Sari la conținut
Acasa > IT > Cea mai buna imprimanta matriciala

Cea mai buna imprimanta matriciala

5
(1)

Daca ai nevoie de cea mai economica varianta de printare, pentru volume de hartie mari, poti sa vezi care este cea mai buna imprimanta matriciala din Romania. In 2024 poti alege imprimante matriciale A4 sau A3. Poti sa vezi de exemplu imprimanta matriciala EPSON LQ-350 A4.

Cele mai bune imprimante matriciale – Top 10 imprimante matriciale

Cea mai buna imprimanta matriciala este EPSON LQ-350 A4. Daca vrei sa afli mai multe informatii sau daca vrei sa stii care este cea mai ieftina imprimanta matriciala, poti vedea modele precum Epson LX-300 sau Epson LX-350 pe eMag.

imprimanta matriciala buna
Care este cea mai buna imprimanta matriciala?

Imprimantele cu matrice de puncte au fost la mare cautare si, in unele cazuri, absolut necesare, pentru intreprinderile care au nevoie de imprimare in flux la costuri reduse de multi ani.

Cum utilizezi imprimanta matriciala mono?

Cea mai buna imprimanta matriciala si urmatoarele imprimante cu jet de cerneala si laser variaza in primul rand in modul in care sunt puse punctele pe hartie. Cerneala in relief este produsa prin lovirea unor ace minuscule intr-o panglica de cerneala in imprimantele cu matrice de puncte.

🛒 CategoriiImprimante matriciale
✂️ Reduceri30%
🏷️ PromotiiIn mod regulat
🚚 Livrare gratuitaDa
↩️ Perioada de retur30 zile, gratuit
✉️ Modele diverseDa
🎁 Card cadouDisponibil
⏰ ActualizareAstazi

Cea mai buna imprimanta matriciala din Romania

imprimanta matriciala ieftina

Tehnologia cu matrice de puncte este utilizata oriunde este necesara imprimarea pe benzi continue sau formulare cu mai multe copii, inclusiv magazine, banci, centre de servicii. Departamente financiare si institute stiintifice. Tipul de liter al imprimantei matriciale este omniprezent. Apare pe orice, de la bonuri de vanzare si facturi la chitante si bilete de avion. In plus, dispozitivele matrice sunt fantastice pentru utilizare in domeniile de inalta presiune ale raportarii tehnice si financiare.

Fie ca este vorba despre o vitrina sau un depozit sau o cladire de birouri sau un hotel sau un birou de bilete de teatru, o imprimanta matriceala este intotdeauna necesara. Imprimarea matriciala si, prin extensie, toata tiparirea contemporana. A fost intemeiata pe notiunea de dactilografiere a textului nu din caracterele prefabricate ale unei masini de scris, ci din puncte individuale.

Pe masura ce acul loveste hartia, impinge o mica parte a benzii de cerneala pe suprafata, lasand o amprenta cu cerneala.

Imprimantele laser folosesc particule de toner incarcate electric pentru a forma o imagine, in timp ce imprimantele cu jet de cerneala folosesc picaturi de cerneala microscopice. Cea mai buna imprimanta matriciala, dupa cum probabil ati ghicit, are cea mai mare durabilitate si cel mai mic cost. Dar vom intra in asta mai mult in scurt timp.

Cea mai buna imprimanta matriciala din 2024

Capul de imprimare al imprimantei matriceale este ceea ce a dat nastere la omonim dispozitivul. Acele sunt organizate intr-o matrice. Electromagnetii ii alimenteaza. Cea mai buna imprimanta matriciala a fost utilizata pe scara larga initial. Utilizarea imprimantelor matriceale DEC a devenit in cele din urma obisnuita.

O viteza de tastare de 30 de cuvinte pe minut si o distanta ingusta dintre linii au fost, de asemenea, semnele distinctive ale acestor documente. Numarul de caractere necesare a variat de la 80 la 132 pentru diferite marci si modele. Un clichet sonor a fost folosit pentru a infasura panglica de cerneala.

