Sari la conținut
Acasa > IT > Cel mai bun amplificator pentru casti

Cel mai bun amplificator pentru casti

5
(1)

Pentru a te bucura de cea mai buna calitate a sunetului, alege cel mai bun amplificator pentru casti. Un amplificator sau preamplificator audio pentru casti va face o treaba buna. Un kit portabil pentru telefon poate fi utilizat prin cablu sau Bluetooth. Iti sugeram sa vezi acest amplificator de casti Fiio K3 Sabre.

Cele mai bune amplificatoare pentru casti – Top 10 modele

Cel mai bun amplificator pentru casti este Fiio K3 Sabre. Va recomandam sa vedeti cele mai bune amplificatoare pentru casti de la Fiio, Lampi sau Behringer. Aceste dispozitive pot fi gasite pe eMag. Top amplificatoare pentru casti din 2024 pot fi gasite la reducere, daca vei cauta atent.

amplificator pentru casti bun
La ce ajuta cel mai bun amplificator pentru casti?

Obtineti sunet de top de pe dispozitivele mobile. Durata de viata a bateriei oricarui dispozitiv mobil este una dintre caracteristicile sale cheie. Producatorii folosesc toate strategiile posibile pentru a reduce consumul de energie si pentru a prelungi durata de viata a bateriei dispozitivului. Ca rezultat, cel mai bun amplificator pentru casti al unui dispozitiv mobil are adesea o tensiune reglata si o putere scazuta.

De ce sa alegi un amplificator pentru casti?

Pe langa imbunatatirea calitatii muzicii, cel mai bun amplificator pentru casti va reduce consumul de energie al dispozitivului mobil. Si, prin urmare, va creste durata de viata a bateriei. Pentru smartphone-urile de astazi cu descarcare rapida, acesta este un factor crucial.

🛒 CategoriiAmplificatoare pentru casti
✂️ Reduceri30%
🏷️ PromotiiIn mod regulat
🚚 Livrare gratuitaDa
↩️ Perioada de retur30 zile, gratuit
✉️ Modele diverseDa
🎁 Card cadouDisponibil
⏰ ActualizareAstazi

Cel mai bun amplificator pentru casti din Romania

amplificator casti bucuresti

Acest lucru nu este la fel de crucial pentru castile multicanal cu impedanta scazuta, deoarece vor suna suficient de tare, dar castile cu impedanta inalta nu vor putea oferi volumul dorit. Desi probabil au o sensibilitate si mai mare. O conceptie gresita larg raspandita este ca sunetul de inalta calitate poate fi experimentat doar cu casti de dimensiune completa, cu impedanta ridicata. Contrar credintei populare, castile superbe cu impedanta scazuta sunt disponibile pe scara larga in zilele noastre.

Nu totul este totusi simplu. O impedanta scazuta a castilor face ca amplificatorul dispozitivului sa primeasca mai mult curent. Amplificatoarele obisnuite nu trebuie sa-si faca griji pentru acest lucru. Dar dispozitivele electronice mici ale dispozitivelor mobile nu le plac curentii mari. Datorita cresterii transferului termic si incalzirii partilor semiconductoare. Precum si cresterii fluctuatiilor aleatoare si a zgomotului fractionat produs de rezistentele fara fir.

Coeficientul de aberatie neliniara la iesirea audio a dispozitivului poate creste dramatic odata cu cresterea curentului. In plus, raspunsul in frecventa al castilor cu impedanta scazuta este afectat semnificativ de rezistenta de iesire a amplificatoarelor incorporate in smartphone-uri. Care este adesea destul de mare.

Castile definite simplu, cu impedanta ridicata vor oferi probabil o calitate superba. Dar volumul lor va fi insuficient. In schimb, castile cu impedanta scazuta vor parea puternice. Dar sunetul se poate dovedi a fi rau chiar si in versiunile scumpe de inalta calitate.

Cel mai bun amplificator pentru casti din 2024

Prin urmare, existenta unui amplificator este pur si simplu necesara pentru a primi sunet de inalta calitate de la un smartphone tipic. Calitatea amplificatorului la playerele ieftine nu este adesea mai buna decat cea a telefoanelor mobile obisnuite si multe playere mp3 vor avea nevoie si de unul.

