Cea mai buna lada frigorifica

cea mai buna lada frigorifica

Care este cea mai bună ladă frigorifică ? Cu siguranță că te întrebi asta dacă ai ajuns aici. În piață găsești ladă frigorifică mai mică sau mare, modele de top sau ieftine, portabile sau auto. Noi credem că Liebherr GT 2632 este o opțiune foarte bună de ladă frigorifică pentru casă. Îți oferă spațiu generos și clasă energetică superioară. Face parte din acele mărci pe care te poți baza și nu o spunem noi, ci ne bazăm pe păreri ale utilizatorilor.

Top cele mai bune lăzi frigorifice


Ladă frigorifică Liebherr GT 2632

Lada frigorifica buna de la Liebherr

O ladă frigorifică de la Liebherr care nu te va lăsa la greu. Ai 237 litri disponibili pentru a pune produse la congelat. Costurile de întreținere nu vor fi mari datorită clasei de eficiență energetică A++ și a consumului anual de doar 190 kWh. Este și extrem de silențioasă, deloc deranjantă – doar 39 dB.


Ladă frigorifică Arctic O23++

lada frigorifica de la Arctic

Dacă vrei o lada frigorifica ieftina si buna, firma din România, Arctic iti pune la dispoziție
acest model de 230 litri. Clasa energetica A++ este ceva ce întâlnești mai rar la acest nivel
de preț. Nu mai spunem că ai și un consum foarte mic de doar 186 kWh. Ai și iluminare interioară pentru confort.


Ladă frigorifică Beko HS22953

lada frigorifica buna de la beko

Dacă vrei o marcă de buget dar ceva mai voluminoasă, vezi această ladă frigorifică ieftină de la Beko. Ai spre folosință 284 l împărțiți în 4 sertare distincte. Se pot scoate dacă vrei să te bucuri de întreg spațiul. Va consuma doar 208 kWh. E un lucru bun cand ne raportăm la volum bun.


Ladă frigorifică Exquisit GT 265-3

Lada frigorifica no frost Exquisit

Vă prezentăm una dintre cele mai eficiente și economice lăzi frigorifice pe care le puteți găsi în piață – Exquisit GT 265-3. Are clasa A+++ și un consum energetic fantastic de mic,
doar 129 kWh anual. Adițional ai funcția de Fast Freeze dacă vrei să congelezi produsele cât mai rapid.


Ladă frigorifică Albatros LA335A++

lada frigorifica inverter de la albatros

Dacă volumul interior este important pentru tine și dorești cel puțin 300 litri, vezi acest Albatros. Cu 316 l volum și consum mic, este soluția ideală pentru o gospodărie cu multe produse pentru congelat. Congelarea rapidă este posibilă cu ajutorul unei funcții adiționale cu care este dotat acest model.


Heinner HCF-M200EA++

cea mai ieftina lada frigorifica Heinner

O ladă frigorifică de 200 litri care are o capacitate de înghețare în 24 ore de 9 kg. Nivelul zgomotului la acest model se situează la 42 dB. Modelul dat de ladă frigorifică
este rezistent la frig, pană la -15 grade Celsius, respectiv poate fi folosită și în spații neîncălzite pe timp de iarnă. Poți folosi și yala pentru securizare.


La ce folosește cea mai bună ladă frigorifică

Mai mulți oameni optează pentru mâncarea congelată. Preferă să o depoziteze pentru a nu fi nevoiți să meargă zilnic la cumpărături. Cam orice produs trebuie păstrat la temperaturi joase. Așa îl poți păstra bun cât mai mult timp. Practic în fiecare casă o să găsești produse la congelator gata pentru a fi scoase și a găti un prânz rapid. Totuși, combinele frigorifice sunt limitate ca și spațiu. E un lucru mai evident pe partea de congelator pentru a putea găzdui un volum mare de produse.

Din acest motiv cel mai indicat este să alegi dispozitive de congelare. Unii preferă să folosească un congelator vertical, iar alții aleg o ladă frigorifică orizontală cât mai încăpătoare. Ca și orice altă achiziție pe termen lung, decizia trebuie luată informat și asumat. Respectiv și în cazul lăzilor frigorifice trebuie să știi la ce să fii atent când faci alegerea. Si, desigur trebuie să știi ce este o ladă frigorifică.