Industria a progresat si au fost disponibile tehnologii mai rapide si mai usor de utilizat pentru utilizare la locul de munca si acasa. Imprimantele Epson cu matrice de puncte au fost deosebit de apreciate. Imprimantele cu matrice de puncte au inregistrat o reducere dramatica a utilizarii lor, odinioara omniprezenta, odata cu disponibilitatea pe scara larga a imprimantelor cu jet de cerneala care au produs printuri la fel de inalta calitate, dar fiind mult mai silentioase. Cu toate acestea, cea mai buna imprimanta matriciala a ramas vitala in mediile comerciale si industriale. Datorita tolerantei ridicate la erori, disponibilitatii si simplitatii utilizarii.

Imprimarea in flux catre companii este inca posibila cu imprimantele moderne cu matrice de puncte. Care sunt mai silentioase. Imprima mai rapid si ofera rezultate de calitate superioara decat predecesorii lor.

Cea mai buna imprimanta matriciala ieftina

In primul rand, imprimantele matriceale sunt de incredere si usor de intretinut datorita constructiei lor simple. Este un avantaj major datorita cantitatilor mari de imprimare zilnice.

In al doilea rand, daca aveti nevoie de multe copii, o imprimanta cu matrice de puncte este o optiune mult mai buna decat o imprimanta cu laser. Cu jet de cerneala sau cu cerneala solida. Costul producerii acestei publicatii este mic. Panglicile de cerneala pentru imprimante matriciale sunt mai rentabile decat cumpararea de cerneala sau toner nou pentru un singur cartus.

Imprimantele matriceale sunt versatile prin faptul ca pot utiliza o gama larga de dimensiuni si forme de hartie. de la foi plate la benzi care nu se termina la cutii de carton. In mediile in care serviciul rapid pentru clienti este de cea mai mare importanta. Cum ar fi la o casa de bilete, o banca sau un magazin cu amanuntul, imprimarea continua poate accelera foarte mult productia de formulare standard. Imprimantele cu matrice de puncte au avantajul suplimentar de a produce simultan mai multe copii carbon ale unui document. In acest sens, se utilizeaza hartie de carbon.

Cea mai buna imprimanta matriciala este, de asemenea, rezistente la spalare completa. Acul are inca semnul pe hartie. Acest lucru este util pentru verificarea legitimitatii documentelor financiare.

Top imprimanta matriciala

Puteti alege intre cea mai buna imprimanta matriciala si imprimantele cu matrice de linii. De fapt, ele variaza in ceea ce priveste viteza de imprimare, zgomotul si cea mai lunga durata posibila de rulare. Constructia fizica a capului de imprimare si mecanismul sau de miscare sunt principalele distinctii tehnice intre cele doua.

Sunteti oarecum familiarizat cu functionarea interioara a unei imprimante cu matrice de puncte. Pentru aplicarea punctelor se folosesc ace inmuiate intr-o panglica de cerneala. Un motor electric cu senzori optici de pozitionare permite capului de imprimare al unei imprimante cu matrice de puncte sa treaca de la o parte la cealalta a foii.

Daca aveti un cartus cu multe benzi de cerneala colorate. Il puteti utiliza pentru a imprima color cu o acuratete maxima. Numarul de ace din capul de imprimare determina cat de repede poate fi realizata o astfel de imprimare. Mai multe ace inseamna o viteza si o calitate mai buna a imprimarii.

Imprimantele matriceale cu 9 si 24 de pini sunt acum cele mai des folosite tipuri. Echilibrul lor intre viteza si calitate este exceptional. Dupa cum am mentionat anterior, viteza si calitatea de imprimare beneficiaza ambele de un numar mai mare de ace in capul de imprimare. Cand cresteti sau tripliti cantitatea de ace, veti vedea cu adevarat o schimbare. De exemplu, o imprimanta cu ac poate imprima de doua ori mai repede decat o imprimanta cu ac, cu putine efecte asupra calitatii imprimarii. Cu toate acestea, iesirea unei imprimante cu ac si ac se distinge in mod clar de cea a unei imprimante standard.

