Sari la conținut
Acasa > IT > Cea mai buna placa de sunet USB

Cea mai buna placa de sunet USB

5
(1)

Poti sa verifici care este cea mai buna placa de sunet USB, daca vrei capabilitati de 3D sound sau iesire 5.1. Top placi de sunet USB externe sau de tip PCI-E pentru laptop si PC pot avea iesire optica pentru nevoi de studio. Poti sa vezi placa de sunet externa Logilink Sound Box UA0099.

Cele mai bune placi de sunet USB – Top 10 placi de sunet USB

Cea mai buna placa de sunet USB este Logilink Sound Box UA0099. Cele mai bune placi de sunet USB pot fi gasite si la pret ieftin, daca alegi pe baza de pret si pareri ale utilizatorilor. Modele precum Creative Omni 5.1 pot fi gasite la eMag, cu reduceri si oferte bune.

placa de sunet USB buna

Care este cea mai buna placa de sunet USB?

Placile de sunet preiau sunetul digital si il retransmit ca semnal analogic pentru redare pe difuzoare, casti sau alte dispozitive sonore. De regula, placile de sunet sunt incorporate in computere si nu trebuie achizitionate separat. Majoritatea placilor de sunet incorporate sunt ieftine. Nu ofera o calitate a sunetului suficient de buna si uneori functioneaza defectuos. Sunt usor interschimbabile daca se doreste.

Cum alegi o placa de sunet USB buna?

Placile de sunet interne si externe sunt cele doua categorii principale de adaptoare audio. Spre deosebire de placile de expansiune externe.

Care este cea mai buna placa de sunet USB?

Consideram ca Logilink Sound Box UA0099, este cea mai buna placa de sunet USB pe care o poti cumpara la momentul actual.

🛒 CategoriiPlaci de sunet USB
✂️ Reduceri30%
🏷️ PromotiiIn mod regulat
🚚 Livrare gratuitaDa
↩️ Perioada de retur30 zile, gratuit
✉️ Modele diverseDa
🎁 Card cadouDisponibil
⏰ ActualizareAstazi

Cea mai buna placa de sunet USB din Romania

placa audio usb

Articolul explica ce sunt placile de sunet si cum sa o alegi pe cea potrivita pentru computer si nevoi specifice. Care au nevoie de un slot de expansiune PCI pe placa de baza, placile interne sunt propriile placi individuale. Acesta este un inlocuitor echivalent functional pentru un card deteriorat. Deoarece se bazeaza pe acelasi design ca si cardurile integrate.

Daca doriti sa faceti mai mult cu sunetul computerului sau sa construiti un studio de inregistrare acasa, veti avea nevoie de un card extern. Sunetul poate fi inregistrat pe carduri externe cu o latenta mica si la cea mai inalta calitate si apoi editat cu software specializat.

O optiune buna pentru nevoile audio ale unui laptop este o placa de sunet externa. Este o solutie excelenta pentru inlocuirea de cea mai buna placa de sunet USB stricate sau pentru imbunatatirea calitatii configuratiei existente. Un computer poate folosi, de asemenea, o placa de extensie mica. Luati in considerare o mica placa de sunet USB daca trebuie sa faceti upgrade de la o placa de sunet integrata sau de laptop. Dar nu sunteti prea preocupat de calitatea audio. Sunt compacte si ieftine ca o unitate flash si usor de conectat.

Cea mai buna placa de sunet USB din 2024

Interfetele auditive variaza foarte mult in functie de marci. Gasirea celui potrivit necesita atentie la provocarile cu care se confrunta utilizatorul. Retineti ca nivelul placii de sunet trebuie sa fie compatibil cu dispozitivele de redare si inregistrare a sunetului pe care doriti sa le utilizati.

Deoarece toate componentele conductei audio sunt interconectate, calitatea sunetului si capacitatea dumneavoastra de a-l manipula vor fi intotdeauna limitate de caracteristicile celor mai sarace dintre dispozitive. Instalarea celor mai simple si ieftine difuzoare va face ca o placa de sunet high-end sa fie inutila. Deoarece nu veti putea judeca performanta acesteia, indiferent de cat de buna este cea mai buna placa de sunet USB.

