Prin Braşov - Chestii care se întâmplă sub Tâmpa

Să presupunem că mergeţi să vizitaţi un oraş străin. Întrebaţi ghidul, “unde pot mânca bine”, iar acesta vă răspunde: “Ambianta placuta, personalul amabil si discret, decorul intim si relaxant recomanda Restaurantul X drept un loc ideal pentru petrecerea unei seri de neuitat in compania muzicii de calitate”.

Ăsta e genul de răspuns pentru care s-ar putea trezi cu o vâslă în cap şi clasica întrebare: Amice, eşti idiot?

Asta pentru că, înainte să lansez semi-oficial acest site un amic m-a întrebat “ce naiba faci, încă un portal despre Braşov? Nu sunt destule?” Se pare că sunt prea multe, făcute de nişte roboţi.

Descrierea “cu ambianţa plăcută”, am găsit-o pe unul din zecile de site-uri care, sanchi, promovează Braşovul. Am fost în restaurantul cu pricina şi pot să vă spun că discreţia chelnerilor se manifestă prin ignorarea totală a clienţilor, muzică de calitate este un fel de house dat tare să-ţi vibreze ciorba în farfurie iar ambianţa plăcută se traduce prin fumul de ţigară atât de gros încât nu prea vezi idioţii de la celelalte mese.

Prin Braşov nu prea mâncăm sau bem, mai mergem şi la muzee, cinemauri sau teatre. Când a fost ultima oară când aţi citit o cronică de teatru în mass-media locală? Dar de Operă? Dar o cronică de expoziţie? Ne rezumăm în a consemna o serie de evenimente dar niciun jurnalist nu mai merge să vadă cum e expoziţia respectivă. Cum naiba e piesa aia de teatru, se merită să mergi la ea? O să încercăm să facem şi cronici de-astea, dacă păcălim pe cineva să meargă la o expoziţie am făcut un pas înainte. Se zice că astfel de evenimente nu prea interesează pe nimeni, o manea şi-un accident cu trei morţi plus un viol fac mult mai mult trafic.

Nu o să scriem ştiri aici, e coloana din dreapta pentru cei interesaţi de evenimentele la zi. N-are rost să ne facem iluzii, multe ziare sunt pline de ştiri fără importanţă sau xeroxate. Un exemplu de xeroxare am găsit aici. N-avem chef de consemnat evenimente gen “Coborârea Junilor în Cetate” sau “Cerbul de Aur”. Dacă erau atât de interesante se băteau sponsorii să dea bani pentru ele. Şi oricum, ele sunt superconsemnate pe toate celelalte site-uri.

Pe cât posibil vom evita subiectele politice. Este o pierdere de vreme să vorbeşti de nişte oameni care îşi clamează competenţa de 20 de ani de zile şi n-au fost în stare să facă o autostradă.

O să vorbim de chestii banale, întâmplări simple, aventuri plicticoase de Prin Braşov. Şi, după ce o să avem trafic online de 100.000 de unici pe zi, o să vindem site-ul pe un milion de coco şi o să-i cheltuim pe toţi. [10% din fonduri vor fi donate unei case de copii sau ceva de genul ăsta]

URL: http://prinbrasov.com
Feed: http://feeds.feedburner.com/prinbrasov
Ultimele postari:

La editia 2012 acest blog nu este inscris la nici o categorie.

PARTY - SAMBATA 7 APRILIE

rbf3mic

 

 

sustinut de

orange

parteneri

petrom100x100.jpg
 
silva logo
 
bitdefender logo

media

realitatea

pandora

vox

zelist

alte editii