Proces de jurizare

* Nota - aceste criterii se recomanda a fi luate in considerare de catre toti cei care contribuie cu un vot la Roblogfest, indiferenta de categoria populara sau jurizata.

Procesul de jurizare va lua in considerare trei criterii cuantificate printr-o nota de la 1 la 10, 1 cea mai mica, 10 cea mai mare. In urma acestui proces va rezulta o medie ponderata pentru fiecare blog.

Cele 3 criterii sunt:

- stilul blogului
Detaliile recomandate pentru a fi luate in calcul tin de ortografie, paragrafiere, lizibilitate (i.e. font prea mic sau prea mare), limbaj (agresiv, formal, informal, concis sau "de lemn" etc), design si layout, etc. Ponderea in nota finala este de 30%

- coerenta blogului
Detaliile recomandate pentru a fi considerate tin de prezenta unei pagini sau sectiuni de prezentare "despre", detalii de contact, frecventa posturilor, aliniamentul dintre subiectul blogului si posturile scrise (i.e. intr-un blog de business ponderea posturilor pe teme de business trebuie sa fie de minim 80% samd), originalitate. Ponderea in nota finala este de 30%.

- parerea mea!
Parerea judecatorului despre ce nota merita blogul in cauza. Ponderea in nota finala este de 40%.

Dupa notare in mod automat toate notele rezultate vor fi ordonate si capetele cu notele cele mai mici si cele mai mari vor fi eliminate (doua din fiecare, patru in total). Apoi, notele ramase vor fi calculate sub forma de media aritmetica, medie ce va reprezenta nota finala de concurs a blogului respectiv. Ordinea descrescatoare a acestei note va reprezenta clasamentul final pe respectiva categorie.

Pentru a elimina orice urma de susceptibilitate (desi nu are cum sa fie cazul dpdv tehnic) blogul sau blogurile asociate cu numele prezente in juriu nu pot participa in competitie. Inainte de inceperea jurizarii, organizatorii vor efectua o verificare a tuturor inscrisilor, pentru a se asigura de validitatea linkurilor sau potrivirea inscrisilor cu categoriile.

Jurizarea va incepe pe data de 27 martie si va dura pana pe 4 aprilie. Dupa inchiderea lui, rezultatele vor fi facute publice membrilor juriului urmand ca in urmatoarele 24 de ore impreuna cu organizatorii sa analizam si/sau sa corectam eventuale anomalii sau comentarii.

editat ultima data pe 23 martie 2012, orele 07:22

Ai ceva de zis?

1. pai..

Autor: since | Data: 03 Feb 2008 21:11
cu asta (limbaj (agresiv, formal, informal, concis sau "de lemn" etc), nu ar trebui sa ne facem griji?! Pentru ca fiecare blog are un limbaj propriu, nu cred ca ar trebui sa fie jurizat dupa cum vrea juriul, cred ca ar trebui sa fie jurizat si dupa tema pe care o are blogul, ce vrea sa exprime bloggerul.. pentru ca acolo este personalitatea lui. Uni dintr-e noi vorbim mai urat, uni altfel, etc..

2. a, da?

Autor: dragos | Data: 03 Feb 2008 21:18
ia zi tu, de exemplu, cand mergi la un magazin, la munca sau la scoala, sau oriunde intr-un mediu social -- cum esti privit cand ai un limbaj indecent, injuri sau nu poti sa comunici ceea ce vrei? asta tine de cei 7 ani de acasa si sunt multi care pe bloguri dovedesc ca nu ii au. din pacate.

3. pai..

Autor: since | Data: 03 Feb 2008 21:30
uni stiu sa vorbeasca civilizat in viata sociala sau cand sunt intr-un loc important, cu persoane importante si vorbesc pe blog lucruriile pe care le vor si cum vor.
Asta nu inseamna ca toti care vorbesc vulgar pe blog sunt la fel cand au o convorbire care este decenta, poate ca uni* isi exprima furie, unele sentimente si chestii destea, dar cred ca fara sa vorbeasca cum vor ei.. nu cred ca ar mai fii la fel, ce au in gand cu ce vor sa transmita(nu cred ca as vrea sa scriu pe blog politicos numai de ochii "unora", nu m-as simti bine :)

4. pai

Autor: dragos | Data: 03 Feb 2008 21:34
ia zi tu, de ce ai vrea sa fii judecat pentru momentele cand vorbesti vulgar, agresiv sau agramat? daca e blog personal poate e ceva de inteles insa in cadrul categoriile jurizate nu.

5. ok..

Autor: since | Data: 03 Feb 2008 21:45
am inteles acum

6. Comentariu nou

Autor: Malina | Data: 04 Feb 2008 00:45
Un barem ok!

7. Exprimare

Autor: Cristian Greger | Data: 04 Feb 2008 11:04
Trebuie sa spun ca nu sunt de acord cu ce spui tu Dragos. Sunt bloguri extrem de citite si la un nivel inalt valoric, desi folosesc un limbaj vulgar. Pana la urma blogurile permit libertate, si sunt exact pilonul diferentierii de media traditionala. Unde e indemnul la libertatea de exprimare ?
Eu unul nu cred ca limbajul ar trebui sa fie un criteriu de departajare !

8. ..uite

Autor: since | Data: 04 Feb 2008 11:07
"Autor: novac
ia zi tu, de ce ai vrea sa fii judecat pentru momentele cand vorbesti vulgar, agresiv sau agramat? daca e blog personal poate e ceva de inteles insa in cadrul categoriile jurizate nu."
...
nu cred ca trebuie sa iti faci griji Cristian Greger pentru lucru asta!

9. categorii

Autor: dada | Data: 04 Feb 2008 16:43
Pai atunci, ar fi fost utila o noua categorie:
Cel mai vulgar blog! :)
Ce ziceti?

10. ok

Autor: stelar92 | Data: 04 Feb 2008 21:19
Eu vad adevarul tot undeva la mijloc:) un blogger care injura aiurea si foloseste cuvinte vulgare prea mult merita sanctionat.Dar cand rolul acestora este clar(definirea realitati, joc de cuvinte s.a.m.d.)si nu se foloseste in mod repetat, nu ar trebui aplicat acest criteriu:)

Cum ar fi sa il judecam pe Arghezi pentru ca a folosit atatea cuvinte ''murdare'' (mai ales pentru acea vreme si pentru perioada literara in care si-a inceput activitatea) gen mucigai s.a.m.d.?

Adauga un comentariu

*
*
trebuie sa inceapa cu http://

text html
(taguri html permise: <em>, <thead>, <tbody>, <hr>, <th>, <img>, <br>, <strong>, <ul>, <a>, <p>, <tr>, <td>, <li>, <table>)
*

PARTY - SAMBATA 7 APRILIE

rbf3mic

 

 

sustinut de

orange

parteneri

petrom100x100.jpg
 
silva logo
 
bitdefender logo

media

realitatea

pandora

vox

zelist

alte editii