Imprimanta matriciala mono

Dupa cum se vede din starea actuala a pietei, chiar si o crestere marginala a calitatii este putin probabil sa ii faca pe consumatori fericiti. Utilizatorul alege dispozitive cu 9 pini pentru operatii simple si dispozitive cu 24 de pini sau matrice de linie pentru cele mai implicate.

Imprimantele matriciale vin intr-o mare varietate de modele, fiecare optimizat pentru o anumita utilizare. In acest scop, exista imprimante mici si rapide disponibile pentru imprimarea etichetelor si chitantelor, cum ar fi cea mai buna imprimanta matriciala monocroma.

In universul matricial, dispozitivele liniare sunt gigantii si sprinterii. Ei gasesc o utilizare pe scara larga in medii comerciale, unde robustetea sub presiune si imprimarea in vrac sunt prioritati. Imprimantele matrice de linie se remarca prin performanta, pret scazut si usurinta in utilizare. Ele va ajuta sa va folositi mai bine timpul de la serviciu. Va ofera mai mult cuvant de spus asupra calitatii imprimarii, reduceti consumabilele si intretinerea si economisiti bani.

Adecvarea unei imprimante pentru utilizare intr-un cadru de productie sau intr-un departament al unei organizatii majore este adesea determinata de cat de bine atinge un echilibru intre fiabilitate. Si costul total de proprietate. Intretinerea si piesele de schimb au un impact semnificativ asupra costului de viata al unui produs. Dispozitivele cu matrice de linie sunt intotdeauna mai rentabile decat imprimantele cu matrice de puncte. Si, in special, cu laser, datorita costului initial scazut si duratei de viata lungi a consumabilelor.

Imprimante matriciale Epson

Datorita economiilor substantiale pe care le ofera la volume de imprimare foarte mari, imprimantele matrice de linii sunt destul de utile. Imprimantele matriceale folosesc o naveta in locul unui cap de imprimare mobil traditional. Intreaga latime a paginii poate fi imprimata folosind acest set de blocuri si ciocanele de imprimare atasate. Blocurile de ciocan, care fac imprimarea propriu-zisa, se leagana rapid dintr-o parte in alta.

De fiecare data cand capul de imprimare al unei imprimante cu matrice de puncte parcurge lungimea unei foi de hartie. Blocurile naveta se deplaseaza cu o distanta egala cu distanta dintre ciocanele imprimantei. Si astfel ei alcatuiesc intreaga linie de puncte. Dupa aceea, hartia avanseaza si incepe imprimarea pe urmatoarea linie. Din acest motiv, viteza unei imprimante matrice de linii nu este exprimata in caractere pe secunda. Ci mai degraba in linii.

In comparatie cu capul de imprimare al unei imprimante cu matrice de puncte, transferul unei imprimante cu matrice de linii poate dura mai mult inainte de a fi inlocuit. Se misca putin si nu pana la capat, asa ca nu se misca deloc. Panglica de cerneala din cartus este, de asemenea, mai ieftina. Este rebobinat intre doua bobine in unghi fata de ciocanele de imprimare pentru a asigura o uzura uniforma.

Cele mai bune imprimante cu matrice

In plus, imprimantele cu matrice de linie ofera in general instrumente de management sofisticate. Acestea pot fi grupate in reteaua de la locul de munca si gestionate central de la distanta, cu ajutorul unui software specializat. Imprimantele matrice de linie, realizate avand in vedere corporatii, au un mare potential de extindere.

