Cea mai buna vitrina frigorifica

cea mai buna vitrina frigorifica verticala

Care este cea mai bună vitrină frigorifică ? Cel mai probabil cauți o vitrină frigorifică verticală sau orizontală no frost în care poți pune băuturi și produse alimentare. Suntem de părere că Whirlpool ADN 201/1 este o variantă încăpătoare și de calitate. Pe lângă volumul interior generos, ai la dispoziție 5 sertare cu diferite dimensiuni. Pentru scop comercial, utilizare în magazin sau HoReCa, este ceea ce trebuie

Top cele mai bune vitrine frigorifice


Vitrină frigorifică Whirlpool 201/1

cea mai buna vitrina frigorifica

Dacă îți dorești o vitrină frigorifică verticală profesională pentru utilizare în scop comercial, recomandăm acest Whirlpool. Este un model de 320 litri cu 5 sertare dedicate. Are o înălțime de 173 cm și culoarea este albă. Nivelul de zgomot este de 43 dB. Ușa din dotare este reversibilă.


Vitrină frigorifică Star-Light 211L

cea mai buna vitrina frigorifica verticala

Pentru o vitrină frigorifică cu un raport calitate preț bun îți recomandăm acest model de la Star-Light. La un volum de 211 litri și 160 de sticle, această vitrină frigorifică cu ușă de sticlă are 174.7 cm. Este dotată cu ventilator care ajută la dispersarea uniformă a aerului rece în incintă.


Vitrină frigorifică Arctic V 245

vitrina frigorifica buna

Modelul respectiv de la Arctic, deși are o înălțime de doar 134.4 cm, are un volum de 240 litri. Este și el dotat cu un ventilator pentru a împrăștia cât mai bine aerul rece în interior. Aveți la dispoziție 5 rafturi și 6 secțiuni diferite pentru păstrarea produselor. Poate fi folosit și pentru a păstra sticle cu vin .


Vitrină frigorifică Klimaitalia MR 188

vitrina frigorifica mare

Poate că aveți o varietate mare de produse, doriți să depozitați carne, pește proaspăt sau lactate. Într-un magazin mai mare, această vitrină frigorifică cu 3 uși va fi o alegere bună. Are un volum de 1345 l și poate menține o temperatură cuprinsă între 0 și +10°C. Are iluminare cu LED și ușă cu autoînchidere.


Vitrină orizontală KlaussTech

Pentru cei care doresc cea mai bună vitrină frigorifică orizontală, acest model de la KlaussTech vine în ajutor. Are un volum total de 185 litri și un volum al zgomotului de 45 dB. Permite vizualizarea rapidă a produselor cum ar fi lactatele, carnea sau peștele. Perfect pentru magazine de proximitate.


Vitrină de vinuri Bosch KSW30V81

Vitrina de vinuri de la Bosch te poate ajuta să păstrezi băuturile preferate la temperaturi de la +6°C pana la +18°C. Astfel ai control asupra temperaturii și o poți seta în dependență de tipul de vin. Ușa de sticlă are protecție UV pentru a nu lăsa razele solare să afecteze calitatea vinului.


Cine are nevoie de cea mai bună vitrină frigorifică

O vitrină frigorifică verticală sau o vitrină frigorifică orizontală, poate fi folosită pentru depozitarea mai multor tipuri de produse. Pe lângă fructe și legume, se pot depozita băuturi, vin, bere, sau alimente precum carne, pește, mezeluri sau lactate. Cele cu geam pot fi utilizate și la cofetărie. În acest caz, cele cu perdea de aer sunt cele mai bune.

Utilizarea lor este largă, de la utilizare într-un fast food, până la depozitare de flori, în HoReCa, sau pentru înghețată. Mai rar găsești și vitrină frigorifică incorporabilă care se poate masca în interior. Majoritatea au culoare albă sau finisaj de inox. Poate îți dorești o vitrină pentru minibar sau raft pentru vinuri. Le găsești și pe astea la dimensiuni mai mici, pe varianta mai îngustă.

Varianta de vitrină orizontală este bună pentru magazine de cartier. E bună pentru zona de produse proaspete, cum ar fi unele preparate culinare sau prăjituri, sau la terasă. Vitrinele frigorifice pot fi folosite atât pentru uz casnic sau comercial, în dependență de dimensiuni și volum. Numărul de uși poate fi de 1, 2, 3 sau 4. Producători și mărci precum Arctic, Beko, Whirlpool, Bosch, Candy, Gorenje, Heinner, Heidi, JBG, Linde sau Liebherr pot fi achiziționate. Le găsești în București, Iași, Arad, Cluj, Craiova, Buzău, Galați, Constanța sau Timișoara.


