Cea mai buna combina frigorifica

cea mai buna combina frigorifica

Nu știi care este cea mai bună combină frigorifică? Dacă stai la dubii și nu știi care este fiabilă, la un preț ieftin și de calitate noi îți venim în ajutor. Credem că această combină frigorifică Samsung RL4363FBASL este o alegere inspirată. Fie că te uiți la o combină frigorifică cu 2 uși, cu două compresoare sau încorporabilă. Poate la una side by side, cu congelatorul sus sau jos, full no frost sau inverter. Îți punem la dispoziție acest ghid de cumpărare care o să-ți facă alegerea mai simplă.

Top cele mai bune combine frigorifice


Combina frigorifica Samsung RL4363FBASL

combina frigorifica de la samsung

Acesta este un model al celor de la Samsung care surprinde prin volumul generos de 432 litri, clasa energetică A++ (296 kWh), sistem Full No Frost, Dispenser de apă integrat în ușă și finisaj de inox. Compresorul inverter îți asigură un consum foarte mic și silențiozitate.


Combina frigorifica LG GBP32DSKZN

combina frigorifica LG

Pentru cei care își doresc o combină frigorifică bună și compactă, LG vine cu un volum de 384 l, eficiență energetică clasa A++ (268 kWh) și compresor digital inverter. E un model extrem de silențios cu doar 36 dB. LINEAR Cooling îți va păstra alimentele proaspete.


Side by side Beko GN163022S

cea mai buna combina frigorifica side by side

O combină frigorifică side by side bună care vine la pachet cu tehnologie Neo Frost. Un volum mare de 558 litri, plus o clasă energetica A+ și consum de 462 kWh. O să vă placă EVERFRESH+, tehnologia care permite păstrarea produselor proaspete.


Combina frigorifica Whirlpool BSNF 8999

cea mai buna combina frigorifica de la whirlpool

Whirlpool îți aduce în casă o combină frigorifică neagră cu finisaj de sticlă, dotată cu tehnologia 6th Sense. Ai clasă energetică A+++ și un consum de doar 153 kWh. Volumul este de 309 l, dar cel mai important e faptul că vine cu tehnologia proprietară Supreme No Frost.


Combina frigorifica Bosch KGV36UW30

combina frigorifica no frost de la bosch

Bosch este o marca cu renume și sinonim al calității. Marca germană vă prezintă un model de combină frigorifică albă cu tehnologie de răcire Low Frost. Clasa energetică A++ asigură un consum de energie 227 kWh. Pentru alimente congelate voluminoase ai sertar XXL.


Incorporabila Samsung BRB260176WW

combina frigorifica incorporabila buna

Uite și o combină frigorifică incorporabilă de la Samsung, concepută la cele mai înalte standarde de calitate. Sistemul de răcire este Full No Frost, iar comenzile se pot da cu ajutorul unui panou touch. Clasa energetică este Clasa A++, iar înălțimea este 177 cm.


Acestea sunt doar câteva dintre cele mai bune combine frigorifice din piață. Cu siguranță, foarte mult depinde de sistemul de răcire pe care-l dorești. Dacă ești la buget, posibil că vei alege un sistem de răcire static. Dacă vrei să scapi de gheață, te vei îndrepta către un no frost sau full no frost. O sa vezi că în descrierea produselor vei găsi modele cu sistem de dezghețare manual, semi-automat sau automat. Pe partea de eficiență energetică vei găsi modele clasa A+++, A++ și A+ sau A. Ce producători poți găsi în România? Ei bine pentru mărcile de buget te poți îndrepta spre Arctic, Beko, Albatros, Candy, Samus, Daewoo și Heinner. La un nivel de preț superior vei găsi Samsung, Indesit, Liebherr. La fel și LG, Electrolux, Miele, Bosch, Gorenje, Whirlpool, Hotpoint.


Cum alegi cele mai bune combine frigorifice

Combina frigorifică este poate cel mai important aparat electrocasnic din bucătărie. Astfel cumpărătorii trebuie să se gândească de 2 ori înainte de achiziție. Ai în vedere faptul că achiziția este pe termen lung și ai vrea să te slujească 10 – 15 ani. Este logic să evaluezi tipul, funcțiile adiționale și dimensiunea combinei frigorifice. În acest ghid de achiziție avem câteva informații utile. În plus îți oferim și recomandări care vă vor ajuta să luați decizia corectă.