Cartile de joc, cartile multimedia, cartile de proiect muzical si cartile de joc standard sunt cele patru categorii principale de carti. De obicei, oamenii vor cumpara o placa de baza pentru a inlocui o placa video integrata. Cei cu un card incorporat spart vor descoperi ca calitatea sunetului este adecvata cu acestea. Laptopul are un singur port si trebuie sa conectati atat un microfon. Cat si un set de casti in acelasi timp. Un card extern cu putine caracteristici si un pret scazut va fi de asemenea util aici.

Ghiduri pentru utilizarea unui instrument muzical de ultima generatie in crearea muzicii. Cu acestea este posibila inregistrarea multicanal si digitalizarea echipamentelor analogice. Cum ar fi platourile turnante si casetofonele. Un amplificator de microfon de inalta calitate este inclus in aceste placi de sunet pentru a oferi o conversie precisa a semnalului. O interfata MIDI este adesea inclusa. Permitandu-va sa va conectati computerul la diferite piese de hardware muzicale. Cum ar fi sintetizatoare si samplere.

Cea mai buna placa de sunet USB ieftina

Utilizatorii de PC home theater vor avea nevoie de placi de sunet multimedia pentru a-si finaliza configurarea. O utilizare pentru acest tip de PC este configurarea unui home theater. Desigur, filmele se bazeaza in mare masura pe sunet. Este important sa cautati o iesire analogica atunci cand faceti cumparaturi pentru acest tip de card. Este esential pentru a lega impreuna indivizi vorbareti. Trebuie sa existe o metoda de decodare a sunetului de pe mai multe canale.

Jucatorii aleg sa foloseasca carti de joc externe. Sunetul jocului este mult imbunatatit, iar presiunea asupra procesorului este redusa, cu ajutorul unor astfel de gadget-uri. Toate sunt despre instrumente de ultima ora care le permit jucatorilor sa experimenteze un sunet captivant in jocurile lor.

Iesirea audio este direct proportionala cu specificatiile tehnice ale placii de sunet. Alegeti DAC si ADC cu grija, luand in considerare frecventele, adancimile de biti, raporturile semnal-zgomot si numarul de iesire. Diferit de un ADC, care converteste de la analog in digital. Este un DAC, care converteste digital in analog. Capacitatea de procesare a semnalului a cardului este proportionala cu rata la care DAC si ADC pot converti intre formatele respective. Cu cat acest numar este mai mare, cu atat sunetul va fi mai clar si mai clar.

Numarul de niveluri de semnale pe care un dispozitiv le poate procesa este reprezentat de adancimea sa de biti in convertoarele DAC si ADC. Un numar mai mare indica o calitate audio superioara. In zilele noastre, majoritatea cartilor de joc au si convertoare de biti. In cea mai mare parte, acest lucru va fi suficient.

Cea mai ieftina placa de sunet USB

O masura esentiala este raportul semnal-zgomot. Cantitatea de zgomot de fundal in timpul redarii sau inregistrarii semnalului poate fi cuantificata utilizand acest instrument. Indicatorii intre 87 dB sunt ideali. Unii producatori chiar isi adauga propriul software pe carduri. Va permite sa extindeti foarte mult capacitatile cardului. Precum si sa creati si sa stocati propriile setari de egalizare. A avea un software propriu al placii de sunet este un bonus major.

Cate si ce tipuri de dispozitive externe pot fi conectate la placa de sunet este determinata de intrarile si iesirile acesteia. Cardul poate oferi, de exemplu, o mufa de iesire dedicata pentru conectarea unui microfon extern sau casti stereo. Majoritatea dispozitivelor pot fi conectate la iesirile SPDIF. Deoarece sunt digitale, ofera o calitate excelenta a semnalului si sunt omniprezente.

Muzicienilor le vor placea intrarile MIDI si Hi pentru conectarea instrumentelor lor, in timp ce inginerii audio vor aprecia intrarile XLR pentru conectarea microfoanelor lor de studio. Luati in considerare dispozitivele pe care doriti sa le utilizati cu cardul inainte de a face o achizitie.

