Conditii de desfasurare 2012

 

Capitolul I. Descriere

Blog: in general un blog este definit ca un website cu insemnari ce sunt datate si postate in ordine invers cronologica.

In 2012 Roblogfest cuprinde patru sectiuni de concurs: Personal & Infotainment - vot public, Siteuri - vot public, Profesional - vot jurizat, Comunicare si Social Media - vot jurizat.

Capitolul II: Perioada de desfasurare

Competitia are trei parti distincte - una de nominalizari si doua de voturi, dupa cum urmeaza:
 - Perioada de nominalizari – 12 martie – 20 martie 2012: 8 zile in care oricine poate sa propuna un blog (sau poate sa isi propuna propriul blog), un website, cont de companie pe  Facebook, de Twitter sau campanie de comunicare pe social media. Atentie, o singura nominalizare este suficienta pentru a fi luata in considerare pentru etapa de votare.
 - Prima perioada de votare - 22 – 27 martie 2012: Dupa inchiderea sesiunii de nominalizari, propunerile se vor centraliza pe fiecare categorie in parte si vor fi supuse votului popular la sectiunile populare.
 - A doua perioada de votare - 29 martie - 3 aprilie 2012: Propunerile eligibile rezultate in urma primei perioade vor fi supuse din nou votarii, public sau jurizat (daca va fi cazul a doua etape). Dupa inchiderea etapei de votare vom face rezultatele publice si castigatorii vor fi premiati in cadrul unei ceremonii de premiere.


Capitolul III. Inscriere
Roblogfest este un concurs popular, ceea ce inseamna ca oricine poate propune, inscrie si vota in competitie lucrari, indiferent daca este sau nu autorul lucrarii respective.

 - Oricine cu un cont de utilizator valid pe roblogfest.ro poate sa propuna si sa inscrie lucrari in competitie, indiferent daca este sau nu autorul respectivei lucrari.
 - Inscrierea lucrarilor in concurs se face prin completarea unui formular online pentru fiecare lucrare inscrisa. Formularul va fi disponibil pe site-ul roblogfest.ro pe toata perioada inscrierilor.
 - Pentru inscrierea lucrarilor este necesar ca utilizatorul sa fie logat in contul sau roblogfest.ro.
 - Din momentul in care lucrarea este inscrisa in concurs, autorul sau beneficiarul ei devine participant roblogfest.

 - Pentru lucrarile inscrise in categoriile Personal & Infotainment, Siteuri si Profesional trebuie specificate:numele bloguluiurl-ul complet si optional o descriere: autori, tematica blog, informatii suplimentare, statistici.

 - Pentru lucrarile inscrise in categoria Comunicare si Social Media - blog de companie/brand/produstrebuie specificate: numele blogului - companie, url-ul complet, si optional o descriere: tematica blog, scop / obiectiv, rezultate, statistici.

  - Pentru lucrarile inscrise in categoria Comunicare si Social Media - sectiunile Comunicare: best use of social media intr-un mix de comunicare (descarca formular) si Comunicare: campanii pe social media (descarca formular) trebuie descarcat formularul si completat.
Formularele completate trebuie trimise pe adresa roblogfest[at]roblogbest[punct]ro.

 - E suficient ca o lucrare sa fie nominalizata o singura data pentru a intra in competitie.
 - Organizatorul isi rezerva dreptul de a refuza si/sau transmite spre recorectare formularele primite in cazul unor greseli sau omisiuni flagrante. In acest caz, daca recorectarea formularelor implica depasirea termenului limita pentru inscrierea in concurs, organizatorii pot sa elimine din concurs lucrarea in cauza.
 - De asemenea, organizatorul isi rezerva dreptul de a muta lucrarea in alta sectiune/categorie din concurs daca aceasta nu este relevanta pentru sectiunea/categoria la care a fost inregistrata.


In momentul filtrarii sunt luate in considerare urmatoarele aspecte:

  - Minim 80% din continutul blogului trebuie sa aiba legatura directa cu categoria/sectiunea la care este inscris. In caz contrar, nu se califica la acea categorie/sectiune. Un exemplu ipotetic - un blog scris de un jurnalist ce are insemnari personale in proportie majoritara este un blog PERSONAL, nu de media sau jurnalist.
 - Pentru o mai buna si rapida evaluare, ajuta daca pe prima pagina exista o descriere explicita a blogului. (i.e. in titlu, in sectiunea despre samd)
 - In momentul in care se face filtrarea linkul catre blogul respectiv trebuie sa fie functional. Daca blogul nu este disponibil va fi automat eliminat.