Odata ce ati stabilit ca aveti nevoie de un amplificator, puteti alege un anumit model pe baza caracteristicilor sale. Nu merita sa achizitionati primul amplificator pe care il intalniti. In schimb, este esential sa se potriveasca smartphone-ului si, mai important, castilor. Este logic sa alegeti mai intai castile si apoi un amplificator pentru casti.

Daca poti asculta muzica in timp ce conduci sau mergi pe jos depinde de performanta. Majoritatea amplificatoarelor portabile sunt compacte si contin o sursa de alimentare separata. Dimensiunea celor stationare este mai mare si adesea pot fi alimentate doar de o retea de 230V. Cu toate acestea, multe dintre aceste amplificatoare permit redarea simultana a muzicii si reincarcarea dispozitivelor mobile.

Cu toate acestea, exista amplificatoare vintage care sunt in intregime analogice si lipsite de orice electronica de suport. Sunt facute pentru cei care detin deja o sursa de inalta calitate. Si, din cauza calitatii sunetului necesare, orice solutie portabila nu va fi, evident, aleasa. Cele mai bune amplificatoare pentru casti vor face obiectul discutiei.

Cel mai bun amplificator pentru casti ieftin

Majoritatea amplificatoarelor de curent folosesc circuite bazate pe tranzistori. Tranzistoarele sunt mai puternice, mai rentabile si mai mici. Dar, deoarece atat de multi oameni le place sunetul cald cu tub, amplificatoarele cu tub sunt inca la cerere. Lampile ofera beneficii. In circuitele de baza, liniaritatea mai puternica decat tranzistoarele are ca rezultat un raspuns neted in frecventa.

rezistenta imbunatatita la suprasarcina, atat in cazul unui scurtcircuit la iesire, cat si al unei puteri a semnalului de intrare excesiv de mare. Cel mai bun amplificator pentru casti cu tranzistor care este supraincarcat degradeaza sunetul mai mult decat un amplificator cu tuburi. Nu subestimati niciodata impactul vizual al unui amplificator cu tub deschis. Cu toate acestea, amplificatoarele cu semiconductori actuale au depasit de mult amplificatoarele cu tuburi in ceea ce priveste raspunsul in frecventa. Iar dezavantajele utilizarii tuburilor electronice in amplificatoare depasesc in mod clar beneficiile.

Raportul semnal-zgomot de peste 88 dB este aproape nemaiauzit la amplificatoarele cu tub sau hibride. In ciuda amplificatoarelor hibride cu trepte de iesire bazate pe tranzistori cu un coeficient mai scazut de distorsiune neliniara.

Volumul maxim pe care il pot crea castile atasate la amplificator depinde de puterea de iesire a dispozitivului. Amintiti-va ca producatorul specifica adesea puterea la cea mai mica impedanta posibila a castilor. Puterea scade pe masura ce impedanta castilor conectate creste. De exemplu, cel mai bun amplificator pentru casti care scoate 14 mW intr-o pereche de casti de 14 ohmi va scoate doar 0,7 mW intr-o sarcina de 267 ohmi.

Top amplificator pentru casti

Domeniul in care trebuie sa se afle impedanta castilor utilizate cu cel mai bun amplificator pentru casti este determinat de impedanta maxima si minima. Curentii mai mari din amplificator pot provoca daune daca utilizati casti cu o impedanta mai mica decat cea minima. Sunetul va fi prea silentios daca conectati casti cu o impedanta mai mare decat cea maxima.

Nivelul de zgomot al amplificatorului este masurat prin raportul semnal-zgomot. Cu cat sunetul produs de sistem este mai clar, cu atat este mai mare acest numar. Nu este bine ca acest numar sa fie mai mic de 71 dB in timp ce ascultati muzica. Amplificatoarele de inalta calitate pot oferi un raport semnal-zgomot de 115 dB si mai mare. Echipamentul Hi-Fi ofera minim 87 dB.