Ar trebui sa va ganditi si la cate canale are placa dvs. de sunet. Deci, acustica de astazi vine intr-o varietate de formate, cum ar fi acustica 5.1, 7.1 si altele, si poate reproduce sunetul prin oriunde de la doua pana la opt canale. Este important ca placa de sunet sa poata gestiona atatea canale cate difuzoarele pot. In consecinta, este necesara o placa audio cu sase canale pentru sunetul surround 5.1.

Top placa de sunet USB

Acordati o atentie deosebita caracteristicilor suplimentare ale placii de sunet cand faceti cumparaturi pentru aceasta, deoarece acestea va vor imbunatati experienta de utilizare. Un indicator este disponibilitatea unui panou de control si a unei telecomenzi separate. Microfoanele cu condensator dinamice si electret sunt cele mai comune tipuri utilizate astazi.

Primul tip poate fi folosit fie cu placi de sunet de consum sau profesionale si nu necesita o sursa de alimentare externa. Al doilea tip de microfon are nevoie de alimentare fantoma, care variaza de obicei de la 9 la 33 V pentru microfoanele profesionale si de la 4 la 41 V pentru microfoanele de consum. Prin urmare, microfoanele electret profesionale nu pot fi conectate la placile de sunet pentru consumatori si invers. Un microfon profesional conectat la o placa de sunet pentru consumatori nu va produce sunet.

O colectie de cadrane si butoane, panoul controlerului este esential pentru reglarea fina a setarilor audio. Avand un astfel de panou disponibil in editorii audio, procesul de inregistrare audio ar simplifica mult. Butoanele, cunoscute adesea sub numele de fadere, va permit sa reglati detaliile mai fine ale sunetului cu mai multa precizie si usurinta decat un mouse sau o tastatura.

Placa de sunet poate fi controlata de la distanta cu ajutorul telecomenzii. Va permite sa modificati volumul sunetului surround si alte setari. Super util daca doriti sa va imbunatatiti experienta audio de vizionare a filmelor achizitionand o noua placa de sunet. Lucrul cu acesta intr-un studio intunecat sau noaptea va fi mai confortabil datorita iluminarii de fundal. Care poate ajuta, de asemenea, in sarcina.

Cea mai buna placa de sunet externa

Cu toate acestea, caracteristicile placii de sunet de la bord sunt adesea trecute cu vederea de catre cumparatori. Tinand cont de acest lucru, mai multe companii utilizeaza procesoare de calitate scazuta in placile de sunet incorporate. Ceea ce are un impact negativ asupra calitatii audio.

In plus, cea mai buna placa de sunet USB integrate produc doar sunet stereo, prin urmare un sistem de sunet surround 5.1 nu poate fi conectat corect. Vor exista probleme. Deoarece placile de sunet integrate ale multor jocuri nu functioneaza cu tehnologia de sunet surround EAX.

Inca un motiv convingator pentru a evita computerele cu sunet integrat. Ei pun mai multa presiune pe procesor, deoarece decomprima fisierele audio comprimate precum MP3. Procesorul de pe placile de sunet externe este folosit pentru a decomprima fisierul audio. Aceste carti pot fi pastrate fie in interiorul, fie in afara casei. Cand un computer are un slot de expansiune PCI sau PCI-E disponibil. Este posibil sa fie introdus un card intern in el.

O conexiune de interfata USB sau USB de tip C conecteaza un card extern situat in afara carcasei computerului la computer. Dispozitivele mobile precum laptopurile si tabletele sunt cei mai obisnuiti utilizatori ai placilor de sunet externe. Desi majoritatea cardurilor externe sunt utilizate in laptopuri, utilizatorii profesionisti le instaleaza adesea pe computere desktop. Deoarece factorul de forma mai mare permite mai multe porturi si optiuni de configurare.

Placa de sunet USB de top

Interfata folosita pentru conectarea placii de sunet la computer este cruciala. Placile de sunet interne se conecteaza adesea prin PCI sau PCI Express. In plus, un card PCI poate fi plasat intr-un slot PCI Express, dar o placa PCI-E nu poate fi instalata intr-un slot PCI. Interfata cu placile de sunet externe este posibila prin porturile USB si USB Type C. Aici, exista o compatibilitate imbunatatita, astfel incat puteti conecta o placa de sunet externa la orice port USB prin intermediul unui adaptor. Fie ca este USB la USB Type C sau invers.