Dacă locuiești în orașe mari precum București, Iași, Timișoara, Brașov, Pitești, Cluj, Ploiești sau Oradea, ai o alegere mare de magazine. Găsești mărci precum Arctic, Beko, Bosch, Samsung, LG, Ariston, Daewoo, Electrolux sau Franke. Poți găsi și Gorenje, Grundig, Hotpoint sau Indesit. În alte locuri poți vedea Liebherr, Miele, Midea, Myria, Sharp, Siemens, Teka sau Toshiba. De Vortex, Whirlpool sau Zanussi nici nu mai spunem.

O combină frigorifică bună, fie ea de bună calitate, atât No frost, Total no frost sau Neo Frost, o găsești în diferite culori. Le vei întâlni pe alb, negru, gri, crem, maro, verde, rosu sau inox. Pot fi in stil retro sau vintage chiar. Dacă ai preferințe mai exotice și vrei o combină frigorifică cu 2 compresoare sau două motoare, fii gata să te orientezi la oferte și prețuri mai mari. Mai ieftină poate o găsești resigilată.

Tot la capitolul exotic sunt și cele cu și de sticlă sau cu ușă îngustă, cu orientare verticală sau orizontală.


Combina frigorifică side by side sau clasică

Combine frigorifice cu congelatorul jos

Sunt cele clasice, des întâlnite și care au un preț foarte bun în zilele noastre. Sunt favoritele consumatorului român pentru că sunt facile în utilizare. Au produsele folosite zilnic la nivelul ochilor. Pentru partea de congelator va trebui să te apleci un pic pentru a accesa compartimentele. Dar dacă le folosești rar, nu este un lucru deranjant. Poate fi cea mai bună combină frigorifică pentru majoritatea familiilor.

Combine frigorifice cu congelatorul sus

Au fost cândva o normalitate. Le întâlnești și acum, deoarece sunt consumatori care preferă o astfel de compartimentare mai mult decât cea mai nouă. Compartimentul de congelator se află deasupra compartimentului frigider. Astfel este o opțiune bună pentru cei ce gătesc mai des alimente congelate.

Cea mai bună combină frigorifică side by side

Sunt bune pentru familiile mai numeroase. Practic ai un frigider și un congelator separat, amplasate unul lângă celălalt. Sunt combine frigorifice încăpătoare. Au o lățime mai mare și necesită un spațiu generos pentru amplasare. Multe din ele sunt dotate cu dozatoare de apă sau dispensere de cuburi de gheață. Orice gospodină va aprecia volumul generos și funcțiile smart. Dar fii conștient că vor utiliza mai multă energie electrică. De regulă acestea vin dotate cu 2 compresoare.

Combinele frigorifice french door

Deși mai puțin populare și intalnite pe la noi, se pot dovedi utile mai ales în localuri și în scop comercial. Ai 2 uși de acces la compartimentul superior al frigiderului. Plus, ai și un sertar extrem de încăpător pe partea de congelare. Mai pot avea și un alt sertar intermediar între frigider și congelator. El este destinat altor tipuri de produse alimentare.

Despre combina frigorifică no frost

O combină frigorifică no frost folosește o tehnologie care răcește incinta cu ajutorul unui jet de aer rece. Este însoțit de un sistem de ventilare relativ simplu. Scopul sistemului dat este să prevină formarea gheții pe pereți dar și pe suprafața produselor. Găsești și modele mai avansate care pot face acest lucru nu doar la frigider, dar și la congelator. Acestea se numesc full no frost sau total no frost.

Sistemul static sau prin picurare

Însă înainte de sistemul unei combine frigorifice no frost, au fost combinele statice. Mai este denumit și sistemul prin picurare. Principiul de lucru pentru un astfel de sistem este de a folosi un vaporizator amplasat în spatele frigiderului. Această unitate asigură distribuția frigului pe tot peretele din spate.

Pentru că la un moment dat se formează condens, se poate auzi picurarea apei în partea din spate a peretelui. Apa reziduală este stocată într-un recipient care poate fi golit periodic, sau se evaporă singur. Chiar dacă în timp ce panourile laterale și alte suprafețe ale combinei frigorifice vor fi uscate, condensul va îngheța și va forma bucăți gheață.