Cea mai buna imprimanta matriciala de linie poate fi personalizate cu o varietate de suplimente, cum ar fi alimentatoare automate de foi si role, un stivuitor de hartie, un dispozitiv fara rupere, un tractor de tractiune pentru imprimarea mai multor copii simultan, o placa de retea si dulapuri care adapostesc suplimentar tavi de hartie.

Cardurile de interfata pentru conectivitate la retea cu fir si fara fir sunt disponibile de la Epson. Cu atat de multe optiuni de personalizare, gasirea configuratiei potrivite pentru cerintele dvs. ar trebui sa fie o usoara. OKI si Epson sunt acum liderii de piata in productia de imprimante cu matrice de puncte si, respectiv, cu matrice linie.

Imprimantele cu matrice de linii de la OKI pot produce pana la linii pe minut intr-un mod de imprimare continua. Aceste masini sunt construite pentru utilizare non-stop si nu au nevoie de nimic in ceea ce priveste intretinerea din partea utilizatorului. Capacitatea de a folosi cartuse de mare capacitate este asociata cu costuri ieftine de imprimare si fiabilitate buna. Cand este necesara imprimarea automata a unor cantitati mari de date. Asa cum se intampla adesea in productie sau intr-un centru de date, acest lucru este destul de util.

Imprimante matriciale ieftine si bune

Imprimantele ofera o interfata usor de utilizat si pot fi gestionate de la distanta printr-o retea. Componentele de codare prin culori ajuta la eficientizarea procesului de schimbare a consumabilelor. Deoarece zgomotul matricei de linie este sub 55 dB, este acceptabil pentru utilizare intr-un cadru de birou.

Imprimantele matriceale sunt disponibile intr-o varietate de dimensiuni, de la masini de birou mari pana la imprimante minuscule, de mare viteza, potrivite pentru utilizare la punctele de vanzare cu amanuntul, ghiseele de service si casele de bilete. Avantajul principal al imprimantelor cu matrice de puncte OKI este capacitatea de a imprima pe formulare continue si hartie de diferite dimensiuni.

Pentru a maximiza iesirea si a reduce erorile de imprimare, OKI a dezvoltat tehnologii care parcheaza automat capetele de imprimare in pozitia optima si asigura o cale dreapta a hartiei. Imprimantele matriciale OKI sunt atat de fiabile incat vin cu o garantie de trei ani daca sunt cumparate de la un dealer autorizat.

In fiecare metoda de imprimare, trebuie sa acordam prioritate fie vitezei, fie calitatii. Si utilizarea imprimarii cu matrice de puncte nu este diferita. Cat de bine gestioneaza o imprimanta imprimarea cu matrice de puncte este determinat de cat de repede se imprima in comparatie cu cat de clare sunt punctele. Calitatea poate fi evaluata pe o scara de la unu la trei.

Imprimanta matriciala A3

Daca doriti o imprimare cu matrice de puncte de calitate superioara, aveti nevoie de un cap de imprimare cu pini suplimentari. Ca rezultat, LQ de inalta calitate poate fi imprimat numai de la imprimante cu 24 de pini. Desigur, modul LQ se tipareste mult mai lent decat modurile normal si ciorna. Aceasta inseamna ca imprimantele cu 9 pini si matrice de linie sunt mult mai rapide.

Aparatul poate fi setat fie la calitate inalta, fie la o calitate medie ca valoare prestabilita si are, de asemenea, un mod de imprimare ciorna. Pe de alta parte, imprimantele cu 24 de pini sunt compatibile cu toate cele trei moduri. Lasand la latitudinea utilizatorului sa decida ce mod si setarea de calitate este cea mai potrivita pentru nevoile sale.

Utilizati modul ciorna pentru a obtine hartia la viteza fulgerului, daca acest lucru este mai esential pentru dvs. in acest moment decat calitatea perfecta. Fapt interesant, in modul ciorna, imprimantele cu matrice de linii pot imprima simultan doua linii ale imaginii viitoare.