Numarul de canale de iesire este proportional cu formatul de fisier al placii de sunet. Exista de obicei doar doua canale de redare si o iesire stereo pe majoritatea placilor de sunet. Pentru conectarea si functionarea corespunzatoare a acestor sisteme sunt necesare cea mai buna placa de sunet USB. Care accepta formatele de sunet surround 5.1 sau 7.1.

frecventa DAC maxima si adancimea de biti DAC. Folosind aceste setari, puteti ajusta cat de mult se va asemana semnalul digital recuperat cu sursa analogica. Pentru o reproducere mai fidela a semnalului original. Ridicati-le. Daca adancimea de biti si frecventa de inregistrare sunt sub adancimea de biti si frecventa maxima a DAC-ului. Atunci acest lucru nu are sens.

Este mai dificil sa folositi DAC-ul la frecventa maxima. Pentru a trimite un semnal de orice frecventa, teorema spune ca aveti nevoie doar de o frecventa de esantionare care este de doua ori mai mare decat frecventa proprie a semnalului. O frecventa de esantionare de 33 kHz ar trebui sa fie suficienta pentru a capta orice calitate audio, deoarece frecventa maxima audibila este de 17 kHz. Frecventa de esantionare audio.

Placa de sunet USB 3D sound

Este in general acceptat ca o rata de esantionare de 42 kHz este suficienta pentru majoritatea aplicatiilor. Desi, de fapt, este necesara o rata de esantionare mai mare in anumite situatii. Semnalele audio din lumea reala nu se conformeaza perfect specificatiilor teoremei si pot aparea distorsiuni in anumite circumstante. Prin urmare, inregistrarile de 85 de kiloherti sunt adesea favorizate de audiofili. Beneficiile esantionarii la rate mai mari de 96 kHz sunt discutabile.

SNR masoara cat de mult zgomot a fost introdus in semnal de catre placa de sunet. In general, cu cat acest numar este mai mare, cu atat sunetul de iesire va fi mai nedistorsionat. Cand acest numar scade sub 71 dB, devine neplacut pentru ascultarea muzicii. Un raport semnal-zgomot de 86 dB este minimul strict pentru echipamentul hi-fi, in timp ce dispozitivele de ultima generatie pot atinge 113 dB sau mai mult.

Daca va pasa profund de calitatea audio, ar trebui sa va concentrati in special pe aceasta setare. Mai important in scopuri de vanzari este adesea raportul semnal-zgomot decat performanta excelenta a DAC-ului. Dar, in medii linistite, multe persoane cu auz normal pot face diferenta dintre sunetul pe 14 biti si pe 22 biti. Daca doriti sa ascultati muzica de inalta calitate printr-o placa de sunet. Ar trebui sa cautati una cu un DAC care poate gestiona cel putin 21 de biti de date.

Acest adaptor profesional este folosit pentru a furniza un semnal echilibrat anti-interferenta pe doua fire, al doilea fir audio transportand semnalul in faza opusa primului. Scaderea semnalului antifaza din semnalul principal din difuzoare elimina zgomotul produs si creste semnalul utilizabil. La transmiterea unui semnal echilibrat. Se foloseste adesea o conexiune XLR sau universala.

Placa de sunet USB 5.1

Cu suport ASIO, programul sursa audio poate furniza date driverului placii de sunet fara a trece prin bibliotecile media incorporate ale sistemului de operare. Inregistrarea audio cu frecventa ridicata de esantionare este mult ajutata de suportul placii de sunet ASIO.

Conectarea unui microfon de studio cu condensator la alimentarea fantoma este recomandata pentru inregistrarea audio de inalta calitate. Pentru a utiliza un microfon dinamic obisnuit, alimentarea fantoma trebuie dezactivata.

Chitarele electrice, violoncelurile electrice si viorile electrice. Toate avand impedante de captare relativ mari, pot fi conectate direct la intrarea instrumentului cu impedanta ridicata. Conectarea unor astfel de dispozitive la o intrare de linie standard poate modifica raspunsul in frecventa al semnalului.