O ladă frigorifică bună puteți găsi în orașele mari precum București, Iași, Alba, Cluj, Timișoara, Tg. Mureș, Tg. Jiu, Buzău sau Pitești. Mărcile cele mai cunoscute în materie de lăzi frigorifice sunt Arctic, Beko, Bosch, Gorenje, Heinner, Liebherr, LDK, Vortex, Whirlpool, Zanussi, Midea, Star-Light, Samus sau Samsung.

Multiple variații sunt disponibile pe piața din România. Găsiți preponderent modele electrice (doar în America găsiți pe gaz). Acestea pot fi cu geam sau cu o ușă metalică. Mai rar găsiți și cu două uși.

Ca și volum poate fi mare sau mică, mai lată sau îngustă. Varianta incorporabilă profesională nu prea se găsește la noi. Cea care este rezistentă la frig poate fi amplasată și afară, la terasă să zicem. Orientarea poate fi orizontală sau verticală. Citiți articolul nostru pentru recomandări de modele no frost la reducere sau la ofertă.


Cum să alegi cea mai bună ladă frigorifică

Lada frigorifică este un echipament frigorific pentru congelarea și depozitarea alimentelor. Principala diferență față de alte tipuri de congelatoare este construcția orizontală cu două, trei sau patru compartimente. O ladă frigorifică bună este ușor de instalat într-o incintă. Puteți începe să depozitați chiar și alimente voluminoase, care nu pot fi amplasate într-un mod potrivit în congelatorul vertical.

Inițial lăzile frigorifice au fost concepute pentru uz comercial și industrial, în depozite, în magazine, restaurante sau hoteluri. Acum însă lucrurile stau diferit și găsești tot mai multe modele destinate utilizării casnice. Pentru utilizarea casnică se produc modele de lăzi frigorifice cu un volum mic cuprins între 100 și 300 litri.

Dacă vă aflați în situația în care deconectarea energiei este frecventă, ar trebui să știți că o ladă frigorifică bună poate păstra nivelul de congelare pentru mai multe ore sau chiar zile. Modele mai avansate și mai bune de lăzi frigorifice vor coborî temperatura la maxim -10 grade. O vor păstra așa pentru mai mult timp. Timpul de păstrare poate varia cam de la 8 ore. În cazul unor modele cu o izolare mai densă, chiar și până la 36 de ore.

Noi vă recomandăm ca înainte de a cumpăra un congelator să studiați nevoile pe care le aveți și să decideți unele aspecte. Gândiți-vă unde o să amplasați lada frigorifică nouă, cât de mult spațiu necesită, ce planificați să depozitați în ea, ce volum de produse o să aveți. La fel și dacă puteți asigura o aerisire potrivită pentru a evita supraîncălzirea. Cu siguranță o să doriți o variantă ce vă permite să economisiți la achiziția de ladă frigorifică, dar și la consumul de energie electrică. Sau altfel spus, vă doriți cea mai buna lada frigorifica din acest an.


Lada frigorifică mare sau mică

Conform tipului de construcție și orientare a unui congelator, deosebim două tipuri. Cele cu amplasare orizontală se numesc lăzi frigorifice și au nevoie de mai mult spațiu disponibil pentru a fi amplasate. Avantajul acestora este că pot păstra temperatura mai mult timp după întreruperea curentului. Sunt mai generoase pentru produsele voluminoase. Un alt tip îl reprezintă congelatoarele verticale, care ocupă mai puțin spațiu și sunt potrivite pentru bucătării și apartamente.

Un factor important în alegerea celei mai bune lăzi frigorifice îl reprezintă dimensiunile generale ale echipamentului. Dimensiunile sunt influențate de tipul congelatorului și de volumul pentru care veți opta. Lungimea la o lada frigorifica poate fi cuprinsă între 50 și 200 cm, pe când lățimea variază între 50 și 100 cm. Majoritatea lăzilor frigorifice nu depășesc înălțimea de 85 cm.

După cum ziceam, dimensiunile sunt influențate de volumul de care aveți nevoie. Pentru uz casnic, este potrivită o ladă frigorifică cu un volum în jurul a 200 litri. Dacă însă te bazezi din plin pe gătitul mâncării congelate pentru o familie numeroasă, ai nevoie de cel puțin 300 de litri volum de stocare produse. Poate vă ocupați cu agricultura sau obișnuiți să pescuiți și preferați să congelați alimentele. Aveți nevoie de o ladă frigorifică mare cu volum de 400-500 litri.

Lada frigorifică no frost

Întâlnim mai multe tipuri de dezghețare a lăzii frigorifice – manuală (pe sistem static), prin picurare (se găsește mai rar) și No Frost (nu formează gheață la interior).