 

Nominalizarile vor fi oprite cu aproximativ 24 ore inaintea inceperii sesiunii de votare pentru a crea o perioada tampon in care organizatorii vor filtra eligibilitatea nominalizarilor.


Capitolul IV. Criterii de eligibilitate


Lucrari eligibile in categoriile "Personal & Infotainment", "Siteuri" si "Profesional"
 - Pot fi inscrise orice fel de bloguri sau siteuri - fie ele bazate pe text, audio sau video, scrise de romani sau straini cu resedinta in Romania, indiferent de limba in care sunt scrise. Daca este un blog colectiv la care participa un roman, aceasta persoana trebuie sa aiba o contributie significanta la acel blog.
 - Orice blog inscris trebuie sa aiba continut original - ca atare ne rezervam dreptul de a descalifica oricare lucrare ce are continut copiat din alte locuri inclusiv cele care fac traduceri din alte limbi straine.
 - Blogul sau siteul trebuie sa fie actualizat regulat (cel putin o data pe saptamana).
 - Blogurile inscrise la Roblogfest in anii anteriori sunt eligibile.
 - O lucrare poate fi inscrisa in mai multe categorii de concurs si in mai multe sectiuni.

 - La sectiunea siteuri conditia de participare este ca acel site sa NU fie blog. Astfel, un participant la sectiunea de Siteuri" nu va putea sa fie inscris si la orice alta categorie de bloguri in acelasi timp.*

update: fiind o sectiune experimentala, am decis ca editia aceasta sa nu moderam foarte drastic inscrierile la sectiunea de siteuri, lasand la latitudinea utlizatorilor sa isi incadreze propunerile

 

Lucrari eligibile in categoria "Comunicare si Social Media"
 - In sectiunea "Blog de companie" pot fi inscrise orice fel de bloguri detinute si scrise de o companie/ angajatii unei companii care isi desfasoara activitatea in Romania. Blogul trebuie sa aiba continut original (nu adaptat din afara) si sa fie actualizat regulat, cel putin o data pe saptamana.
 - In sectiunea "Blog de brand/ produs" pot fi inscrise orice fel de bloguri scrise cu scopul de a promova un brand/produs comercializat legal in Romania. Blogul trebuie sa aiba continut original (nu adaptat din afara) si sa fie actualizat regulat, cel putin o data pe saptamana.
 - In sectiunile "Cel mai bun cont de Twitter pentru un brand/produs" si "Cea mai buna pagina de Facebook" pot fi inscrise conturile si paginile ce au ca scop promovarea unui brand, produs sau companie.
 - In sectiunile "Comunicare si Social Media" pot fi inscrise orice campanii sau modalitati de comunicare online realizate pentru si in Romania care s-a desfasurat pe cel putin un canal Social Media.

 

Lucrari care nu sunt eligibile
 - Nu sunt acceptate in concurs lucrari al caror conţinut este ilegal, defaimator, amenintator, abuziv, obscen, care afecteaza intimitatea altei persoane, indeamna la discriminare rasiala, etnica, sexuala sau este ofensator în alt mod.
 - Nu sunt eligibile lucrarile care reprezinta adaptari ale unor lucrari internationale.
 - Nu pot participa in competitie lucrarile asociate cu numele prezente in juriu pentru categoria respectiva.
 - Nu pot participa in competitie blogurile si site-urile asociate Metropotam Group: Metropotam, Invita, 100eyes, Coolio, Urbee, Blonda, Sexercitii, Una pe zi, Argumente, Fourhooks.


Capitolul V. Drepturi si obligatii


Participanţii au urmatoarele drepturi:
 - Sa inscrie lucrari in toate categoriile de concurs si in cadrul unei categorii la una sau mai multe sectiuni din concurs
 - Sa isi retraga orice lucrare inscrisa in numele sau in concurs (la cerere, prin mail catre roblogfest@roblogfest.ro si facand dovada ca este autorul/beneficiarul respectivei lucrari)
 - Sa foloseasca titulatura de participant, nominalizat sau castigator in scop promotional (afisare pe site-ul/blogul propriu, materiale de prezentare, etc.)