Avantajele si dezavantajele tiparirii cu matrice de puncte trebuie luate in considerare cu atentie inainte de a face o achizitie. Adaptabilitatea redusa pentru imprimarea de imagini complexe, cum ar fi desene si fotografii, este un dezavantaj, impreuna cu un nivel crescut de zgomot in timpul functionarii. In timp ce unele imprimante ofera o optiune de reducere a zgomotului. Cea mai buna imprimanta matriciala vine adesea in detrimentul unei incetiniri semnificative a vitezei de imprimare.

Cea mai buna imprimanta matriciala A4

Cu toate acestea, daca intentionati sa utilizati imprimante cu matrice de puncte pentru ceea ce au fost concepute pentru a face. Tipariti lucruri precum bilete, cecuri si rapoarte tehnice pentru companii – atunci dezavantajele mentionate mai sus nu sunt chiar atat de grave. Pentru a dispersa sarcina asupra echipamentului in mod sensibil, ar trebui sa tineti cont de aceste constrangeri.

Imprimantele matriceale sunt mai bune decat modelele cu laser si cu jet de cerneala in multe privinte si ofera o serie de beneficii. Atunci cand imprimati pe benzi continue sau pe forme multistrat la pret ieftin si in cantitati mari in stare aproape identica, toate odata, imprimantele matriceale raman necesare.

Iesirea automata a textului din echipamentele de masurare sau computere legate de productie este imposibila fara imprimante matriciale. Imprimantele matriceale sunt solutia ideala atunci cand viteza, fiabilitatea si costurile de imprimare ieftine sunt prioritare. Dar nu este necesara o calitate excelenta a imprimarii.

Imprimantele matriceale sunt favorizate datorita uzurii reduse a componentelor de resurse si tolerantei excelente la erori. Capul de imprimare al unei imprimante matrice de puncte standard, de exemplu, poate dura pana la 30 de milioane de caractere. In plus, imprimanta completa are o resursa de aproape 10 milioane de linii.

Cea mai ieftina imprimanta matriciala second hand

Usor de utilizat si intretinut, imprimantele matriceale sunt o alegere populara. Imprimantele matriciale OKI si Epson au cartuse care sunt usor de schimbat. Iar designul lor previne stropirea cernelii atunci cand o faci. Imprimarea unor cantitati mari de text este, de asemenea, mai eficienta din punct de vedere al costurilor atunci cand se utilizeaza consumabile ieftine. Cum ar fi hartie ieftina pliata si rulata pentru imprimantele cu matrice de puncte.

Deoarece amprenta acelor ramane pe hartie dupa imprimare, rezultatul de la o imprimanta cu matrice de puncte este cel mai durabil si rezistent la spalare. Acest lucru face mai dificila falsificarea documentelor financiare si permite remedieri mai sigure de text. Oferim imprimante matriciale atat de la OKI, cat si de la Epson. Luati legatura cu expertii nostri. Iar acestia va vor ajuta, fara indoiala, sa gasiti masina ideala pentru cerintele dumneavoastra.

In ciuda aparentelor, selectarea unei imprimante este destul de simpla. In ciuda numarului mare de modele disponibile, toate imprimantele contemporane pot fi clasificate in unul din patru tipuri. Matrice, cu jet de cerneala, laser sau sublimare. Diferite tipuri de imprimante au puncte forte si puncte slabe diferite, permitandu-va sa restrangeti rapid optiunile la cea care se potriveste cel mai bine nevoilor dvs.

Imprimante matriciale Epson LX-300 si LX350

Pe vremuri, imprimantele matriceale erau standardul. Imprimarea functioneaza pe acelasi concept ca o masina de scris, cu ace minuscule lovind o panglica de cerneala pe hartie. Pe masura ce numarul de ace creste, creste si calitatea imprimarii. Exista modele care pot imprima color, dar calitatea este atat de scazuta incat nu este chiar utila.

