unde alege carduri de memorie de top.

card de memorie bun

Cel mai bun card de memorie din Romania

top card memorie sd

Cred ca stiati ca nu toate sistemele pot citi acelasi tip de cel mai bun card de memorie. Nu veti gasi unul care sa functioneze bine atat cu smartphone-ul dvs., cat si cu camera. Cardurile pe care le alegeti ar trebui luate in considerare in lumina faptului ca folosesc metodologii diferite de inregistrare a datelor. Daca rata de inregistrare este cruciala pentru camerele cu imagini statice si in miscare, atunci cantitatea de runde de rescriere a informatiilor este de o importanta capitala pentru registratori. In functie de strategia si nevoile dvs., va vom recomanda un anumit card in aceasta postare.

La selectarea unui card de memorie, unul dintre cei mai importanti factori de luat in considerare este formatul. In general, puteti alege dintre trei aspecte distincte. SD este formatul original, de pionierat. Functioneaza cu orice gadget care recunoaste formatele de stocare mai moderne SDHC si SDXC. Debitul maxim este de doar 12 Mb/s, ceea ce este destul de lent. Capacitatea memoriei de pana la cativa GB sunt considerate mici in comparatie cu standardele moderne.

Dispozitive de stocare care utilizeaza standardul SD High Capacity. Acest format nu este compatibil cu dispozitivele mai vechi concepute initial pentru a utiliza carduri SD. Indiferent de cata memorie aveti, rata maxima de transfer nu va depasi niciodata. Cu unitatile SDXC, puteti stoca pana la cativa terabytes de informatii si le puteti accesa la viteze de transfer mari.

Este posibil ca literele UHS si unele numere romane sa fie tiparite langa sigla SDXC. Acestea sugereaza o rata mai mare de transfer de date intre disc si computer. Sunt disponibile trei unitati SD de dimensiuni diferite.

Cel mai bun card de memorie din 2024

Pentru a spune simplu, SD este cel mai mare format de acolo. Aceste unitati sunt acum utilizate exclusiv in computere desktop si laptop. Se foloseste un card miniSD. Deoarece nicio companie nu produce in prezent echipamente compatibile, cel mai bun card de memorie de acest fel sunt rareori utilizate. In ceea ce priveste utilizarea, microSD este de departe cea mai comuna dimensiune. Acestea sunt cele mai mici carduri de memorie disponibile si sunt folosite in orice, de la dispozitive mobile la camere.

Clasa unui card SD este cel mai important factor in determinarea cat de repede poate stoca si recupera date. Fiecare unitate USB are un marcaj potrivit pe carcasa sa. Din motive de simplitate, producatorii specifica adesea doar categoria, mai degraba decat tipul de indicatie Mb/s. Trebuie, deci, sa-i concentram toata atentia. Chiar si la cea mai inalta calitate posibila, imaginile vor ocupa prea mult spatiu pentru prea mult timp.

Clasa doua Aceste gadgeturi pot produce date la o rata de putin peste 3 Mb/s. In zilele noastre, astfel de carduri de memorie sunt rareori folosite oriunde, prin urmare probabil ca nu veti gasi niciunul de vanzare. Vitezele de scriere in clasa patru incep de la 5 Mb/s. Acest lucru este suficient pentru inregistrarea video HD, dar este necesara o unitate flash mai rapida pentru Full HD.

Clasa sase Peste 7 Mb/s este rata de inregistrare. Cand filmati videoclipuri, acesta este strictul minim pentru High Definition. Aceste carduri de memorie sunt compatibile cu camere ieftine si alte dispozitive. Clasa zece, o mare varietate de gadget-uri, inclusiv video recordere digitale. Camere reflex cu un singur obiectiv si mai multe telefoane Android, se incadreaza in aceasta categorie.

Cel mai bun card de memorie ieftin

Clasa de viteza UHS Nivel 1 Aceste stick-uri de memorie sunt echivalente cu unitatile din clasa 10 in ceea ce priveste viteza. In comparatie cu cardurile standard Speed Class, cele UHS au o utilizare mult mai mare. Nivelul de performanta al acceleratiei 3 pentru sistemele UHS Datorita proliferarii echipamentelor capabile sa captureze videoclipuri la rezolutie 4K, a aparut o noua categorie de unitati flash care sa se potriveasca cu formatul. Exista o viteza de inregistrare a datelor de 29 Mb/s.