Primul caz poate fi considerat relativ arhaic. Există tehnologii mai avansate și mai comode pentru utilizator. În acest caz utilizatorul trebuie să oprească echipamentul frigorific de câteva ori pe an și să-l curețe de gheață. Totuși, această opțiune este cea mai bună din punct de vedere a prețului de achiziție.

Decongelarea prin picurare este o alternativă de compromis. Dispozitivul este echipat cu un evaporator și un tub de evacuare a apei. El permite gheții formate la interior să se topească și să fie evacuată într-un vas de colectare în exterior. Totuși, sistemul dat nu prea se mai întîlnește la modelele actuale. Cauza principală este faptul că acest sistem nu este foarte eficient la temperaturi foarte scăzute.

Sistemul NoFrost este cel mai avansat și comod în utilizare. Aparatul este dotat cu un ventilator care are rolul de a recircula aerul și a preîntampina formarea gheții. Aerul umed este dus către vaporizator, acolo unde acesta îngheață. După ce se topește gheața într-un recipient dedicat, aceasta se colectează, sau se evaporă în timp. O ladă frigorifică cu un asemenea sistem va avea un preț de achiziție mai mare decat varianta statică.

Număr sertare la o ladă frigorifică

Majoritatea modelelor de lăzi frigorifice din piața sunt dotate doar cu o singură cameră. Mai există și unele modele mai avansate și la un nivel de preț superior. Ele pot avea și o cameră adițională pentru congelare rapidă sau una pentru fructe și legume. Aceste opțiuni se întâlnesc rar. Respectiv cel mai probabil că alegerea ta se va limita la un model cu o singură cameră, dar care va avea mai multe sertare.

Astfel dacă planificați să congelați fructe, legume, carne și pește la congelator, veți avea nevoie de un model care să aibă cel puțin 4 coșuri sau sertare interioare. De regulă acestea vin incluse ca și accesorii la lada frigorifică. Nu va fi necesar să le achiziționați separat.

cea mai buna lada

Cât consumă lada frigorifică

Cele mai economice lăzi frigorifice sunt atribuite clasei de eficiență A. Consumul acestora nu ar trebui să depășească nivelul de 0,25 kWh per kg de produs pus la congelator. Eficiența energetică este de 40-50% sau chiar mai mult. Acest lucru înseamnă că sunt de două ori mai economice decât alte clase de eficiență mai inferioare.

Însă chiar și clasa eficienței energetice A, are mai multe subcategorii. Cele mai bune lăzi frigorifice vor avea clasa A +++, dar din păcate acestea nu se întâlnesc foarte des. Costul lor este destul de mare. Consumul lor este mai mic de 0,15 kWh, iar eficiența energetică nu este mai mică de 80%. Cea mai bună variantă este clasa A++. O poți găsi chiar la prețuri începând cu 1000 lei pentru modele cu volume puțin peste 200 litri.

Recomandăm să luați în calcul clasa energetică chiar și atunci când doriți să cumpărați cea mai ieftină ladă frigorifică. Consumul ulterior al acesteia este la fel de important ca și costul de achiziție. Mărimea facturilor la energia electrică cu siguranța vă va interesa la finalul lunii.

Lada frigorifică pentru casă

Lăzile frigorifice diferă atât prin felul în care au fost concepute, cât și prin tipul de control al dispozitivului. În primă instanță, acestea pot fi cu orientare orizontală, verticală sau încorporabile. Mai găsești și lada frigorifică portabilă sau auto. Aceasta este o altă categorie de dispozitive. În cazul mecanismului de control, acesta se poate realiza în mod mecanic, electronic sau cu butoane de tip sensor.

Lăzile frigorifice sunt cele mai întâlnite în scop comercial și sunt preferate în magazine decât acasă. Ele ocupă mai mult spațiu și au dimensiuni mai mari decat cele verticale. Introducerea și scoaterea produselor se poate realiza ușor cu ajutorul ușii superioare care asigură un acces facil. Dacă aveți spații adiacente unde o puteți amplasa. Este foarte bine pentru că puteți găsi și lăzi frigorifice rezistente la temperaturi de până la -15 grade. Dacă ne întrebați pe noi, cea mai bună ladă frigorifică ar trebui să fie la fel de rezistentă.

Congelatoarele verticale în schimb, sunt aspectuoase și arată mai bine, vizual nu le prea poți deosebi de un frigider. În plus, exista în piața și unele modele transformabile care pot funcționa ca un congelator. Dar la nevoie se poate transforma în frigider cu ușurință. Ca și nivel de preț pot fi o idee mai scumpe decât lăzile frigorifice.