Avantajele cheie ale imprimantelor cu matrice de puncte sunt costul lor initial scazut. Cerintele reduse de intretinere si capacitatea de a imprima hartie carbon in mai multe straturi la costuri reduse pe pagina. Contra, calitatea scazuta a imprimarii si zgomotul care distrag atentia in timpul functionarii sunt doua dezavantaje majore.

Imprimantele cu matrice de puncte sunt invechite si nu merita cumparate in acest moment. Cu toate acestea, exista momente in care imprimantele specializate ca acestea sunt absolut necesare. In cazul in care trebuie sa imprimati pe hartie inferioara, cum ar fi un plic sau un antet. Va trebui sa utilizati o metoda speciala. Imprimantele matriceale sunt echivalentul de birou al imprimantelor extrem de concentrate discutate mai sus.

Cea mai buna imprimanta matriciala este un fel de imprimanta controlata de computer care utilizeaza o matrice de a produce amprente cu impact. Imprimantele matrix sunt simplu de utilizat si necesita putine configurare. Acestea pot gestiona o varietate de tipuri si dimensiuni de hartie in formele lor de alimentare continua. Iar imprimarile lor sunt ieftine.

Cea mai buna imprimanta pentru volume mari

De asemenea, sunt usor de ingrijit si nu sparg banca. Zgomotul excesiv, vitezele mici de imprimare si calitatea mediocra a imprimarii sunt toate dezavantajele. Imprimantele Epson cu matrice de puncte sunt optiunea cea mai putin costisitoare. Este eficient, imprima bine si are o multime de cartuse de banda.

Dimensiunea compacta a dispozitivului de imprimare si constructia robusta il fac potrivit pentru utilizare intr-un vehicul in miscare. cum ar fi vehiculele mari sau trenurile de marfa. Este o modalitate simpla si rapida de a face facturi, rapoarte si alte documente. Pot fi produse aproximativ trei copii simultan.

Sa incepem cu o astfel de imprimanta matriciala, pentru ca au fost primele de acest fel care au fost fabricate. Aceste imprimante sunt puternice, lente si rentabile. Posibil singurul beneficiu al unei imprimante matriciale.

Banda este scumpa, dar poate contine 400 de pagini, prin urmare este utilizata pe scara larga in agentiile guvernamentale si in intreprinderile private. Imprimantele cu ace ofera rezultate de calitate mai buna proportional cu numarul de ace utilizate.

Imprimante matriciale pe eMag

Pentru a determina umplutura de utilizat in imprimanta, mai intai determinati tipul de cerneala originala pe care o foloseste. Pentru a evita deteriorarea imprimantei. Ar trebui sa fiti familiarizat atat cu marca de cartuse originale utilizate in rezerve. Cat si cu marca de cartuse neoriginale. Desi am auzit ca folosirea cartuselor neoriginale poate cauza o scadere a calitatii imprimarii. Nu am vazut acest lucru din propria mea experienta.

Imprimantele matriceale sunt printre putinele imprimante care pot produce rezultate de inalta calitate pe o gama larga de tipuri si greutati de suporturi. Astfel de articole raman populare datorita pretului lor ieftin, in ciuda vitezei slabe de imprimare si a functionarii puternice.

Cerneala este aplicata pe hartie printr-o panglica, la fel ca la o masina de scris de moda veche, la imprimantele cu matrice de puncte. Populare la inceputul secolului. Aceste imprimante au fost depasite de atunci ca eficienta si calitate de modelele cu laser si cu jet de cerneala.

Datorita vitezei sale, in special atunci cand tipariti pe texte cu mai multe parti. Cea mai buna imprimanta matriciala sunt inca utilizate pentru anumite scopuri specializate.

Informatii despre imprimanta matriciala

Acest dispozitiv poate utiliza acum suporturi obisnuite cu banda ingusta de mare capacitate la rate de imprimare imbunatatite. Dispozitivul permite utilizatorilor sa imprime cu o varietate de fonturi. Permitandu-i sa functioneze cu o gama larga de tipuri si formate media.