Drumul către combina frigorifică no frost

Combina frigorifica no frost, sau fără gheață are o tehnologie mai avansată de funcționare, care include mai multe componente. Răcirea frigiderului și a congelatorului se realizează cu ajutorul unui compresor. Până aici e clar. Are și un vaporizator aflat în compartimentul din spate al frigiderului.

Ce apare însă nou este ventilatorul. Aerul rece este circulat în interior folosindu-se de ventilatoare discrete. Ele asigură o circulație fluidă a aerului. În cazul acestor frigidere, la fel, rezultă condens. Cantitatea acestuia este mai mică și este evacuat în exterior. Cel mai des apa rezultată se evaporă singură. Recapitulând, cea mai bună combină frigorifică no frost folosește un ventilator pentru a distribui în mod uniform aerul rece. Ca rezultat avem lipsa gheții pe pereți și produse. În plus toate alimentele sunt racite la fel.

Tehnologia Low Frost

Trebuie să luăm în calcul și un sistem de decongelare alternativ denumit Low Frost. Pentru început, să menționăm că o asemenea combină este diferită de o combină frigorifică no frost bună . Este o tehnologie relativ nouă, dacă o putem numi așa pentru că are mai puțin de 15 ani. Inițial a fost introdusă de către producătorul german Bosch, care implementează tehnologia la frigiderele sale noi. Sistemul low frost a apărut și la alți producători cum ar fi Zanussi, Electrolux sau AEG, Siemens, Gorenje.

Dar trebuie să specificăm faptul că un frigider cu un congelator Low Frost, trebuie de asemenea dezghețat dar destul de rar. Ca și o referință, Bosch recomandă decongelarea o dată pe an. Această recomandare nu vine din motive tehnice ci mai degrabă din faptul că decongelarea unei astfel de camere este necesară în primul rând din considerente sanitare. Dacă congelatorul nu este solicitat și produsele sunt împachetate corespunzător, atunci îl puteți dezgheța și o dată la 5 ani.

cum alegi o combina frigorifica buna

Combina frigorifică side by side sau clasică

Ca și prim pas gândește-te la mărime. Unele bucătării sunt prevăzute cu o nișă pentru combina frigorifică, care are un spațiu limitat. Înainte să cumperi ceva, măsoară dimensiunile (înălțime, lățime și adâncime). Ele pot fi fi principalul factor care îți va pune bețe în roate. Nu cumpărați un frigider sau o combină frigorifică cu dimensiuni care sunt la limită. O sa va creeze bătăi de cap. Lasă cu încredere 30 mm de spațiu gol suplimentar în jurul părții superioare, spatelui și laturilor laterale. Așa vei permite evacuarea excesului de căldură produs.

Poate cel mai important lucru este să alegi combina frigorifică bună, adaptată nevoilor familiei tale. Hai să-ți spunem ceva. Gândește-te în felul următor: este mult mai bine să ai o combină frigorifică mică dar plină. E mai bine decât una care să fie încărcată mereu doar la jumătate din capacitate. Din punct de vedere economic este mai rentabil să utilizați combina la capacitatea maximă recomandată de producător. Ca și regulă generală, dacă în familie sunt 1 sau 2 persoane vezi o combină frigorifică de 200-300 litri, la 3-4 orientează-te către 300 și 400 litri. Pentru 5 sau mai multe persoane alege o combină frigorifică side by side sau french door.

Cât consumă combina frigorifică

Combina frigorifică din casa ta poate contribui la factura pentru energia electrică cu pâna la 10%. Din acest motiv, ar trebui să vă uitați și la consumul de energie și la clasa de eficiență energetică. Dacă alegeți un model de combină frigorifică A+++ sau A++, în timp aceasta vă va economisi bani.

Ca și regulă generală, vă puteți aștepta ca o combină frigorifică mare și voluminoasă să aibă un consum mai mare decât una mica. Însă clasele de eficiență energetică vă pot ajuta să comparați consumul diferitor modele. Clasele energetice la combina frigorifică variază între A+++, A++, A+ sau A. Vă indică orientativ cât de eficientă este. Însă ar trebui să consultați și eticheta produsului care-ți oferă și cifre exprimate in Kilowatt pe ora (kWh). Puteți calcula un cost de funcționare pe 10 ani pentru fiecare combină frigorifică în parte. Astfel puteți compara cu ușurință cât de mult vă va costa fiecare pe durata vieții.