Ce format de receptie a semnalului accepta amplificatorul si ce conexiuni sunt necesare pentru a-l conecta la un dispozitiv mobil depind de intrarile amplificatorului. Dispozitivul foloseste lalele, mufe pentru a scoate un flux audio analogic. pentru a accepta audio digital de la USB si SPDIF.

In toate situatiile, dispozitivul mobil trebuie sa aiba conexiunea corespunzatoare. Si, desigur, capacitatea de a trimite audio prin intermediul acestuia. Nu va fi inutil sa acceptati alte intrari decat cele pe care le poate gestiona dispozitivul dvs. mobil. Acest lucru va va permite sa conectati amplificatorul la alte dispozitive, cum ar fi un laptop, un radio pentru vehicul etc.

Amplificatoare pentru casti de vanzare

Separat, trebuie mentionat ca un semnal audio ar putea fi achizitionat digital. Acest lucru sugereaza ca amplificatorul are un modul convertor digital-analogic incorporat care transforma datele fisierelor audio digitale in semnal analogic pentru casti. Ca urmare, pretul amplificatorului creste. Dar calitatea sunetului se poate imbunatati. Adevarul este ca, pentru a economisi bani, producatorii de dispozitive mobile le echipeaza adesea cu DAC-uri low-cost, foarte distorsionate.

Deoarece vor primi initial un semnal de calitate scazuta, amplificatorul si castile de inalta calitate vor fi de putin ajutor in aceasta situatie. Prin urmare, alegeti cel mai bun amplificator pentru casti cu DAC incorporat si intrare digitala daca nu sunteti sigur de calibrul componentelor dispozitivului dvs. mobil.

Alegeti dintre versiunile cu intrare digitala daca nu sunteti multumit de sunetul pe care il produce dispozitivul atunci cand utilizati casti de inalta calitate. Cu impedanta scazuta si credeti ca adancimea de biti mica a DAC-ului este de vina. Luati in considerare amplificatoarele cu tub fix si hibrid daca va place sunetul tubului. Amplificatoarele de inalta calitate cu raportul semnal-zgomot va vor convinge daca sunteti in cautarea unui sunet pur.

Puteti dezbate meritele utilizarii unui anumit convertor si amplificator digital-analogic pentru o perioada foarte lunga de timp, dar in cele din urma. Executia este mult mai importanta decat marcajele si caracteristicile componentelor. In ceea ce priveste controlul volumului, butonul traditional este, fara indoiala, mult mai practic in mediul exterior. Dar in cele din urma se va zburli, asa ca decizia va apartine. Si in al treilea rand, este cel putin absurd sa imbunatatim semnalul de la iesirea normala pentru casti a unui smartphone folosind un amplificator extern.

Preamplificatoare pentru casti

Primele triode si difuzoare au fost create cu putin peste un secol in urma. Intr-adevar, cautarea celor mai bune perechi de difuzoare si amplificatoare a inceput in acelasi timp. Sau mai degraba, cautarea unor compromisuri care sa compenseze reciproc problemele de design care existau deja. Amplificatoarele de putere redusa au necesitat dezvoltarea unei acustice foarte sensibile. Ceea ce a dus, de fapt, la cresterea popularitatii designului acustic de claxon la un moment dat.

Dezvoltarea componentelor semiconductoare a facut posibila cresterea semnificativa a iesirii amplificatorului. Si, in difuzoare, sa se concentreze pe cresterea raspunsului in frecventa. Mai degraba decat pe sensibilitate. Desi castile au fost create mai devreme decat difuzoarele din punct de vedere istoric, sarcina de a alege echipamente specializate de amplificare pentru acestea nu a fost abordata de foarte mult timp. Acest conflict intre balena si elefant continua si astazi.

Castile au propriul amplificator. Deoarece electrostatele au nevoie de sute de volti pentru a functiona, ceea ce le face poate unul dintre cele mai vechi astfel de dispozitive specializate. Era inca departe de a fi acceptat de toata lumea. Desi acest produs nu a putut fi considerat produs in masa, dupa lansarea sa au inceput sa prolifereze amplificatoarele pentru casti, initial pentru a fi folosite doar in casa. Si, mai recent, pentru dispozitivele mobile.