Un gadget conceput pentru a se potrivi in spatii mai inguste, cum ar fi cele vazute in cabinele inghesuite sau birouri. Are o resursa puternica de compensare. Imprimantele portabile se deosebesc de omologii lor de birou prin faptul ca pot fi mutate. Nu, pot functiona pe 110 sau 120 volti. Asa ca sunt angajati in locuri precum trenuri suburbane, parcari etc., unde un muncitor trebuie sa calatoreasca fizic in jurul consumatorilor pentru a le inmana cecuri.

Adaptabilitatea imprimantei inseamna ca poate produce orice, de la etichete de produse pana la rapoarte financiare. Vitezele rapide de imprimare pot ajuta la evitarea problemelor atunci cand lucrati cu material care are pana la cinci straturi.

Este un instrument omniprezent si este un cal de munca grozav pe care se bazeaza bancile pentru a produce rapid o multime de documente. Sunt incluse o caracteristica de recunoastere a caracterelor si a benzii magnetice, precum si un scaner receptiv. Casierii gasesc, de asemenea, mai multa utilizare pentru gadget. Aceasta imprimanta cu matrice de puncte se va distinge prin capul sau de imprimare cu 24 de ace. Care permite rezultate de inalta calitate chiar si la rate de imprimare ridicate.

Imprimanta matriciala de vanzare

Aceasta lumina speciala are 50 de randuri si 24 de ace. Este remarcabil pentru faptul ca este compact si totusi functioneaza la o viteza ridicata. Capacitatea de iesire in trei straturi a acestei imprimante cu matrice de puncte o face ideala pentru imprimarea inline, pe mai multe straturi. Gadgetul este compatibil cu densitati media si dimensiuni de hartie care nu depasesc A4.

Tehnologia Energy Star la cea mai buna imprimanta matriciala, care scade consumul de energie electrica in timpul inactiv si in procesul de imprimare, a stat la baza functionarii acestui dispozitiv. Aceasta este o imprimanta cu noua ace alimentata electric. Dezvoltat pentru a lucra si a imprima pe o banda continua. Este folosit mai ales pentru a publica rapoarte in marile organizatii.

Dupa asamblare, aparatul poate fi utilizat fie de dedesubt. Fie de deasupra produsului. Imprimarea deosebeste rapid aceasta masina, facand-o una dintre cele mai puternice disponibile. Cum sa alegeti o imprimanta matriceala de incredere este o preocupare comuna. Acest clasament a fost creat pentru ca cumparatorii sa poata identifica cu usurinta optiunile de top.

Doar modelele cele mai de elita au facut taietura. Lucrarea eficienta si de inalta calitate le descrie cel mai bine. Cand luati o decizie, este important sa va amintiti sfaturile date mai sus.

Procesul imprimare la un printer cu banda matriciala

Aceasta postare va va educa despre imprimantele matriciale. Ea descrie caracteristicile si functionarea unei masini precum cea folosita pentru imprimare. Nevoia acestor modele si domeniile in care sunt cele mai utile sunt, de asemenea, discutate in carte.

Stramosul tehnologiei imprimantei, imprimanta matriceala. Epson este responsabil pentru dezvoltarea sa. Un exemplu timpuriu de astfel de imprimanta a fost esential pentru a permite reprezentarea grafica a copiilor fizice. Trebuie sa cunoasteti partile care compun gadgetul inainte de a putea determina ce este acesta.

Functiile interioare ale dispozitivului pot fi impartite in doua sectiuni. Sectiunea gadgetului care contine reglementatorii sai. CPU controleaza miscarea capului, in timp ce placa ROM stocheaza imagini, iar RAM stocheaza textul pe care il citeste imprimanta. Cap de imprimare. Situate intr-o matrice verticala, acele sale de imprimare, arcurile si parghiile sunt usor de accesat. Un senzor de temperatura ajuta la indepartarea cernelii de pe banda.