UHS I Vitezele de citire si scriere ale acestor carduri de memorie sunt de 98 Mb/s. Aproximativ 299 MB/s este viteza de scriere si citire a UHS II. UHS-III este cel mai modern tip de unitate flash disponibila astazi si poate atinge rate de transfer fara precedent de pana la 614 MB/s.

S-a spus anterior ca nu exista un format standard de card de memorie. Este posibil ca luarea unei decizii incorecte sa duca la risipa de bani, o durata de viata mai scurta a suportului amovibil sau o reducere a capacitatilor dispozitivului. Daca cardul de memorie din camera de actiune este prea lent, de exemplu, nu veti putea inregistra imagini 4K.

Nu-ti pierde timpul sau banii pe cel mai bun card de memorie care stabilesc recorduri de viteza, ci mai degraba alege unitati care corespund nevoilor tale. Cumpararea unui card costisitor nu este potrivita pentru un dispozitiv ieftin instalat intr-un vehicul. Dar este necesara daca aveti echipament video profesional.

S-ar putea sa nu existe o mare diferenta de performanta intre cardurile de memorie ieftine si premium pe smartphone-urile mai vechi sau mai putin costisitoare. Pe de alta parte, daca aveti o camera emblematica care este capabila sa inregistreze videoclipuri 4K. Nu veti putea utiliza aceasta caracteristica daca discul are viteze lente de scriere si citire.

Top carduri de memorie

Majoritatea capacitatilor de inregistrare video ale acestor dispozitive sunt limitate la rezolutia Full HD, ceea ce este departe de a fi ideal. Astfel, un card de memorie clasat clasa zece este suficient. DVR-urile inregistreaza multe ore de date pe hard disc, zi dupa zi.

Fisierele sunt sterse si inlocuite cu versiuni mai noi atunci cand devin invechite intr-un sistem de stocare a ciclurilor. Consumul de resurse creste dramatic sub un stres atat de persistent. Un card prea mic si ar putea esua intr-un an.

Cu toate acestea, puteti cumpara carduri flash cu durata mai lunga, daca asta doriti. Au fost dezvoltate avand in vedere CCTV si recordere. Pentru a captura videoclipuri de inalta definitie. O optiune este cardurile SD High Endurance.

Daca doriti sa faceti fotografii, tot ce aveti nevoie este un card Class sase, care va va stoca imaginile in format RAW. Aceasta categorie de viteza nu va fi suficienta daca functia de explozie este utilizata in mod regulat. Daca va puteti permite, alegeti o unitate mai rapida precum 3 sau 30. Capacitatile de stocare modulare pot fi ajustate pentru a se potrivi nevoilor individuale. Un model de 64 GB este suficient pentru incepatori, dar profesionistii ar trebui sa caute un dispozitiv cu cel putin 128 GB spatiu de stocare.

Cel mai bun card de memorie SD

Scrierea rapida a datelor pe card este esentiala in timpul inregistrarii video. Verificati unitatile flash cu clasa \/30 sau mai mare. Unitatea \/10, care este cea mai rentabila optiune, poate gestiona pana la un flux video Full HD fara sa se blocheze. Daca doriti sa inregistrati la rezolutie 4K, veti avea nevoie de o camera cu cel putin o clasa \/30, deoarece memoria nu poate gestiona fluxul la o rezolutie atat de mare fara sa incetineasca si sa inregistreze brusc.

Unii oameni ar considera ca aceasta este o intrebare ciudata. Spatiul suplimentar de depozitare este intotdeauna binevenit. Adevarul este mult mai tulbure. Pentru inceput, numarul de unitati SD pe care un dispozitiv le poate accepta poate fi maxim. In plus, de ce sa cheltuiti pentru un spatiu de stocare imens daca nu este necesar. Oricum, puteti utiliza urmatoarele informatii ca punct de plecare pentru a selecta dimensiunea optima a cardului de memorie.