Care este cea mai bună vitrină frigorifică

Mai mult ca sigur în supermarket, restaurant sau magazin de proximitate o să vezi mai multe tipuri vitrine frigorifice. Este un echipament frigorific de bază care facilitează păstrarea produselor în condiții optime. În același timp le afișează cumpărătorilor în cel mai facil mod. Dar nu toate echipamentele din piață sunt la fel de eficiente, unele se descurcă mai bine, altele nu. Depinde și de necesitățile pe care ai, tipul produselor pe care vrei să le expui și cantitatea acestora.

Vitrinele frigorifice verticale sau orizontale sunt construite pentru a stoca în mare parte produsele ușor perisabile sau băuturi care au nevoie de un anumit regim de temperatură. Există echipamente dedicate doar produselor alimentare, de regulă vitrinele frigorifice orizontale. Pot fi și vitrine dedicate doar băuturilor alcoolice, cum ar fi vinul și berea, sau dozelor de suc. Găsiți diverse opțiuni pentru vitrinele frigorifice comerciale sau casnice, chiar și de la producători cu renume. Este clar că atunci când va veni vremea să alegeți cea mai bună vitrină frigorifică va trebui să luați în calcul mai mulți factori.


Vitrină frigorifică verticală sau orizontală

După cum am spus și mai sus, întâlnim cel mai des 2 tipuri de vitrine frigorifice: verticale și orizontale. Dimensiunile, regimul de temperatură și aspectul vizual au unele diferențe.

Vitrina frigorifică verticală

Cele verticale seamănă cu un congelator, unica diferență este ușa de sticlă. La vitrina frigorifică verticală un indicator important este adâncimea de stocare.Pentru modele voluminoase, adâncimea poate fi și de 120 cm, in timp ce variantele medii au în jur de 100 cm. Modelele înguste își pun la dispoziție o adâncime de 80 cm. Trebue să vezi pentru ce zonă comercială ai nevoie de ea, ce produse vrei să stochezi și ce cantitate. Pe interior spațiul cel mai des este divizat de unele rafturi metalice sau de sticlă, potrivite atât pentru băuturi cât și produse alimentare. În România găsiți oferte de la mai multe firme, care se deosebesc după volum, design și cost.

Vitrina frigorifică orizontală

Cele orizontale seamănă mai mult cu o ladă frigorifică, dar din nou, ușa metalică este înlocuită cu un geam de sticlă. Sunt întâlnite foarte des în orice magazin, fie că vinde lactate, mezeluri sau carne. Sunt populare datorită eficienței de răcire și a construcției care facilitează comercializarea produselor.

Fiecare dintre aceste tipuri de vitrină frigorifică sunt destinate pentru anumite produse și variante de utilizare. Vitrină frigorifică verticală cel mai des în magazine are rolul de a păstra băuturile (vin, bere, suc) la rece. O vei găsi și în patiserii pentru păstrarea de tort sau prăjituri. Vitrina frigorifică orizontală în schimb o găsești în zona de lactate și mezeluri, carne sau pește. Cele fără capac le poți găsi și la ouă sau produse gata preparate cu un termen de valabilitate limitat.

În scop casnic sau pentru terase mai sunt și vitrinele pentru vin, care sunt adaptate pentru depozitarea unui număr mare de sticle de vin. Adesea, acestea sunt numite și vitrine frigorifice minibar. Ele sunt concepute să păstreze o temperatură bună pentru vin și alte băuturi alcoolice.

Regimul de temperatură

În mod obișnui, echipamentele frigorifice pentru uz comercial vin în două clase climatice. Primul tip de vitrină frigorifică este adaptat unui regim de climă temperată, unde temperatura aerului nu va depăși 30 de grade. Ce-a de a 2-a categorie este făcută să lucreze și la temperaturi mai ridicate, de până la 40 de grade Celsius. Modele respective vin cu unele compresoare mai eficiente și adaptate unor temperaturi de operare mai mari. La fel și condensatoarele asigură un transfer de căldură pe o suprafață mai extinsă.