Participanţii au următoarele obligatii:
 - Sa respecte Regulamentul concursului (conditii de desfasurare)
 - Sa furnizeze informatii adevarate si complete in formularul de inscriere
 - Sa puna la dispozitia organizatorilor lucrarile si alte informatii de prezentare realizate in vederea inscrierii in concurs si a procesului de jurizare

Motive de excludere din concurs:
 - Nerespectarea regulamentului concursului
 - Modificarea in mod semnificativ a continutului existent deja a unui blog in perioada dintre finalul inscrierilor si procesul de jurizare
 - Faptul ca o lucrare a fost dovedita ca fiind un act de plagiat


Capitolul VI. Dreptul de autor

 - Prezentarile lucrarilor sau alte materiale realizate in vederea concursului raman in proprietatea organizatorilor.
 - Organizatorii isi rezerva, fata de participanti, dreptul de a folosi, in materialele de promovare ale Roblogfest: numele participantilor, prezentarile sau alte materiale realizate in vederea concursului.
 - Organizatorii festivalului nu isi asuma nicio raspundere in cazul in care lucrarile inscrise folosesc elemente de continut (texte, imagini, coduri sursa etc.) care incalca drepturile de autor. Intreaga raspundere apartine autorului lucrarii respective.


Capitolul VII. Jurizare

 - Categoria Personal&Infotainment este expusa unui vot liber, public, ce se va desfasura pe site-ul roblogfest.ro. Oricine cu un cont de utilizator valid poate sa isi exprime votul pentru oricare din sectiunile celor doua categorii.
 - Incercarile de fraudare vor duce la descalificarea imediata a blogului pentru care se incearca frauda si suspendarea contului celui ce incearca fraudarea.
 - Categoriile Profesional si Comunicare si Social Media vor avea un juriu format din profesionisti avizati in domeniu. Jurizarea se va face online, in doua etape, si va avea loc in perioada 22 martie -  3 aprilie 2012.


Capitolul VIII. Premii

Pentru fiecare sectiune de concurs vor fi desemnati prin vot public sau jurizat finalistii si castigatorii. Juriul isi rezerva dreptul de a nu acorda niciun premiu sau de a acorda mai multe premii in cadrul unei sectiuni.
La decizia juriului se pot acorda premii speciale in categoriile Profesional si Comunicare.

 

Ai ceva de zis?

1. Comentariu nou

Autor: dan | Data: 20 Mar 2012 00:35
din 12 pana in 20 sunt 8 zile doar daca nu socotiti si 20, ca altfel sunt 9.

2. Comentariu nou

Autor: Alina D | Data: 20 Mar 2012 14:55
*contine

3. start vot

Autor: Lupulescu | Data: 22 Mar 2012 12:14
este vreo ora la care incepe votarea?

4. Concurs

Autor: arizona | Data: 30 Mar 2012 08:01
OK,dar vloggerii?cel mai bun e purplebox182 care face in general in engleza si e content creator in romana la filmetaritv.
Are 8500 subscriberi.

5. Deschidere cont

Autor: acuvio | Data: 01 Apr 2012 21:49
Am dorit să-mi fac un cont şi am greşit la tastare adresa de e-mail (nu am observat atunci că nu s-a tastat o literă). Acum îmi spune că numele este deja folosit, ce pot face ?

6. Pai?

Autor: joie | Data: 04 Apr 2012 12:53
Ce s-a intamplat? Cine a castigat si ce?

7. jurizare pe impresii

Autor: eba | Data: 06 Apr 2012 21:16
juriu care da 40 la suta cui are el chef. Bun, sunteti profi, fratilor. Cred ca si eba ar castiga la concursul vostru

8. Comentariu nou

Autor: eldio | Data: 07 Apr 2012 22:22
tare, a castigat la jurnalisti profi unul care are 27 de articole pe blog intr-un an;-) Jale, ma, puteau fi numai 10 si va faceati de ras, asa va respect.

9. Cum ma inscriu la roblogfest ?

Autor: danblogro | Data: 10 Jul 2012 09:32
Cum imi inscriu blogul la roblogfest ? Un link pentru inscriere ?

Adauga un comentariu

*
*
trebuie sa inceapa cu http://

text html
(taguri html permise: <em>, <thead>, <tbody>, <hr>, <th>, <img>, <br>, <strong>, <ul>, <a>, <p>, <tr>, <td>, <li>, <table>)
*

PARTY - SAMBATA 7 APRILIE

rbf3mic

 

 

sustinut de

orange

parteneri

petrom100x100.jpg
 
silva logo
 
bitdefender logo

media

realitatea

pandora

vox

zelist

alte editii