Patruzeci de minute de video Full HD pot fi stocate in 29 GB. Aceasta dimensiune a cardului este compatibila cu dispozitivele mobile cu Android, cum ar fi smartphone-uri, tablete si multe altele. In plus, ele pot fi gasite in multe camere mici. Nouazeci de minute de videoclipuri de inalta definitie pot fi stocate in 59 GB.

Cel mai bun card de memorie poate stoca aproximativ trei ore de video Full HD. Functioneaza cu orice tip de camera sau video recorder. Cand sunt utilizate intr-o camera reflex cu un singur obiectiv. de exemplu, datele RAW pot fi salvate. mai mult de 245 GB Este posibil sa obtineti un smartphone cu cat mai mult spatiu de stocare pe un dispozitiv care poate inregistra videoclipuri 4K. Mai mult, o astfel de unitate flash devine o unitate portabila excelenta. sau poate fi utilizata in console de jocuri video in scopul instalarii jocului.

Top carduri de memorie de 16, 32, 64 si 128 GB

Versiunile mai noi de carduri flash pot fi folosite cu cele mai vechi fara probleme. In consecinta, cea mai recenta unitate de clasa microSDHC va functiona cand este introdusa in slotul microSD. Cel mai bun card de memorie microSD traditional nu este compatibil cu dispozitivele actuale. Luati in considerare acest sfat si celelalte atunci cand cumparati o unitate flash. Puteti apoi sa iesiti si sa obtineti o unitate adecvata care va functiona admirabil.

Stocarea incorporata este o caracteristica standard a fiecarui dispozitiv mobil modern. Din acest motiv, il puteti folosi ca dispozitiv de stocare. Pentru fotografii, filme, muzica, carti, lucrari si multe altele, fara a fi nevoie sa cumparati un card de memorie suplimentar. Pentru smartphone-urile cu pret redus, cu spatiu de stocare limitat, un card microSD de 59 GB este o optiune excelenta. Nivelul este, de asemenea, bun pentru utilizarea cu camere si aparate video digitale in vehicule in miscare.

Cu toate acestea, primul avertisment. Stocarea interna este limitata. Acelasi lucru este valabil si pentru variantele high-end cu 60 sau 100 GB spatiu de stocare. In al doilea rand, cantitatea de stocare disponibila este intotdeauna mai mica decat ceea ce este declarat. Deoarece sistemul de operare si orice software preinstalat utilizeaza o parte din capacitatea totala.

Mai multe date pot fi stocate pe un card cu un volum mai mare. Dar si pretul creste. Cu toate acestea, nu totul poate fi redus la o singura explicatie. Ar trebui sa asteptati pana cand eseul se incheie inainte de a va grabi sa obtineti un card de 500 GB.

Top carduri de memorie 256 GB, 512 GB sau 1TB

Realitatea este ca ideea de compatibilitate inversa se aplica formatelor de carduri MicroSD mentionate. Cardurile MicroSDHC si MicroSDXC sunt prea mari pentru a incapea intr-un slot standard pentru carduri MicroSD. Daca aveti un card MicroSDUC. Puteti citi pur si simplu orice alt format in orice slot pentru card.

In ciuda importantei sale, viteza de scriere este adesea ignorata pe parcursul procesului de selectie. Clasa de viteza este indicata printr-un numar scris cu litera C pe cel mai bun card de memorie MicroSD standard. Si printr-un numar scris cu litera U pe cardurile cu viteza de scriere imbunatatita.

Fotografiile de inalta definitie, de inalta definitie completa si de fotografiere in rafala, toate au nevoie de o viteza mare a obturatorului. Este suficient sa folosesti un card cu o clasa de viteza de pana la sase daca esti un fotograf amator si vrei sa surprinzi lucruri neinsufletite. Videoclipul Full HD poate fi filmat cu carduri din clasa a sasea. Dar pentru performante optime, ar trebui sa utilizati carduri din clasa a zecea de viteza.

In ceea ce priveste UHC, acest format este destinat cursantilor experti si avansati. Nimeni, insa, nu va va impiedica sa cumparati un card MicroSD UHC si sa incercati fotografia profesionala daca sunteti doar un incepator care vrea sa invete de la experti. Amintiti-va ca are un cost mai mare.