Pe partea interioară, temperatura de operare a echipamentului poate varia și ea. Aici găsim 3 nivele diferite de operare. Cele destinate operării la temperaturi medii, sunt perfecte pentru produsele refrigerate diverse. Temperatura geamului din sticlă se va menține într-un interval de + 4 și + 6 grade. În interior, vitrinele frigorifice vor păstra o temperatură medie de + 2 și + 4 grade Celsius.

Cele care au un regim de temperatură scăzută, sunt folosite în mare parte la depozitarea produselor care necesita congelare. Astfel de unități pot coborî la temperaturi de la – 10 la – 100 grade Celsius. Pe lângă acestea, avem și dispozitive create să funcționeze normal atît la temperaturi de peste 0 grade, cât și sub 0. Acestea au o întrebuințare mai diversă și pot adăposti o gamă mult mai mare de produse alimentare.

Compresorul unei vitrine frigorifice

Compresorul este piesa cheie la o vitrină frigorifică. Rolul lui este de a recircula agentul de răcire prin tuburile interne, și implicit de a răci incinta. Compresorul va lucra non stop în mare parte, chiar dacă este inverter sau nu. El va fi consumatorul principal de energie electrică la un asemenea echipament.

cea mai buna vitrina frigorifica orizontala

Vitrina frigorifică no frost sau normală

Dezghețarea la o vitrină frigorifică poate decurge în două feluri. Prima opțiune care este mai accesibilă la preț este decongelarea manuală. La intervale de timp stabilite de producător, vitrină frigorifică va necesita să fie oprită, dezghețată și curățată.

Va trebui să respectați aceste intervale de decongelare completă pentru că altfel compresorul se va uza foarte mult. Acest aspect va duce la o defecțiune timpurie a vitrinei. Vitrina cu dezghețare automată, denumită și vitrină frigorifică no frost este mai simplu de utilizat. Aceasta se va ocupa singură de decongelare și nu va necesita o întreținere frecventă.

Construcția vitrinei frigorifice

Pe partea interioară a vitrinei frigorifice întâlnim cel mai des plastic alimentar sau inox (material inoxidabil). Plasticul este o opțiune bună găsită la mulți producători pentru că este mai ieftin și nu este casabil. În cazul vitrinelor orizontale, vitrinele mai au și o zonă de servire pentru vânzător. Această zonă este fie din plastic, inox sau din piatră naturală în cazul modelelor mai scumpe. Vitrinele pot avea și separatoare interioare pentru diferite categorii de produse. Acestea opresc dispersarea mirosului în întreaga incintă. Aceste separatoare sau rafturi sunt și ele confecționate din sticlă sau inox.

Vitrina frigorifică, pe lângă materialul din care e făcut, are și caracteristici specifice anumitor produse. Pentru depozitarea mezelurilor și a cărnii, vitrinele pot avea o lumină diferită ce avantajează aspectul acestora. În cazul altor tipuri de vitrine frigorifice, iluminatul cel mai des întâlnit este de tip LED și de culoare albă rece.

Tipul de ventilare

Incinta unei vitrine frigorifice este păstrată rece cu ajutorul aerului. Din acest punct de vedere, aerul poate fi lăsat să circule în mod natural, sau să fie ajutat de către un ventilator.

Vitrină frigorifică cu ventilator

La o vitrină frigorifică care este dotată cu un ventilator, aerul rece este împrăștiat uniform în interior. Acest lucru face ca temperatura să fie constantă în orice colț al spațiului. Este relevant mai ales când planificați să depozitați un număr mare de alimente și aerul rece trebuie să învăluie toate produsele plasate. Pe de altă parte, astfel de ventilatoare pot usca produsele și le pot afecta dacă sunt depozitate pe un termen mai lung. Din acest motiv, asemenea modele nu sunt recomandate produselor care se vând la vrac. Se potrivesc mai mult pentru acele produse care au un ambalaj de protecție propriu.

Vitrină frigorifică fără ventilator

La aceste vitrine nu există nici un sistem de ventilare a aerului. Acesta este lăsat să se miște uniform la interior. În cazul acestor vitrine frigorifice, nu vei putea stoca cantități mari de produse pentru că aerul rece nu va ajunge peste tot în egală măsură. Avantajul lor pe de altă parte este lipsa problemei de deshidratare a produselor și costul mai mic de achiziție. După cum vedeți, fiecare tip se potrivește pentru anumite produse și necesități. Fie că alegeți o vitrină frigorifică cu ventilator sau una fără, aveți grijă să verificați tipul produselor pe care le puteți stoca. Astfel evitați apariția surprizelor neplăcute după achiziție. Cel mai bine este să vă informați până scoateți banii din buzunar.

Vitrina frigorifică închisă și deschisă

Vitrinele frigorifice se mai pot clasifica și după prezența sau lipsa capacului din sticlă. Fiecare din aceste tipuri de vitrine sunt create pentru anumite necesități punctuale.

Vitrina frigorifică de tip închis

Aceste vitrine sunt folosite pentru servirea asistată în magazin. Respectiv, doar vânzătorul are acces în spațiul interior. Pe de altă parte, cumpărătorul poate vedea în detaliu toate produsele, însă nu le poate atinge. În acest caz, se păstrează un regim de temperatură optim pentru produsele stocate la interior. Cel mai des aici vorbim de mezeluri, lactate și carne.

Vitrina frigorifică deschisă

Acest tip de vitrină este des utilizat în supermarketuri. Cumpărătorul poate vedea și atinge produsele, fiind partea a conceptului de autoservire. Vitrina nu are acoperire cu sticlă și nu are un capac superior. Este folosită la verdeață, legume, băuturi, sucuri sau chiar pește. Este potrivită pentru produsele care au ambalaj propriu și nu sunt dispuse la vrac.

Știm cu toții că cu cât este mai groasă sticla, cu atât vitrina va menține o temperatură optimă pentru produse. Din acest considerent, vitrinele frigorifice cu capac de sticlă, sau cele de tip închis sunt unicile care pot păstra produse ușor perisabile. Majoritatea vitrinelor sunt dotate cu sticlă temperată, care menține mai bine temperatura interioară și este rezistentă la șocuri. Va face față cu brio la forța exercitată din exterior.

Sursa de răcire

Vitrinele frigorifice pot avea compressor integrat care produce frig sau pot fi conectate mai multe la o singură sursă. Vitrinele cu compresor propriu sunt ușor de instalat, au un preț accesibil și potrivite pentru magazine de la colțul blocului sau minimarketuri. Acestea pot produce un nivel de zgomot sesizabil și produc căldură, care este dispersată în interior. Ele au nevoie de un sistem de climatizare care să mențină temperatura în incintă în limite normale, mai ales pe timpul verii.

Acele vitrine care nu sunt dotate cu un compresor propriu, folosesc una sau mai multe surse externe. Acestea sunt amplasate în camere separate sau au unități exterioare prin care se elimină căldura produsă. Sunt o soluție care te scapă de zgomot și pot fi eficiente prin felul în care răcesc produsele. Sunt mai des întâlnite în supermarketuri mari cu o infrastructură bine pusă la punct. Ele au nevoie de mai mult spațiu, sunt mai scumpe la achiziție. Montarea de asemenea se face de o echipă specializată și durează mai mult timp.

Înainte de a cumpăra o vitrină frigorifică, studiați condițiile de depozitare a produselor pe care urmează să le comercializați. În dependență de asta, decizia care urmează a fi luată, va fi mai ușor de făcut.

vitrina frigorifica pentru bauturi

Aspecte la cea mai bună vitrină frigorifică

Vitrinele frigorifice în marea majoritate a cazurilor sunt modulare. Acest lucru înseamnă că pot fi poziționate una lângă alta la perete sau se pot crea insule din ele. Mărimea unor astfel de insule sau șiruri de dispozitive depinde de necesarul fiecărui magazin în parte.

Vitrinele frigorifice pot fi diferite ca și aspect. Orice marcă își are propriul stil și soluții de design pe care le implementează la modele proprii. Pe partea interioară la fel, sunt folosite diverse soluții și componente care schițează varianta finală a produsului. Unii producători reușesc să se evidențieze prin utilitate și ușurința în exploatare. Să vedem ce alte caracteristici mai sunt importante:

  • Vizibilitatea vitrinei frigorifice. Pentru o vizibilitate mai bună, vitrinele frigorifice sunt dotate cu geamuri din sticlă. Acestea asigură o vedere de ansamblu asupra produselor. Aceste geamuri sunt dotate și cu protecție UV la unii producători, ca să prevină accesul razelor solare în interior.
  • Numărul de rafturi. Puțin probabil că un comerciant va afișa doar un singur tip de produse la raft. Cel mai probabil va avea mai multe categorii separate. Varietatea de rafturi și separatoare este un aspect important deoarece îți permite să sortezi diferite produse în interiorul unei singure vitrini frigorifice.