Comutarea si utilizarea energiei sunt cei doi factori principali de luat in considerare atunci cand alegeti un amplificator pentru a functiona cu un smartphone. In lumina acestui fapt, daca preferati iPhone, trebuie sa aveti un dispozitiv care se poate conecta la conexiunea Lightning.

Amplificatoare audio bune

Cel mai bun amplificator pentru casti acasa s-a schimbat semnificativ in ultimii ani. Acesta este nu numai si nu atat de mult un instrument util pentru a crea specimene stranse, de inalta rezistenta. Ci si un mijloc de obtinere a sunetului de inalta calitate care poate, in anumite cazuri, sa ia locul unui sistem stereo conventional.

Cele mai bune exemple ale acestui tip de tehnologie includ optiuni pentru impedante variate de sarcina, amplificatorul ca atare, conversia digital-analogic, functii de preamplificator si, uneori, transmisie in flux, in plus fata de lucrul cel mai adesea pe o baza de elemente discrete si in clasa. Un mod. In plus, bine-cunoscutul efect de sunet in cap poate fi eliminat folosind o varietate de tehnici patentate de procesare a semnalului binaural.

Este considerabil mai simplu sa aduci casti decat difuzoare intr-un magazin pentru a le asculta atunci cand alegeti un model, asa ca va sugerez cu caldura sa va bazati decizia pe compatibilitate atunci cand alegeti unul sau altul. Fara un amplificator adecvat, esti neajutorat. Pentru a experimenta pe deplin capacitatile caii audio, acest gadget amplifica semnalul sursa la nivelul necesar.

Impedanta castilor cu drivere magnetice plane este constanta pe toata gama de frecvente audibile. In schimb, impedanta castilor cu difuzoare dinamice variaza in functie de frecventa reprodusa. In consecinta, masuratorile impedantei cu o singura frecventa in conformitate cu cerintele pot fi inselatoare.

Cel mai bun amplificator pentru casti portabil

Multi fani ai muzicii cumpara casti voluminoase si scumpe, le conecteaza direct la un smartphone sau la un player MP3 si apoi se intreaba de ce sunetul este atat de transparent si fara bas. Da, o multime de amplificatoare si receptoare Hi-Fi stereo integrate includ o iesire audio separata pentru casti.

Dar retineti ca o reducere a calitatii sunetului este inevitabila cu astfel de gadgeturi, ceea ce face ca aceasta sa fie mai mult o caracteristica optionala. Castile cu monitor mari necesita mult mai multa energie curata pentru a configura difuzoarele decat poate oferi un microcircuit obisnuit. Aceasta problema este rezolvata cu un amplificator separat, specializat pentru casti. Ajuta la crearea sunetului robust, bogat si placut din punct de vedere muzical.

Un DAC USB incorporat, o etapa fono, o iesire audio pentru oa doua pereche de casti si alte caracteristici esentiale pot fi gasite in amplificatoarele moderne pentru casti. Amplificatorul ideal pentru casti te transporta in ape muzicale noi, neexplorate, si te umple de uimire. Cea mai buna solutie este sa alegeti cel mai bun amplificator pentru casti pentru o anumita pereche de casti. Urechea dvs. personala si experienta reala de ascultare sunt criteriile principale.

Amplificatorul pentru casti poate fi digital, hibrid, cu tuburi sau pe baza de tranzistori. Puteti genera sunetul exact care va da pielea de gaina folosind fiecare dintre aceste strategii pozitive intr-un mod diferit. Iluminarea este confortabila, seducatoare, vibranta. Si, uneori, evidentiaza anumite tonuri. Miscarea si conducerea tranzistorului sunt dinamice. Procesul de amplificare digitala este mai stiintific, mai precis din punct de vedere matematic si fara nuante. Folosind circuite hibride, puteti identifica un factor comun.