Cel mai bun card de memorie microSD

Ganditi-va la toate pericolele care le asteapta pentru acele carduri microSD mici in lumea reala. Daca sunt scapate, pot ajunge in apa, zdrobite sub picioare sau expuse la temperaturi extreme. Ca sa spunem direct, daca proprietarul echipamentului calatoreste, acesta va fi iluminat de raze in aeroport cel putin o data. Din cauza problemelor mentionate mai sus. Este posibil ca datele de pe card sa fie corupte.

Prin urmare, este important sa luati in considerare nivelul de securitate al cardului. Producatorii vor declara adesea ca articolele lor sunt rezistente la impact si la raze X si vor oferi un interval de temperatura de functionare.

Cardurile de memorie care au deja incarcat software de restaurare a fisierelor sunt o alternativa interesanta in cazul in care un fisier este corupt sau este distrus din greseala. Software-ul antivirus poate fi preincarcat si pe unele carduri. Acest format de unitate este adesea folosit in camerele de astazi. Nu este nevoie sa schimbati cardul daca decideti sa mutati marci sau tipuri de camere. Cum ar fi de la Nikon la Canon sau de la un DSLR la o camera fara oglinda.

Decizia pare a fi de la sine inteles. Daca aveti nevoie de un card de memorie, obtineti imediat cel mai mare card pe care il puteti gasi. Cu toate acestea, compatibilitatea camerei dvs. cu unitatea devine mai putin sigura cu fiecare versiune actualizata a unitatii. Este important sa verificati compatibilitatea camerei cu tipul de card inainte de a cumpara. Cititi manualul camerei, vizitati site-ul web al producatorului sau consultati specificatiile camerei pe site-ul vanzatorului.

Carduri de memorie de la Samsung

Cele mai bune carduri de memorie ajuta nu numai camerele. Sunt, de asemenea, compatibile cu dispozitivele mobile. Cu toate acestea, va trebui sa achizitionati un adaptor pentru a-l face utilizabil in camera. In ciuda faptului ca formatul MicroSD este pe deplin compatibil cu formatul SD. Acesta din urma este in general considerat ca fiind mai demn de incredere. Cu toate acestea, cardurile din aceasta clasa tind sa fie mai putin costisitoare.

Daca abia incepi cu fotografia sau vrei sa experimentezi o noua distractie, aceasta este o alegere buna de luat in considerare. Exista un slot special pentru card CF pe mai multe camere de inalta calitate si semi-profesionale. Puterea lor consta in capacitatea lor de a inregistra rapid la rate mari. Daca doriti totusi capabilitatile complete ale cardului, veti avea nevoie de o camera care accepta UDMA.

Puteti utiliza unele camere pentru a inscriptiona simultan imagini pe un card compact flash si un disc compact. In aceasta abordare, veti avea intotdeauna un pachet de rezerva in cazul in care una dintre carti este pierduta sau deteriorata. O alegere pentru persoanele care acum genereaza bani pe platoul de filmare, dar doresc securitate suplimentara pentru ei si clientii lor.

Card de memorie Sony, fabricat de o companie reputata. Este utilizat in camerele producatorului, consolele de jocuri, telefoanele si imprimantele. SD obisnuit este un format pe care il accepta si Sony. Cardurile Sony sunt mai costisitoare decat cardurile SD generice si, in majoritatea cazurilor. Sunt compatibile exclusiv cu dispozitivele Sony.

Top carduri memorie pentru tablete

Toate cardurile mentionate mai sus includ o multitudine de acronime si informatii numerice. Aflati semnificatiile diferitilor parametri. Un numar scris cu o majuscula C serveste drept simbol. Ca si cum ar fi scapat in mijlocul unui cerc care fusese usor schitat. Indica cea mai mica viteza de scriere a datelor la care se poate astepta de la card.

Nu exista un format consecvent pentru scrierea acestor cifre langa U1, U2 sau U3 din paragraful precedent. Dispunerea cardului joaca un rol crucial in acest sens. Daca cardul are un numar, acesta indica faptul ca unitatea are doua randuri de contacte. Cu cat numarul este mai mare, cu atat performanta, stabilitatea si viteza de fotografiere continua a cardului sunt mai mari.