Din calculele făcute de noi, diferența între o combină frigorifică A++ si A+ poate fi foarte sensibilă la capitolul consum. Este valabil dacă comparăm modele cu un volum similar. Pe lângă clasa eficienței energetice, mai sunt factori care afectează consumul. Printre ele tipul compresorului combinei frigorifice, dacă folosește tehnologia inverter sau nu.

Cea mai silențioasă combină frigorifică

Combina frigorifică este un dispozitiv electrocasnic care urmează să funcționeze non stop. Anume din acest considerent trebuie să fii atent la zgomot. Acesta în timp poate deveni deranjant. Combinele frigorifice sunt relativ liniștite comparativ cu alte dispozitive de prin casă. Au un nivel de zgomot mediu de 38 dB. Ce să mai, este aproape la fel de liniștit ca o pisică care toarce.

Zgomotul unui frigider sau a unei combine frigorifice poate veni de la compresorul acestuia. Mai are ca sursă și agentul frigorific care este circulat prin tuburi, sau în timp ce se decongeleaza. Modul în care oamenii percep zgomotul este subiectiv așa că fii atent la acest indicator. Pentru a fi safe în orice situație, încearca să alegi un model cu un nivel al zgomotului situat sub 40 dB.

Diferența de zgomot poate fi simțitoare chiar dacă este de doar 10 dB. Diferența de zgomot nu este liniara. Acest lucru înseamnă că un frigider de 45 dB va suna de două ori mai tare decât un model de 35 dB. Vei sesiza cu siguranța nivelul de zgomot diferit dacă ai fi pus să compari două echipamente electrocasnice aparte.

Combina frigorifică cu două compresoare

În piața din România exista combine frigorifice cu un singur compresor și cu 2 compresoare. Compresorul asigură producerea de frig. Aceasta este una dintre cele mai importante piese constructive. O combină frigorifică cu un singur compresor are doar un compresor care răcește în același timp ambele camere, frigiderul și congelatorul. Avantajul acestora este prețul de achizitie accesibil.

Frigiderele cu două compresoare sunt diferite. Fiecare compresor răcește doar o singură cameră, separat pentru frigider și congelator. În acest fel se poate seta separat temperatura individual pentru fiecare din ele, cât și intensitatea răcirii. În același timp, cea mai bună combină frigorifică cu 2 compresoare poate răci o cantitate mai mare de produse pe fiecare cameră mult rapid. Sunt potrivite pentru cei ce au nevoie de funcția răcirii rapide. În special foarte utilă pentru congelarea de fructe și legume.

Dacă este cazul, puteți opri congelatorul sau frigiderul în mod independent. Este o opțiune bună care vă permite să dezghețați doar o cameră. Dacă sunteți plecați în vacanță și nu folosiți partea de frigider, îl puteți opri în timp ce congelatorul va continua să meargă. Atât online cât și în magazinele fizice pot fi găsite modele atat cu un singur compresor, cât și cu două compresoare.

Combina frigorifică încorporabilă

Combina frigorifică încorporată este o soluție foarte bună pentru amplasarea discretă a aparatului. Aceste modele se pot incorpora foarte ușor în corpul mobilierului. Astfel capeți un aspect unitar și curat fără dispozitive electrocasnice la vedere. Această opțiune devine din ce în ce mai populară atât la apartament cât și la casă.

Și cele mai bune combine frigorifice incorporate pot fi împărțite în trei grupuri conform tehnologiei de răcire: static, no frost sau low frost. Pentru modelele no frost avem un ventilator care mișcă aerul în interior și distribuie uniform aerul. Pe partea asta nu avem diferențe față de modelele clasice. În cazul combinelor frigorifice statice, deteriorarea produselor care nu sunt ambalate sau deumidificarea excessiva este eliminata. Fructele, legumele și plantele vor păstra prospețimea mai mult timp.

Puteți găsi cele mai bune combine frigorifice incorporabile, în dependență de criteriile de selecție și recenzii de la utilizatori. Pe baza recomandărilor din partea noastră va fi mult mai ușor să faceți alegerea cea mai bună. Există multe mărci și firme pe piața de electrocasnice. Am selectat cei mai fiabili și cei mai buni producători, cum ar fi: Samsung, LG, Indesit, Beko, Arctic, Hotpoint, Bosch, Liebherr, Gorenje.