Amplificator pentru casti pentru telefon

Formal, exista deja o indicatie a unei legaturi semnificative daca raportul semnalului este mai mare de 99 si coeficientul de distorsiune neliniara nu apare inainte de a treia zecimala, indreptandu-se spre zero. Totusi, aceasta nu inseamna ca veti prefera sunetul unei solutii cu tub de 87 dB fata de un amplificator cu tranzistor de 97 dB. Sunt necesare comparatii live.

Daca sursa principala de bucurie muzicala este computerul si fisierele audio digitale descarcate de pe internet, cautati amplificatoare cu un convertor USB integrat. Acest lucru va va permite sa aveti o experienta complet diferita de melodii si voci.

Cantitatea de intrari audio pe care le are cel mai bun amplificator pentru casti este variabila. Daca sistemul dvs. audio include mai multe surse de sunet, este logic sa alegeti o solutie care va permite sa le conectati pe toate. Un alt factor este natura intrarilor audio. In comparatie cu RCA, conexiunile echilibrate ofera standarde mai ridicate de calitate a sunetului. Este recomandabil sa obtineti un amplificator care sa permita acest tip de comutare daca CD player-ul sau DAC ofera iesiri audio echilibrate.

Puteti conecta nu doar o pereche de casti, ci si doua cu anumite amplificatoare. O alegere fantastica pentru persoanele care doresc sa asculte muzica in timp ce socializeaza. Este logic sa alegeti cel mai bun amplificator pentru casti cu castig reglabil daca doriti sa ascultati muzica printr-o gama larga de casti.

Amplificator pentru casti Bluetooth

Orice casti poate fi adesea atasata la orice sursa si auzita redand sunetul. Asigurati-va ca smartphone-ul are un fel de amplificare interna pentru a functiona cu casti daca exista un conector pentru casti. Desigur, calitatea sunetului poate fi subnormala.

Anumite casti pot fi folosite cu aproape orice sursa, independent de puterea amplificatorului. Si fara cuplarea potrivita, anumite casti, de multe ori modele mai scumpe destinate audiofililor, pur si simplu nu vor suna la fel de bine. Este esential sa potriviti amplificatorul cu castile pentru a obtine cel mai bun sunet.

De dragul acestui eseu, voi presupune ca detineti deja un set de casti si ca sunteti in cautarea unui amplificator pentru a le completa. Incepeti prin a examina detaliile tehnice care sunt incluse cu castile dvs. Intelegerea cat de multa amplificare este necesara depinde de cei doi factori. Impedanta si sensibilitatea castilor sunt conectate indirect. Chiar si o companie ofera casti cu impedanta scazuta, sensibilitate ridicata si o varietate de optiuni intre ele.

Sensibilitatea castilor este o masura a sonoritatii la un anumit nivel de putere si este asociata cu eficienta. Volumul si sensibilitatea sunt strans legate. Setul mai sensibil va produce un sunet mai puternic atunci cand doua casti sunt alimentate de acelasi amplificator.

Cel mai bun amplificator pentru casti Fiio

Gama dinamica a diferitelor genuri muzicale variaza. Muzica pop are adesea o gama semnificativ mai mica decat muzica clasica, necesitand de 77 de ori mai multa forta.

Ca rezultat, puterea de pornire a amplificatorului de 2 mW creste in curand la 200 mW. Acum luati in considerare faptul ca un amplificator prezinta adesea mai multa distorsiune la iesirea maxima. Prin urmare, amplificatorul trebuie sa fie evaluat pentru 2000 mW sau mai mult pentru a produce 200 mW cu o distorsiune mica.

Impedanta de sarcina a unui circuit electric poate fi comparata cu impedanta castilor. In ciuda asemanarilor lor, impedanta si rezistenta se aplica la AC si, respectiv, DC. Curentul alternativ este utilizat in circuitele de amplificare a castilor.

Aceasta gama poate fi comparata cu standardele audio de acasa si auto. Impedanta nominala nu reprezinta calitatea generala a sunetului. Ar trebui sa fie simplu sa redati practic orice sursa printr-un set de casti de 33 ohmi cu o sensibilitate respectabila, fara a fi nevoie de o amplificare suplimentara. Cu toate acestea, nevoile de castig pentru diferite tipuri de drivere pot varia foarte mult si nu pot fi reprezentate suficient de date de sensibilitate si impedanta.