Cu toate acestea, daca camera are suport UHS II sau III, nimic din toate acestea nu conteaza. Daca camera in sine nu este la indemana, a cheltui mai multi bani pe clopotei si fluiere este inutila. Cu al doilea rand de contacte fiind inactiv, viteza cardului scade la nivelurile UHS I.

Debit maxim pentru citirea datelor, exprimat in megaocteti pe secunda. Acesta nu este un criteriu crucial pentru fotografiere. Cat de rapid pot fi copiate datele de pe card si vazute pe un computer. Viteza cuiva este reprezentata de un numar urmat de un X.

Este afisata viteza maxima de citire la cel mai bun card de memorie. Identica cu viteza maxima de citire, in toate, cu exceptia numelui. Din acest moment, caracteristica vitezei maxime de citire este mai usor aparenta si mai usor de analizat. Totusi, daca nu este afisat pe harta, vom prioritiza valoarea vitezei.

Cel mai bun card de memorie aparate foto Nikon si Canon

Da, tot vorbim despre aceleasi carduri si formate SD, SDHC, SDXC, SDUC, MicroSD, Compact Flash si Memory Stick Micro. Pentru a indica acest lucru, trebuie doar sa adaugati un sufix de GB sau TB la sfarsitul numarului relevant. O valoare mai mare indica faptul ca mai multe informatii pot fi stocate pe card in detrimentul vitezei. Aproximativ cateva sute de imagini in formatele Rw si JPG pot fi stocate pe un card de cativa GB.

Un card mai mare costa mai mult si are un risc mai mare de pierdere a datelor in cazul unei intreruperi. In consecinta, este de preferat sa aduceti mai multe carduri de memorie de capacitate mai mica. Sa impartiti filmarea in parti si sa schimbati cardurile intre acele sectiuni. Astfel incat sa nu se piarda toata filmarea in cazul unei defectiuni. Utilizati un cronometru pentru a va reaminti sa schimbati cardul la fiecare 22 de minute pana la o ora. Alternativ, puteti utiliza atat un card SD, cat si un card CF pentru a inregistra imagini in acelasi timp.

Daca doriti un card care sa functioneze fiabil si rapid atunci cand trageti, nu ar trebui sa va bazati decizia pe viteza maxima de citire sau pe valoarea vitezei. Parametrii mai inalti sunt preferati daca intentionati sa aduceti un laptop la sedinta foto si sa predati imediat continutul brut.

Majoritatea fotografilor v-ar spune ca numeroase carduri de capacitate mai mica sunt de preferat unuia mai mare. Dar daca ai de-a face cu doua carti simultan, poti ignora acel sfat. Daca camera dvs. are capacitatea, numai atunci ar trebui sa va faceti griji pentru UHS si versiunea de autobuz UHS. In acest scenariu, este de preferat un numar mai mare. Cardurile SD sunt considerate a fi cele mai de incredere optiuni.

Cele mai bune carduri de memorie ieftine

Alegeti aceasta optiune daca puteti transfera fotografii fara a scoate cel mai bun card de memorie din camera. Rata cu care contactele sunt suprascrise scade proportional cu numarul de ori cand unitatea este scoasa si reintrodusa.

Utilizarea unui computer pentru a formata cardul nu este recomandata. Stergeti datele din camera in sine, daca este posibil. Pentru a evita orice deteriorare potentiala a cardului. Aceasta este metoda preferata. Acest lucru este valabil chiar si atunci cand anulati stergerea anumitor parti ale unui fisier. De exemplu, daca doriti sa eliminati fizic cadrele corupte de pe dispozitivul de stocare. Din aceasta cauza, logica masinilor s-ar putea prabusi.

Va rugam sa nu scoateti cardul de memorie din camera cand este pornit. De asemenea, indiferent daca copiati date de pe card sau daca le tratati in alt mod, nu trebuie sa va deconectati de la compute. Sa opriti camera sau sa scoateti bateriile. Pentru a oferi doar un exemplu, imaginati-va ca va uitati la un film. Este acelasi lucru cu a scoate o unitate flash dintr-un computer fara a te asigura mai intai ca este complet deconectata. S-ar putea sa corupeze discul si sa piarda date daca incearca.