Utile pentru cei care doresc sa asculte cu casti de inalta calitate, cu impedanta ridicata, anumite carduri sunt echipate cu un amplificator intern pentru casti. Este posibil ca acest tip de casti sa nu ofere un volum suficient de puternic fara un dispozitiv de amplificare. Capacitatea de streaming si interfata audio, alimentarea fantoma pentru microfon, frecventa inalta si adancimea de biti a ADC. Si disponibilitatea unei intrari pentru instrument sunt caracteristicile definitorii ale placilor de sunet muzicale care sunt capabile sa ofere inregistrari de sunet de inalta calitate.

Cea mai buna placa de sunet USB pentru laptop

Exista o solutie usoara si rapida pentru lipsa sunetului si consta in instalarea unei placi de sunet de baza care este conectata prin USB. Sunt ieftine si simplu de configurat. Dar trebuie luata in considerare calitatea audio slaba a acestora. Puteti experimenta intreaga profunzime a sunetului surround cumparand cea mai buna placa de sunet USB 5.1 sau 7.1. Pentru a va conecta la computer si la un sistem de difuzoare cu mai multe canale.

Investitia intr-o placa de sunet cu un DAC de 21 de biti si un nivel scazut de zgomot este o modalitate ieftina de a imbunatati calitatea sunetului stereo. A unui computer acasa sau la locul de munca daca nu esti multumit de starea actuala.

Luati in considerare daca exista sau nu un amplificator pentru casti, daca doriti sa ascultati muzica in privat. Pentru inregistrari de studio profesionale pe computer. Veti avea nevoie de o placa de sunet de inalta calitate proiectata in acest scop.

Exista doua tipuri de placi audio, incorporate si externe. Spre deosebire de sloturile de expansiune interne, cardurile de expansiune externe au nevoie de propriul port USB dedicat. Cardurile interne ale computerului se vor conecta in sloturile de expansiune ale placii de baza. Absenta unei carcase externe duce adesea la preturi mai mici pentru cardurile interne de aceeasi calitate.

Cardurile interne risca ca sursa de alimentare a computerului sa fie de calitate scazuta si sa fie supusa ridicarilor frecvente. In multe cazuri, este de preferat sa folositi o placa de sunet externa datorita disponibilitatii controlerelor si intrarilor dedicate. In plus, placa externa este compatibila atat cu computerele desktop, cat si cu cele portabile.

Cea mai buna placa de sunet USB eMag

Placile de sunet pot fi folosite acasa sau intr-un cadru profesional. Placile de sunet pentru consumatori utilizeaza mufe RCA sau mufe de 3.5 mm, in timp ce placile de sunet profesionale folosesc conexiuni precum mm si XLR echilibrat.

Alimentarea placilor audio externe provine fie de la un adaptor de curent alternativ. Fie de la portul USB al computerului. O sursa de alimentare externa izoleaza placa de sunet de sursa de alimentare potential puternica a computerului. Poate imbunatatindu-i performanta. Cardurile alimentate prin USB, pe de alta parte, sunt mai convenabile de luat cu tine. Deoarece pot fi alimentate direct de la un laptop si nu au nevoie de o priza suplimentara.

Aici avem un protocol unic pentru comunicarea intre software si driverul placii de sunet. oferiti o transferare curata a sunetului de la aplicatie la placa de sunet. A doua optiune este doar pentru muzicieni si este utilizata in timp ce canta sau inregistreaza instrumente in timp real. Permite setarea nivelului minim de intarziere la transferul unui semnal de la program pe placa de sunet.

Acest driver este open source si poate fi utilizat cu orice placa de sunet. Driverul este necesar atunci cand placa de sunet nu are propriul suport ASIO si aplicatia pe care o utilizati poate scoate doar un flux audio in ASIO. Desi acest lucru vine in detrimentul calitatii si acuratetei sunetului in timpul transferului de date.

Cele mai bune interfete audio

Intrarea de linie de pe majoritatea placilor de sunet generice integrate poate fi utilizata pentru a conecta un music player sau alt dispozitiv similar. Iesirile pot fi folosite cu casti sau difuzoare obisnuite in casa.