Cele mai bune amplificatoare pentru casti din lume

Impedanta castilor si impedanta amplificatorului interactioneaza. Valorile impedantei pentru amplificatoare pot fi de la practic cativa ohmi. In general, impedanta amplificatorului trebuie redusa. Impedanta castilor si a amplificatorului trebuie sa fie adecvata pentru o reproducere cat mai buna a sunetului.

Exista o regula opt in general. Impedanta de iesire a amplificatorului trebuie sa fie de cel putin opt ori mai mare decat impedanta castilor. In ciuda faptului ca uneori cuplurile cu 4 ori plus functioneaza bine. Impedanta scazuta a castilor sau o impedanta egala a difuzorului va cauza un bas slab, mai multa distorsiune si un control slab al difuzoarelor.

In primul rand, rezerva de putere nedistorsionata. Da, majoritatea proprietarilor de casti sofisticate pot fi multumiti chiar si cu amplificatoare mobile acceptabile. Cu toate acestea, vor exista intotdeauna ascultatori care doresc o dinamica exceptionala si un volum si mai mare.

In al doilea rand, amplificatoarele permanente ofera sunet de inalta calitate. Indiferent cat de inteligenti ar fi designerii, este o provocare sa stoarceti o etapa de amplificare de ultima generatie intr-un spatiu care are doar jumatate de dimensiunea unei cutii de chibrituri. Designerii de modele de casa au mai multa zona cu care sa lucreze, fara probleme cu disiparea caldurii. Iar electricitatea de la retea elimina nevoia de a lua in considerare eficienta energetica a dispozitivului pentru a prelungi durata de viata a bateriei.

Amplificatoare pentru casti la eMag si Altex

Nu este deloc neobisnuit sa vedem versiuni cu tuburi pe piata amplificatoarelor pentru casti. Nu este nimic neasteptat. Multi pasionati de muzica cred ca iluminarea face ca sursele digitale sa para mai confortabile si mai analogice prin atenuarea sunetului. Cand vine vorba de bunuri scumpe, acest lucru este uneori adevarat.

Pe de alta parte, modelele mai simple deseori doar aproximeaza caracterul pseudo-analogic al sunetului prin introducerea unui declin in intervalul de frecventa inalta, scaderea detaliilor si medierea varfurilor dinamice. In orice caz, amplificatorul cu tub necesita o grija mai mare la manipulare, este a priori mai susceptibil la circumstante operationale si necesita mai multa intretinere de rutina. Nu apar probleme similare cu dispozitivul tranzistor. Dupa cum ati fi ghicit, vocea noastra a ratiunii este de partea tranzistorului, dar nimeni nu va framanta sa va cantariti alternativele si sa luati cea mai buna decizie.

Mai precis, o conexiune poate fi inca vazuta in anumite amplificatoare de casti de masa, dar in cele de ultima generatie, un marcaj respectabil poate fi solicitat doar pentru o marca de renume. Este de la sine inteles ca un astfel de gadget va suna bine indiferent de pret, dar nu inseamna ca pretul va reprezenta cu exactitate calitatea sunetului dispozitivului. Din acest motiv, selectarea unui amplificator pentru casti numai pe baza marcii, pretului sau designului este o miscare riscanta. Este esential sa luati in considerare toate alternativele dvs., in special atunci cand sunteti complet neobservate, pentru a evita presiunea psihologica din placuta si aspectul dvs.

Amplificator pentru casti Lampi si Behringer

Este logic sa potriviti indeaproape amplificatorul si sursa in ceea ce priveste echilibrul daca sursa este libera si ofera o iesire echilibrata onest. Probabilitatea de succes este mare, chiar daca aceasta nu depaseste neconditionat conexiunea standard folosind un cablu neechilibrat si conectori RCA. cantitatea de intrari, al doilea. Mai ales daca aveti mai multe surse de semnal, acest lucru este crucial.

De asemenea, trebuie luate in considerare o iesire de linie pentru conectarea unui amplificator intre sursa si preamplificatorul pentru difuzoare. Precum si numarul de iesiri pentru conectarea castilor. Ascultarea va fi mai confortabila datorita controlului ergonomic al volumului si telecomenzii.

Este placut sa asculti muzica cu casti de calitate. Astazi, nu exista probleme cu conexiunea lor, deoarece multe dispozitive. De la receptoare AV la laptopuri, au o iesire comparabila. Pentru ca ofera amplificatoarelor integrate o calitate a sunetului de neegalat, precum si o marja de volum exceptionala. De exemplu, un convertor digital-analogic sau un modul portabil alimentat de baterii sunt doua exemple de solutii externe.

Aflarea cata putere ofera amplificatorul atunci cand anumite casti sunt conectate la acesta este astfel sfatuita inainte de cumparare. Presiunea sonora la casti ar trebui sa fie intre cativa db. Ceea ce este considerat suficient de puternic pentru majoritatea persoanelor.

Dar, daca preferati Android, USB C este standardul de facto acolo. In ceea ce priveste bateria, totul este simplu. Cu cat bateria este mai mare. Cu atat te poti bucura mai mult de muzica ta preferata si, in anumite situatii, o poti folosi pentru a-ti reincarca telefonul.

Top amplificatoare pentru casti din 2024

Se intampla adesea ca, dupa achizitionarea de casti intraauriculare scumpe, calitatea sunetului sa se abate foarte mult de la standardul anticipat al modelului de top. Cu modelele de dimensiuni mari, se vede o imagine similara. In ciuda a ceea ce pare a fi un volum respectabil, sunetul este tulbure, lipsit de viata si destul de zguduitor.

Acest scenariu apare adesea in timpul utilizarii castilor cu un telefon mobil, un player muzical sau o placa de sunet incorporata. Se pare ca un amplificator specializat pentru casti este necesar in cautarea unei remedieri. Sa incercam sa stabilim ce functie indeplineste si care sunt potentialele specificatii tehnologice ale sistemului.

Puterea, care se bazeaza pe rezistenta sarcinii utilizate, este adesea folosita pentru a descrie cat de multa putere foloseste un dispozitiv conectat la o priza. De obicei, amplificatoarele pentru sisteme acustice sunt legate de difuzoare cu o impedanta de 2 ohmi sau 5 ohmi. Producatorii furnizeaza adesea puterea maxima pentru fiecare tip de difuzor, iar aceste informatii sunt suficiente pentru a prezice aproximativ volumul maxim al sistemului.

Exista 11 setari comune de rezistenta pentru casti. Din pacate, puterea maxima la fiecare sarcina nominala nu este dezvaluita pe deplin de producatori.

Casti cu amplificator incorporat

Putem ajusta nivelul de tensiune furnizat acestei sarcini prin conectarea castilor sau difuzoarelor si utilizand controlul volumului de pe amplificator. Tensiunea si rezistenta de sarcina au o relatie inversa cu curentul absorbit. Este suficient sa imaginezi legatura dintre caracteristicile circuitului la nivelul proportiilor mentionate mai sus pentru a evita blocarea in detalii si jargon. Mai putin curent curge prin rezistenta.

In consecinta, cel mai bun amplificator pentru casti trebuie sa fie alimentat cu un nivel de curent mai mare cu cat impedanta castilor este mai mica, in timp ce castile cu impedanta mare au nevoie doar de un curent mic.

Aici, trebuie sa acordati atentie distinctiei dintre amplificator si un dispozitiv conectat care mentine un nivel constant de tensiune alternativa. Totusi, daca consumul de energie pentru un dispozitiv alimentat de la o priza de perete este exact proportional cu consumul de curent, acesta nu este cazul unui amplificator pentru casti. Atat cantitatea de sarcina, cat si nivelul tensiunii de iesire selectate vor afecta cat de mult curent este utilizat.

Exista doua consideratii limitative pentru orice amplificator. Aceste valori reprezinta curentul si tensiunea maxima de iesire. Cand crestem volumul pana la un punct in care amplificatorul nu primeste suficienta tensiune sau curent, semnalul de iesire al dispozitivului sufera de distorsiuni vizibile si neplacute.

Cel mai bun amplificator pentru casti la reducere

Datorita sensibilitatii lor mari, castile cu impedanta scazuta nu au adesea nevoie de un amplificator cu un prag de tensiune de iesire ridicat. Castile intraauriculare cu impedanta scazuta pot fi folosite cu primul nivel de tensiune, in timp ce castile mari de dimensiuni mari pot fi folosite cu al doilea. Cu toate acestea, producatorii de gadgeturi mobile si portabile incearca sa previna acest lucru, deoarece astfel de casti folosesc mult curent.

In acest caz, economiile sunt realizate fie prin utilizarea celor mai rentabile circuite de amplificare, fie prin restrictionarea sursei de alimentare la amplificator, ceea ce face ca acesta sa functioneze cu distorsiuni. Cu toate acestea, exista motive convingatoare pentru care producatorii isi reduc consumul de energie. Avand in vedere dimensiunea lor mica. Este esential ca un telefon mobil sau un player muzical sa poata functiona pentru o perioada prelungita de timp cu o singura incarcare a unei baterii reincarcabile mici. Cu toate acestea, calitatea sunetului este compromisa.

Datorita faptului ca producatorii lor nu au facut reduceri de consum de energie, jucatorii de astazi de cea mai buna calitate au dimensiuni destul de mari. Pe langa aceste playere, sunt disponibile amplificatoare portabile care pot fi conectate la orice sursa de alimentare si care pot functiona cu propria baterie.

Este posibil sa ascultati muzica pentru perioade lungi de timp ca si cum telefonul ar fi redat-o la un nivel de volum foarte scazut datorita impedantei lor mari de intrare. Care practic nu consuma energie de la telefon sau player. Atat castile intra-auriculare. Cat si castile mari pot fi utilizate cu amplificatoare portabile. Aceste amplificatoare pot fi conectate chiar si prin USB, la fel ca o mica placa de sunet externa, pentru posesorii de tablete si laptopuri.

Amplificator pentru casti KIT

Pentru modelele cu impedanta scazuta, castile de acasa ar putea avea nevoie de un amplificator atat cu un prag ridicat de curent de iesire, cat si cu un nivel scazut de tensiune si invers, cu un prag scazut de curent de iesire si un prag ridicat de tensiune de iesire. Pentru a optimiza mai bine circuitul amplificatorului si a imbunatati calitatea, amplificatoarele sunt separate conditionat in unele universale. Si dispozitive care functioneaza in primul rand cu o capacitate de sarcina specificata.

Si pentru ca un amplificator de difuzor poate genera mai multa tensiune si curent decat un amplificator pentru casti, de ce sa nu folositi unul in schimb. Din pacate, amplificatoarele difuzoarelor sunt construite pentru a gestiona semnale puternice, asa ca atunci cand volumul este redus. Fie exista multa distorsiune. Fie zgomotul de fundal al amplificatorului este evident.

Chiar si atunci cand urechea este ridicata in apropierea difuzoarelor cu sensibilitate mai mica, sunetul este practic nedetectabil. Dar, la casti, difuzorul este prea aproape de ureche si este astfel mai sensibil. Prin urmare, amplificatorul pentru casti este destinat sa reduca zgomotul de fundal la minimum.

Unele amplificatoare includ doua iesiri pentru casti. Deoarece exista atat de multe rezistente tipice, care sunt separate conditionat in categorii de rezistenta scazuta si inalta. In general, intrarea pentru casti cu impedanta scazuta este mai silentioasa si functioneaza mai eficient la niveluri scazute de volum.

Amplificatoarele cu tuburi sunt deosebit de demne de remarcat. Astazi, tubul este rar folosit in amplificatoare. Deoarece este mai putin eficient decat un tranzistor. Consuma multa energie si impiedica amplificatorul sa fie mic si rece. Cu toate acestea, datorita muzicalitatii lor excelente, amplificatoarele cu tuburi continua sa fie populare in sistemele audio de ultima generatie.

5 / 5. 1