Pentru a va proteja imaginile impotriva stergerii accidentale, utilizati modul LOCK. O mica parghie de pe partea cardului poate fi glisata in jos pentru a activa aceasta functie. In aceasta situatie, fisierele pot fi salvate pe computer. Asigurati-va ca cardul microSD este bine introdus in adaptorul microSD. Daca nu, s-ar putea sa se sparga.

Card de memorie pentru smartphone

Majoritatea oamenilor din zilele noastre detin un fel de telefon mobil si multe dintre aceste dispozitive au sloturi pentru carduri de memorie. Acest lucru largeste sfera oricarei posibilitati tehnologice. Este posibil ca tipurile de carduri de memorie mai noi sa nu fie compatibile cu gadgetul dvs.

In cazul telefoanelor mobile, chiar daca sunt compatibile cu cardurile microSD, nu garanteaza ca vor fi compatibile si cu cardurile microSDXC mai rapide. Cu convertorul potrivit, cel mai bun card de memorie pot fi utilizate in dispozitive care au nevoie in mod normal de carduri SD de dimensiuni standard. Puteti gasi aceste adaptoare incluse cu cardul de la o varietate de furnizori.

In timp ce capacitatea acestor unitati flash continua sa creasca, utilizatorul ar trebui sa fie constient de cantitatea maxima de memorie pe care o accepta dispozitivul sau inainte de a face o achizitie. Cel mai mare card disponibil in prezent are o capacitate de 200 GB. Desi nu toate dispozitivele sunt compatibile cu acest card de dimensiune.

Daca il utilizati ca unitate externa, cardurile de mare capacitate nu vor reprezenta o problema, dar daca il conectati la un dispozitiv digital. Cum ar fi un DVR, un player sau o tableta, puteti intampina unele probleme de compatibilitate. Majoritatea dispozitivelor mai vechi accepta unitati flash de pana la 32 GB. Insa acest numar creste cu timpul. Verificati manualul pentru a fi sigur.

Top carduri de memorie de pe eMag

Cardurile microSD din clasa 5 au cele mai mici viteze de scriere, in timp ce cardurile din clasa 9 au cele mai rapide. Cardurile UHS au o rata de transfer mai mare decat cardurile standard si vin intr-o varietate de evaluari de viteza. Viteza normala SDHC clasa 9 este aproximativ echivalenta cu viteza UHS clasa 1 a UHS-1. Captati cu usurinta videoclipuri HD live in cantitati mari. Viteza minima de acces necesara pentru UHS-3 este de 27 MB/s.

Creat pentru a functiona cu videoclipuri 4K atat la inregistrare, cat si la vizionare. Exista indicatori speciali de viteza si pentru cardurile CF. Vitezele in intervalul de sute de megaocteti pe minut sunt tipice pentru inregistrare. Se poate inregistra pana la 143 Mb/s folosind un card care are o rata de date de 986x, de exemplu.

A sti ce sisteme de fisiere accepta o unitate flash este importanta pentru a asigura compatibilitatea cardurilor si dispozitivelor. Ca sistem de fisiere standard pentru cardurile de memorie, FAT este utilizat de toate cititoarele de carduri de memorie. Incapacitatea sistemului de a gestiona volume mai mari de 3 GB este un dezavantaj, mai ales atunci cand se incearca salvarea unor cantitati masive de date.

In timp ce noul sistem de fisiere exFAT suportat de cardurile de memorie SDXC elimina limitarile de dimensiune a fisierelor. Dispozitivele mai vechi incompatibile impiedica utilizarea acestora. Cardurile de memorie pot fi formatate in NTFS. Astfel incat sa poata fi utilizate ca unitati externe si gestionate in acelasi mod ca hard disk-urile obisnuite.