În ceea ce privește tipul de control al acestor dispozitive, avem 3 mari categorii. Controlul mecanic la o ladă frigorifică este reprezentat de un comutator rotativ cu care poți ajusta intensitatea răcirii. Cel electronic este mai precis și puteți ajusta temperatura dorită în grade cu ajutorul butoanelor. Controlul de tip touch funcționează pe același principiu. Acestea nu au niște butoane fizice ci câteva zone de tip touch. În final toate fac același lucru. Diferența este în comoditate și facilitatea cu care operează modificările.

Aspectul exterior a lăzii orizontale

Producătorii și designerii nu sunt prea interesați de felul în care arată o ladă frigorifică. Mai important este aspectul funcțional al acestora. Poți întâlni variante cu ușă metalică vopsită, cu ușă din oțel inoxidabil sau cu ușă din sticlă. Cea menționată mai sus este preferată pentru uz comercial. Sunt amplasate în interiorul magazinelor pentru a expune marfa congelată cumparatorului într-un mod cât mai facil.

Materialele de construcție principale pe care le putem vedea la exterior sunt plasticul, oțelul inoxidabil și metalului vopsit. Nu se deosebesc prin culori, astfel cel mai des o sa găsiți în comerț lăzi frigorifice albe. Ca singur diferențiator ar fi logo-ul companiei și marca sau numele modelului respectiv. Să nu uităm că o ladă frigorifică bună trebuie în primul rând să își facă treaba. Trebuie să congeleze alimentele și să le țină așa pentru o perioadă lungă de timp. Felul în care arată, culoarea și alte aspecte vizuale sunt pe planul secundar.

Păreri despre tipul capacului

Capacul la o ladă frigorifică poate fi de mai multe tipuri. Însă nu există o variantă mai bună ci toate sunt create pentru anumite nevoi. Ușa poate fi transparentă sau opacă. Cea transparentă o vei întâlni cel mai frecvent în magazine. Acolo proprietarii au nevoie mai degrabă de o vitrină în care își pot expune produsele.

De cealaltă parte, un capac opac este mai practic pentru casă deoarece acesta este rezistent la șocuri. Poate menține mult mai bine temperatura în incintă. În eventualitatea dacă se produce o pană de curent, lada frigorifica mai poate păstra alimentele până la 72 de ore în formă congelată. Dar în cazul celei cu un capac de sticlă doar maxim până la 12 ore.

Temperatura de congelare la o ladă frigorifică

Să nu uităm că în dependență de produsele pe care vrei să le congelezi, va trebui să fii atent și la temperatura de îngheț. Dacă vorbim despre o ladă frigorifică cu ușă de sticlă, îți putem spune că ele nu sunt neapărat create depozitării pe termen lung a produselor congelate. În ele se presupune a fi stocate produse care ar urma să fie vândute într-un timp cât mai scurt. Pentru folosirea în casă este mai bună opțiunea de a cumpăra o ladă frigorifică ce ar putea păstra la temperaturi scăzute alimentele cât mai mult.

Din acest considerent nivelul de temperatură pe care în poate atinge lada frigorifică trebuie să fie de cel puțin -18 grade Celsius. Este adevărat că în comerț poți găsi și modele care pot coborî până la o temperatură și mai mare de înghețare, de până la -24 grade. Această caracteristică va face posibilă congelarea de calitate a alimentelor pentru o durată de păstrare de până la 6 luni sau chiar mai mult.

Congelatoarele moderne au cpacitatea să înghețe de la 6 până la 30 kg de produse în 24 ore. Cu cât capacitatea de congelare crește, se va ridica și prețul pentru modelul ales. Cel mai bine este să analizați necesarul familiei. O familie medie nu va încărca congelatorul în volume foarte mari și nu va congela produsele decât sezonier. Puterea mare de îngheț nu este neapărat necesară. O capacitate de congelare situată între 6 și 12 kilograme ar trebui să fie suficientă.

setare temperatura la o lada frigorifica

Modul de congelare rapidă

Să zicem că se pune problema congelării unei cantități mai mari de produse decât în mode normal. În această situație, regimul de congelare rapidă care îl puteți găsi și pe cea mai bună ladă frigorifică, va juca un rol important. Cu toate acestea, să vă spunem, că pentru unele produse mai sensibile la schimbarea de temperatură, calitatea acestora se poate deteriora.