Durata de viață la o combină frigorifică

Îți dorești o combină frigorifică fiabilă care să te țină pe toată perioada de exploatare. Nu există aparate electrocasnice care să nu se defecteze niciodată. Prin urmare, optați pentru variante cu o perioadă de garanție cât mai extinsă. Eviți să cheltui bani pentru repararea defectelor ascunse sau a eventualelor defecte de fabricație.

În momentul în care alegi combina frigorifică, trebuie să luați în considerare faptul că înălțimea și amplasarea mânerelor sale ar trebui să fie convenabile pentru toți membrii familiei. Astfel, să nu fie forțate mânerele sau ușile și să se rupă. Dispunerea și amplasarea rafturilor și sertarelor ar trebui să asigure în mod ideal încărcarea și descărcarea confortabilă a produselor. Iarăși, pentru a preveni manipularea forțată a acestora.

Desigur, nu în ultimul rând, aparatele electronice au tendința să se învechească moral. Cel mai probabil că o combină frigorifică bună vă va ține 10 – 12 ani. Dar la un moment dat poate veți dori un model mai nou, cu funcții smart și un aspect modern. Sperăm că sfaturile noastre au fost utile și veți face alegerea corectă a celei mai bune combine frigorifice pentru casa ta. Te va încânta mulți ani și va păstra mâncarea proaspătă.

Sfaturi de exploatare

O combină frigorifică are nevoie de atenția ta pentru a asigura o bună funcționalitate. Cel mai important lucru îl faci înainte de achiziție. Trebuie să alegi cu grijă dimensiunile, capacitatea, clasa de eficiență și nivelul de zgomot. Toate aceste caracteristici le poți găsi în descrierile produselor sau în lista propusă de noi mai sus.

Chiar dacă frigiderele moderne, și în special cele no frost nu au nevoie de dezghețare pentru că au un sistem automat, noi recomandăm o dezghețare de cel puțin o dată pe an. Faci acest lucru nu din considerente tehnice sau limitări pe care le are frigiderul ci din considerente de igienă și pentru curățare. În plus ai un motiv să faci o inventariere a produselor pe care le ai stocate acolo. la curățare folosește un material non-abraziv, moale, care să nu afecteze suprafața interioară. În manualul de utilizare găsești recomandări despre cum să dezghețați corect frigiderul tău.

Sertarele și rafturile din plastic sau sticlă, te ajută să organizezi mai bine spațiul din interior. Adițional, depozitează produsele în pungi separate sau recipiente mai mici pentru a preveni împrăștierea mirosurilor sau apariția murdăriei. Și desigur, pe final, dacă planifici să depozitezi produsele pe termen lung nu uita să verifici și să setezi temperatura corectă în dependență de necesitățile pe care le ai.

combina frigorifica side by side buna

Întrebări frecvente despre cea mai bună combină frigorifică

Ce combină frigorifică recomandați că cumpăr?

Nu există un răspuns universal pentru toți. Noi credem că trebuie să alegi combina frigorifică potrivită nevoilor tale. Gândește-te la bugetul disponibil, costul de operare, eficiența energetică. Vezi și tehnologia de răcire, funcțiile adiționale și mărimea de care ai nevoie. Alege o combină frigorifică bună, care să fie bazată pe necesarul familiei tale sau a afacerii pe care o ai. Nu lua o asemenea decizie la întâmplare, alege informat și bazat pe detalii tehnice exacte. În acest mod vei ști la ce să te aștepți de la achiziția ta și ce posibilități îți pune la dispoziție.

Cât consumă o combină frigorifică în kw?

În descrierea produsului vei găsi indicat consumul exprimat în kWh. De regulă, acesta depinde de clasa eficienței energetice (A+++, A++ sau A+) și variază de la 150 kWh pentru modele foarte performant. Poate ajunge până la 500 kWh în cazul combinelor frigorifice side by side, care sunt mai mari și incapatoare.

Ce înseamnă combina frigorifică no frost?

O combină frigorifică no frost este un model care răcește interiorul cu ajutorul unui jet de aer rece. Are un ventilator care recirculă aerul. Scopul principal este prevenirea formării gheții pe pereți sau produse. Secundar, este distribuția uniformă a aerului rece peste tot. Există și modele denumite Full No Frost, care previn formarea gheții atât la frigider cât și congelator.


Poate te interesează și…


Electrocasnice » Dispozitive frigorifice » Cea mai buna combina frigorifica