Cel mai bun card de memorie pentru camera filmat video

Exista de obicei un adaptor inclus cu cel mai bun card de memorie, ceea ce face dispozitivul oarecum mai mare. Permite utilizarea dispozitivelor mobile si a cardurilor electronice de citire intr-un computer. Datele pot fi transferate de la o camera la un computer mult mai rapid si usor folosind un card de memorie si un adaptor decat folosind un cablu USB.

Sute de diferite tipuri de electronice actuale folosesc carduri de memorie. Camerele, camerele video, cititoarele electronice, telefoanele inteligente, playerele MP3, ramele foto digitale. Si chiar ramele foto digitale sunt toate exemple de tehnologie a imaginilor digitale. Exista multe dimensiuni si forme diferite de carduri de memorie disponibile astazi, dar cele trei cele mai populare corespund standardului Secure Digital.

Termenul factor de forma este folosit pentru a descrie specificatiile unui card de memorie, cum ar fi dimensiunea, forma, functia, numarul de pini si locul in care se afla acesti pini pe corpul cardului. Este important de retinut ca formatul miniSD este aproape complet invechit in acest moment. Cardul Drive face, de asemenea, parte din familia de carduri Secure Digital.

Din punct de vedere al dimensiunii, este diferit de cardul SD standard. deoarece este mai scurt, nu poate fi vazut cand este introdus in slotul pentru cardul flash al unui Mac Book. fara a depasi limitele carcasei, facandu-l de preferat unui card SD obisnuit.

Cartile de acelasi fel, dar forme distincte de componente sunt echivalente in orice alt aspect. Cu exceptia dimensiunii lor. Prin urmare, cardurile cu factor de forma micro includ adesea un adaptor pentru a facilita utilizarea lor cu o varietate mai mare de dispozitive.

Card de memorie la reducere

Un lucru de retinut atunci cand cumparati un cel mai bun card de memorie este ca dispozitivele mai noi pot utiliza tipuri mai vechi de carduri flash. Dar contrariul nu este adevarat.

Memory Stick este un format de card proprietar dezvoltat de Sony. Cea mai folosita versiune este MS Pro Duo, care seamana foarte mult cu SDHC in multe privinte, dar costa mai mult si necesita un slot dedicat pe dispozitiv sau un adaptor pentru a fi utilizat.

Cardurile Compact, care sunt inca disponibile, sunt utilizate pe scara larga in echipamentele foto si video de astazi. Este util, deoarece poate schimba rapid date cu dispozitivele actuale si are mult spatiu de stocare, dar cardurile mai noi pot fi utilizate si cu dispozitive mai vechi. Cu conditia sa accepte dimensiunea memoriei cardului. Si cardurile mai vechi pot fi utilizate cu dispozitive mai noi daca pot gestiona rata de transfer de date necesara.

Un alt format de card de memorie XQD, optimizat pentru dispozitive de inalta performanta, cum ar fi echipamentul de inregistrare a imaginilor statice de inalta rezolutie de astazi. Un alt mod in care cardurile de memorie variaza este rata la care datele pot fi transferate catre si de la gadget. Categoria de viteza desemneaza valoarea pentru aceasta variabila. Exista o serie de categorii si multiplicatorii insotitori care reprezinta cat de repede se poate scrie sau citi.

Carduri de memorie pentru telefoane mobile

In primul rand, ar trebui sa determinati clasa minima de viteza necesara pentru functionarea corecta a dispozitivului inainte de a cumpara un card de memorie. Instructiunile pentru dispozitivul dvs. va vor spune aceste detalii.

Protocolul de transmisie de date Ultra High Speed, care este acceptat de cardurile de memorie SDHC si SDXC, permite transferul de date foarte rapid. Cu conditia ca dispozitivul utilizat sa aiba capacitatile tehnologice necesare. Cardurile de memorie cu aceasta interfata pot functiona la o viteza maxima de 23 MB cand interfata este disponibila. Dar mult mai lent cand nu este.

Descrierile cardurilor de memorie vor include adesea o rata de transfer maxima. Daca una este disponibila de la producator. Aceste informatii sunt de obicei rezultatul final al masuratorilor efectuate intr-un mediu de laborator controlat. Prin urmare, atunci cand cumparati un card flash, este suficient sa luati in considerare doar clasa de viteza. Care este intotdeauna listata cu formatul si factorul de forma.