Acest lucru se întâmplă în cazul unei creșteri accentuate a temperaturii în interiorul congelatorului. Se va întâmpla atunci când plasați o cantitate mare de produse proaspete în el. Avem o recomandare de evitare a unor asemenea consecințe neplăcute. Regimul special de congelare rapidă ar trebui pornit cu mult înaintea plasării de produse. Astfel alimentele deja aflate în lada frigorifică să fie mai congelate și mai puțin afectate de schimbul de temperatură.

Aveți în vedere, că un mod de congelare rapidă se activează pentru o perioadă limitată de timp. În dependență de lada frigorifică pentru care optați, regimul de congelare rapidă se va deconecta automat sau va fi necesară oprirea manuală. Este important în primul rând datorită faptului că acest regim va consuma mai multă energie electrică. Și, în același timp, dacă aparatul este lăsat să funcționeze foarte mult într-un asemenea regim este posibilă deteriorarea mai rapidă a compesorului.

Avantajele la o marcă de lăzi frigorifice

Cererea pentru lada frigorifică este mare datorită unor avantaje importante pe care la au aceste echipamente. În principal, vorbim aici de volumul mare disponibil, deschiderea generoasă pentru depozitarea produselor voluminoase, dar și eficiența de congelare. Te pot salva și în momentele când sunt întreruperi de curent.

În dependență de modelul ales, acestea pot fi și eficiente din punct de vedere energetic. Este un avantaj care vine de la construcția lazii frigorifice, orientate pe orizontală. Datorită acestui fapt, scurgrile de aer rece și intrarea caldurii în incintă sunt mai reduse atunci când deschizi ușa. În acest mod cea mai bună ladă frigorifică poate menține produsele congelate pentru o perioadă mai lungă de timp.

Să menționăm și faptul că aceste dispozitive, pe cât de simpliste sunt ca și aspect, sunt foarte robuste și versatile. Nu va fi foarte complicat să găsiți modelul care să se potrivească pe dimensiunile și spațiul disponibil. Producătorii acoperă volume mai mici și mai mari. O ladă frigorifică se va potrivi atât pentru uz casnic sau pentru uz comercial, fiind dispozitive universale. Dacă ai un magazin sau un showroom, cu siguranță vei dori o ladă cu un capac de sticlă. Aceste modele le găsiți la fel de ușor.


Ce întreabă lumea despre cea mai bună ladă frigorifică

Ce ladă frigorifică să cumpăr?

Când vrei să cumperi o ladă frigorifică bună, îndreaptă atenția către unele aspecte esențiale. Ce tip de ladă frigorifică îți dorești, cât spațiu disponibil ai pentru instalare, capacitatea acesteia de înghețare timp de 24 ore și cât poate păstra alimentele congelate în cazul unei pene de curent. Dacă o luați pentru apartament, ar putea să vă intereseze și felul în care arată, ba chiar și nivelul de zgomot pe care îl produce. Nu uita de fiabilitatea mărcii și prețul cu care este comercializată. nbsp; În general, uită-te la o ladă frigorifică de clasa A++, caută variante No Frost dacă gasești și alege doar volumul de care chiar ai nevoie. Nu te avânta la achiziția unei lăzi frigorifice mari, doar pentru cazul în care vei avea nevoie cândva de mai mult spațiu.

Cât consumă o ladă frigorifică?

Consumul la o ladă frigorifică este influențat de clasa eficienței energetice, de calitatea izolației și de volumul acesteia. Spre exemplu, pentru lăzile frigorifice A++, la un volum de 220 litri puteți gasi și unele opțiuni cu un consum de 200 kWh. Este foarte bine având în vedere că teoretic dispozitivul va funcționa în permanență. Nu vă recomandăm să alegeți modele puțin mai ieftine, dar cu o clasă energetică inferioară. Diferența la consum va fi mult mai mare decât costul inițial al produsului.

Cât costă cea mai bună ladă frigorifică?

Prețul unei lăzi frigorifice începe de la 500 lei pentru modele mai mici cu clasa eficienței A+. Poate crește până pe la 3000 lei pentru modele foarte încăpătoare și eficiente energetic. Pentru uz rezidențial, pentru necesarul unei familii, noi vă recomandăm să planificați un buget de cel puțin 1000 lei. Așa puteți avea un volum de cel puțin 220 litri și clasa energetică A++.


Poate te interesează și…


Electrocasnice » Dispozitive frigorifice » Cea mai buna lada frigorifica