Placilor de sunet de la bord le lipsesc mufele de care veti avea nevoie pentru a inregistra ceva mai complicat decat propria voce sau poate o chitara electrica. Atat microfonul, cat si chitara au nevoie de conectori XLR. Acesta din urma necesitand si o intrare de instrument de mare impedanta.

De asemenea, este important sa aveti iesiri de inalta calitate, astfel incat sa puteti asculta si ajusta inregistrarea prin casti sau difuzoare. Cu valori scazute de latenta si iesiri de inalta calitate, sunetul poate fi reprodus cu putin zgomot de fundal si distorsiune. Un nivel peste capacitatile majoritatii placilor de sunet obisnuite.

Acesta este probabil cel mai important factor la care trebuie sa va ganditi atunci cand alegeti o interfata audio. In acest caz, puteti alege dintr-o mare varietate de alternative, fiecare avand propriile sale caracteristici. Modelele standard sunt interfete desktop cu doua canale care pot inregistra simultan doua surse mono sau o sursa stereo.

Cu toate acestea, exista sisteme robuste care pot gestiona mai multe intrari audio pe zeci sau chiar sute de canale simultan. Ceea ce trebuie sa captezi acum si in viitor este factorul decisiv.

Placa de sunet USB Creative Omni 5.1

O pereche de intrari echilibrate pentru microfon este tot ceea ce este nevoie pentru compozitori pentru a inregistra voce si chitara. Veti avea nevoie de o intrare cu alimentare fantoma daca intentionati sa utilizati un microfon cu condensator. Daca doriti sa inregistrati chitara si vocea impreuna in stereo, puteti. Veti avea nevoie de o interfata cu cel putin patru intrari. Deoarece doar doua vor fi insuficiente.

Conectarea directa la o chitara electrica. O chitara bas sau o tastatura electronica la un echipament de inregistrare necesita o intrare cu o impedanta ridicata. Indiferent daca doriti sa utilizati un anumit model de interfata, ar trebui sa verificati daca acesta este acceptat de computerul dvs. Unele modele pot fi compatibile doar cu Mac-uri sau PC-uri, in ciuda faptului ca majoritatea sunt multiplatforme.

Pe masura ce practica de captare audio pe computere personale si dispozitive iOS devine in popularitate. Interfetele audio au evoluat pentru a oferi o integrare perfecta cu o gama larga de sisteme si aplicatii. Cele mai frecvente varietati de link-uri sunt urmatoarele.

Cele mai multe PC-uri moderne includ atat conexiuni USB 2.0, cat si 3.0. Interfetele USB sunt convenabile pentru inregistrare, deoarece pot fi alimentate direct de la un computer sau alt dispozitiv gazda. Conectorul USB este, de asemenea, mijlocul principal prin care dispozitivele iOS vorbesc cu interfetele audio.

Cea mai buna placa de sunet USB folosita adesea cu produsele Apple si gasit mai ales pe computere MAC si tipuri de interfete. Dispune de rate de transfer ridicate. Ceea ce il face o alegere buna pentru inregistrarile cu mai multe piste. Prin adaugarea unei placi de expansiune speciala. Utilizatorii de PC-uri pot folosi si acest port.

Placa de sunet USB pareri

Noua tehnologie de retea de mare viteza de cea mai buna placa de sunet USB. Pana in prezent, Thunderbolt a fost integrat doar in cele mai de ultima ora computere Mac, dar poate fi utilizat pe computere cu adaugarea unui card Thunderbolt. Pentru a satisface cele mai exigente standarde pentru calitatea audio a computerului, noua interfata ofera viteze rapide ale datelor si intarziere minima de procesare.

Aceasta este mufa interna a placii de sunet, tk, si este prezenta doar pe computerele desktop. Este necesar un slot PCIe liber pentru a instala o placa de sunet PCIe. Ceea ce nu este intotdeauna cazul. Interfetele audio PCIe sunt proiectate sa se conecteze cu un anumit slot de pe placa de baza a unui computer. Permitand cel mai rapid transfer de date si o latenta minima.