Tineti cont de specificatiile dispozitivului inainte de a cumpara un card de memorie. Exista momente cand trebuie sa utilizati un card de memorie pe mai multe dispozitive. Dar, de cele mai multe ori, puteti utiliza acelasi card pe mai multe dispozitive. Prin urmare, urmatoarea mapare poate fi stabilita intre cazurile de utilizare si categoriile de viteza a cardului de memorie.

Top card microSD ieftin

Un card microSD cu clasa de viteza 3 sau 5 este ceea ce ar trebui sa alegeti daca doriti sa adaugati mai multa capacitate stocarii smartphone-ului dvs. Un card din clasa de viteza 5 de pana la 29 GB va functiona bine pentru un e-reader si va putea stoca un numar respectabil de carti si alte fisiere minuscule. Factorul de forma al cititorului ar trebui sa se potriveasca cu slotul de pe spatele dispozitivului citit. Fie ca este un card microSD sau SD.

Daca smartphone-ul tau poate inregistra in Full HD, ar trebui sa alegi un card cu clasa de viteza 5 sau 9. Cele mai bune carduri de memorie pentru o camera de actiune sunt clasa 9 sau UHS-I si vin in dimensiuni de 15 GB sau 29 GB.

Cel mai bun card de memorie sau microSD de 120 GB din clasele de mare viteza sunt ideale pentru utilizarea unui card flash ca hard disk pentru un laptop. In plus, cardurile Lite optimizate pentru modelele MacBook sunt disponibile optional pentru computerele Apple. Pentru fotografierea profesionala si in special pentru fotografierea continua in format RAW necomprimat, pot fi necesare anumite carduri.

Un card de memorie este o modalitate grozava de a extinde capacitatea de stocare a smartphone-ului dvs., permitandu-va sa salvati mai multe documente. Imagini si videoclipuri in timpul vacantei. Exista adesea doar doi factori de luat in considerare atunci cand alegeti un card de memorie. Costul si capacitatea memoriei disponibile. Este greu sa faci vreun fel de predictie educata doar pe baza acestor doua fapte.

Cel mai bun card de memorie cu adaptor SD

Un adaptor SD este inclus cu aproape fiecare card microSD. Dimensiunea cardului mic este marita de adaptor. Un card poate fi folosit atat pentru un smartphone, cat si pentru o camera. De exemplu, folosind aceasta. In acest moment. Cea mai buna optiune in ceea ce priveste usurinta in utilizare si costul este un card microSD cuplat cu un adaptor corespunzator.

Din acest motiv, puteti utiliza orice carte din orice generatie cu orice alta carte din orice alta generatie. Un card de memorie din generatia microSDHC va functiona intr-un slot destinat cardurilor microSDXC. Din pacate, inversul nu este fezabil. Pentru a afla ce tipuri de carduri de memorie poate folosi gadgetul dvs., consultati mai intai manualul sau. Luati in considerare capacitatea maxima de stocare a gadgetului dvs.

Deoarece exista atat de multe date in prezent, cardurile de memorie de 15 GB sunt cele mai mici care pot fi utilizate. Dimensiunile cardurilor utilizate anterior variau de la 2 la 4 GB. Aceste forme de stocare sunt suficiente pentru utilizatorul obisnuit care incarca sau descarca rar fisiere mari si in schimb lucreaza cu formate relativ usoare.

Cand vine vorba de procesarea datelor, standardul Ultra High Speed este standardul de aur. Un card cu suport pentru aceasta tehnologie poate transfera date cu o rata de zeci de megabiti pe secunda. In crestere fata de megabitii utilizati anterior. Viteza clasa 9 este standard pentru toate cardurile compatibile cu UHS.

Doar cativa specialisti chiar au nevoie de carduri UHS-II sau UHS-III. Lucratorii din sectorul televiziunii, de exemplu, vor descoperi ca sunt potriviti pentru dispozitive datorita capacitatii lor de a procesa rapid fisiere multimedia de foarte inalta calitate. Nu numai ca majoritatea consumatorilor nu au un scop pentru astfel de functii, dar nici nu pot pune mana pe ele.

5 / 5. 1