Alte aspecte

  • Suprafața de expunere. Vitrina frigorifică trebuie să fie proiectată în așa fel încât să faciliteze expunerea cat mai multor produse concomitent. Suprafața utilă trebuie să fie generoasă, iar dimensiunile exterioare cât mai compacte cu putință.
  • Protecții exterioare. Cea mai bună vitrină frigorifică are o bara de protecție din plastic sau cauciuc rezistent la șocuri. Este o barieră pentru căruciorul de cumpărături din magazin. Are rolul de păstra vitrina intactă la factorii externi.
  • Mod econom. Vitrina frigorifică bună trebuie să economisească energie electrică atunci când acest lucru este posibil. Pe timp de noapte sau în timpul în care magazinul este inchis, acestea pot trece într-un mode econom de răcire. Deoarece ușile nu sunt deschise în acest timp, cantitatea de frig necesară este mai mică.
  • Iluminare și afișare prețuri. O lumină bună ajută la vânzare. Tehnologia LED permite ca vitrinele frigorifice să fie dotate cu benzi luminoase pentru a scoate produsele în evidență. În plus, acestea pot oferi casete luminoase pentru afișarea prețurilor într-un mod vizibil și interactiv.
  • Montare în linie sau insulă. O vitrină frigorifică modernă trebuie să fie concepută ca un dispozitiv modular. Dacă există necesitatea de a monta mai multe dispozitive, să poată fi cu ușurință amplasate în linii sau în formă de insulă. Majoritatea modelelor profesionale au această capacitate.
  • Accesoriile. Vitrina frigorifică poate veni cu mai multe accesorii la pachet. Poate include tăvițe de inox sau plastic, coșuri de depozitare, termometru interior sau casete pentru preț. Acestea ajută la crearea unui aspect unitar și unei experiențe plăcută pentru client.
  • Certificări de calitate. Cu siguranță, cea mai bună vitrină frigorifică este aceea care respectă cele mai înalte rigori de calitate și certificări. Pe lângă certificările care asigură calitatea echipamentului, sunt importante și cele de eficiență energetică. Dacă vă interesează consumul și impactul asupra planetei, ar trebui să vă interesați dacă modelul ales are certificări în acest sens.


Ce întreabă lumea despre cea mai bună vitrină frigorifică

Care este cea mai bună vitrină frigorifică?

O vitrină frigorifică bună pentru afacerea ta este cea care te ajută să acoperi necesitățile de răcire a produselor pe care le ai, fără prea multe surprize. În primul rînd, în dependență de ce produse intenționezi să stochezi, alege între o vitrină frigorifică verticală sau una orizontală. Vezi dacă vrei să fie dotată cu un ventilator sau nu. Aici lucrurile sunt simple. Dacă vrei să răcești produse ambalate individual, într-o cantitate mai mare, alege un model cu ventilator. Dacă vinzi produse la vrac, care nu sunt ambalate individual, alege un model fără ventilator. Fără ambalaj, ventilatorul poate să usuce aceste produse. Nu în ultimul rând vezi ce preț are și ce garanției oferă. Aceste aspecte sunt importante pentru orice business.

Cât consumă o vitrină frigorifică?

Trebuie să recunoaștem că vitrinele frigorifice nu sunt cele mai eficiente echipamente din punct de vedere energetic. Ba chair mai mult, majoritatea consumă mult, având clase energetice cuprinse între B și D. Dacă găsești un model cu clasă energetică A, ai un mare noroc, pentru că sunt rare și costă mult. Nu există un consum în kWh pe care îl putem menționa, pentru că depinde foarte mult de volum, tipul de vitrină și tehnologia folosită. Ca recomandare generală, alege o clasă de eficiență energetică cât mai superioară.

Cât costă cea mai bună vitrină frigorifică?

Prețul unei vitrine frigorifice începe cam de la 1000 lei și crește foarte mult până la zeci de mii, pentru modele foarte mari. Prețul este strâns legat de volumul necesar, tehnologia folosită și clasa energetică. Accesoriile suplimentare sau alte lucruri adiționale livrate împreună cu acest echipament, se vor adăuga prețului inițial. Este un lucru pe care trebuie să-l ai în vedere.


Poate te interesează și…


Electrocasnice » Dispozitive frigorifice » Cea mai buna vitrina frigorifica