Hartia este lovita de ace pe masura ce se imprima matricea unei imprimante traditionale. Altfel spus, in timp ce masina functioneaza, capul se deplaseaza impreuna cu caruciorul. Cand acele intra in contact cu panglica de cerneala, un punct de cerneala este transferat pe hartie. Textul este tiparit in coloane datorita masinii matrice. Daca imprimanta doreste sa imprime orice latina. De exemplu, va necesita destul de multe ace.

Imprimante ieftine si bune in Romania

Daca gadgetul ar putea imprima numai prin aceasta abordare, ar fi foarte greu sa cititi textul, deoarece punctele ar fi atat de mici. Imprimantele matriceale folosesc tehnica impactului dublu pe aceeasi locatie de pe hartie pentru a netezi imaginea si a o face mai usor de citit.

Pur si simplu, va exista intotdeauna o inexactitate, deoarece acul se misca. Numarul de puncte utilizate pentru a reprezenta un singur caracter este prin urmare mai mare decat in cazul mentionat mai sus. Scrisul devine mai putin zimtat si mai confortabil de citit ca urmare a loviturilor repetate ale acului in acelasi loc.

Folosirea unei imprimante matriciale sau a uneia care arata similar este, desigur, o practica invechita. Cu toate acestea, acest lucru este exclusiv pentru uz personal acasa. Lucrarile la termen, rezumatele, rapoartele si imaginile imprimate nu sunt pietele tinta pentru aceste imprimante. Este nevoie de o astfel de tehnologie, totusi dispozitivele matrice sunt acum considerate hardware extrem de specializat.

Conceptul de impact de puncte este baza pentru functionarea imprimantei matriceale. Aceasta alegere nu este adecvata daca trebuie sa imprimati text pentru un raport sau o prezentare sau daca trebuie sa imprimati o fotografie sau o imagine. Imprimantele traditionale cu laser sau cu jet de cerneala sunt mai usor de schimbat. Totusi, aceasta alegere este o necesitate in anumite situatii. Aceste tehnologii sunt folosite pentru a crea carduri de comunicatii si carduri bancare. Pentru a tipari chitante si diverse bilete si asa mai departe, deoarece sunt greu de falsificat.

Cea mai buna imprimanta matriciala

In ciuda pretului mai ieftin al imprimantelor matriciale in comparatie cu imprimantele termice, acestea din urma sunt inca norma. Amintiti-va ca o imprimanta cu matrice de puncte foloseste puncte, in timp ce o imprimanta termica foloseste un flux continuu de cerneala pentru a crea linii elegante.

Imprimantele matriceale sunt renumite pentru volumul lor mare si durata scurta de viata a benzii de cerneala. Ceva trebuie inlocuit. De asemenea, imprimantele matriciale se confrunta cu dificultati atunci cand li se cere sa produca grafice elaborate sau marci comerciale. Dupa ce ati stabilit un model de imprimanta, este important sa luati in considerare latimea chitantelor tiparite.

Cu cat este mai mult spatiu pe cec, cu atat o analiza poate fi mai detaliata. A pune o marca pe chitante este usor daca utilizati o panglica larga. Exista o mica. Dar vizibila diferenta de pret intre benzile de diferite latimi. Cu toate acestea, o panglica mai ingusta poate fi introdusa intr-o imprimanta larga fara dificultate. Cu toate acestea, nu veti putea face asta.

Ar trebui sa intrebati despre rezolutia imprimantei daca calitatea logo-ului companiei dvs. care apare pe cecuri este cruciala pentru dvs. Rezolutia imprimarii este exprimata in puncte pe inch. Mai multe puncte inseamna o calitate mai buna a imprimarii, evident. Fiecare imprimanta de chitante contemporana are un taietor automat si un pieptene dinti pentru a smulge chitanta imprimata.

5 / 5. 1