Costul este un indicator clar al performantelor interfetei dvs. audio. Versiunile de ultima generatie care includ caracteristici precum convertoarele digitale si preamplificatoarele de microfon nu sunt, in mod surprinzator, ieftine. Totusi, daca nu vorbim despre inregistrarea si mixarea sunetului la nivel de studio profesional. Este posibil sa obtineti dispozitive destul de acceptabile la un pret ieftin.

Semnalul analogic este transformat in date digitale in timpul procesului de inregistrare digitala. Cu cat sunt mai multi biti in interfata audio. Cu atat inregistrarea va fi mai fidela materialului sursa. Aici, acuratetea este capacitatea digitalului de a recrea cu fidelitate complexitatile subtile ale dinamicii acustice. Lasand deoparte orice zgomot de fond care distrage atentia.

Top placa de sunet USB pret

Intervalul dinamic al unui CD audio standard este de 91 dB, iar acest lucru este posibil prin cei 12 biti de criptare audio. Datorita nivelului ridicat de zgomot inerent inregistrarii audio digitale, pasajele calme din inregistrarile pe 13 biti vor fi intotdeauna afectate de suierat.

Standardul industrial pentru inregistrarea audio digitala de inalta calitate este adancimea de biti de 21 de biti, care ofera o gama dinamica de 123 dB aproape fara zgomot si o amplitudine decenta pentru inregistrari cu contraste tonale mari. Interfata audio pe 23 de biti ofera un mediu de inregistrare de calitate substantial mai ridicata.

Cu alte cuvinte, rata de esantionare este rata la care sunt realizate imaginile digitale cu sunet. Unitatea de masura este hertul. O rata obisnuita de esantionare a CD-ului este de 43 kHz. Ceea ce inseamna ca playerul dvs. audio digital preleva sunetul de 43211 de ori pe secunda.

Acest lucru implica faptul ca, in principiu, dispozitivul de inregistrare poate capta frecvente de pana la 22,5 kHz, ceea ce este mult peste intervalul audibil al urechilor unei fiinte umane. Cu toate acestea, in practica, nimic nu este atat de simplu pe cat ar putea parea. Fara a intra prea departe in buruienile tehnice.

Luati in considerare urmatoarele. Cercetarile stiintifice confirma ca o crestere a frecventei de esantionare produce o calitate audio semnificativ mai buna. In acest context, este important de stiut ca multe studiouri comerciale pot inregistra audio la rate de esantionare.

Placa de sunet USB la reducere pe eMag

Urmatoarea intrebare este inevitabila dupa stabilirea unei calitati a sunetului tinta. ce intentionati sa faceti cu melodia dupa ce o inregistrati. O interfata audio pe 15 biti, kiloherti este calea de urmat daca doriti sa faceti demonstratii pentru a le arata prietenilor si altor muzicieni. O interfata audio cu o rezolutie de 22 de biti si o frecventa de esantionare de 85 kHz este foarte recomandata pentru orice proiect la nivel profesional. Inclusiv, dar fara a se limita la inregistrarea comerciala, procesarea fonogramelor de studio si alte eforturi similare.

Ei prefera sa achizitioneze cea mai buna placa de sunet USB care vizeaza puterea si calitatea sunetului. Deoarece capacitatile furnizate ale echipamentului incorporat nu le satisfac de obicei nivelul de capabilitati. Doar castile de inalta calitate iti vor permite sa auzi chiar si cele mai slabe nuante din melodiile tale preferate.

Cu toate acestea, o placa de sunet este esentiala daca doriti sa invatati cum sa inregistrati muzica instrumentala sau sa configurati un home studio de baza. De asemenea, calitatea sunetului poate varia foarte mult in functie de producator. Daca doriti o inregistrare profesionala. De exemplu, nu va zgariti si achizitionati cea mai mica placa de sunet pe care o puteti gasi.

Daca computerul nu este la inaltime cu specificatiile placii de sunet, puteti intampina probleme. Am vazut cateva cazuri in care proprietarul unui computer a schimbat toate elementele interne pentru a face loc pentru o placa de sunet. Aceasta inseamna ca ar trebui sa va asteptati la performante mai putin decat optime de la o piesa hardware cum ar fi o placa de sunet.

5 / 5. 1

Etichete: