Editia 2012

Roblogfest este unul dintre cele mai importante evenimente ale anului in ceea ce priveste bloggingul in particular sau comunitatea de internet din Romania in general. Singura competitie nationala care premiaza excelenta din blogosfera - popularitatea, profesionismul sau modul de folosire a mediului din jurul unui blog. Prima editie a avut loc in 2006 din initiativa lui Dragos Novac cu scopul coagularii comunitatii bloggerilor din Romania.

Evenimentul este gandit ca un concurs popular care premiaza cele mai populare bloguri din dot ro si a evoluat in timp adaptandu-se la tot ceea ce inseamna fenomenul de blogging si Social Media din Romania. Ca atare, principalul obiectiv al Roblogfest este coagularea comunitatii bloggerilor din Romania iar atunci cand ne-am propus sa il organizam am avut in vedere urmatoarele principii:

1. oricine se poate inscrie si oricine poate vota
2. totul este cat se poate de transparent iar rezultatele sunt furnizate in timp real, sau cat de rapid posibil
3. concurenta e misto si cu ocazia asta vedem si noi cum stam fata de altii (sau ce cred altii despre asta) pe segmentul sau subiectele pe care ni le-am propus sa le acoperim cu blogurile noastre.
4. cel mai important lucru - vrem sa ne simtim bine, nu sa cream dispute sau animozitati.

Nu uitati, concursul asta este facut pentru bloggeri  -  daca aveti alte idei de imbunatatire a formatului, cautati-ne si vom in lua in considerare parerile voastre. Asta insa nu inseamna ca le vom si aplica pe toate :-)
 
Deoarece suntem atenti la sugestiile voastre, la editia 2012 inauguram in categoria Personal & Infotainment sectiunea de blog de parinti

De asemenea, cu titlu de experiment, am mai adaugat o noua sectiune de siteuri, supusa tot votului popular. Ideea din spate ar fi ca bloggerii citesc nu doar bloguri ci si o gramada de siteuri de prin onlineul romanesc si ar fi cool sa aflam si sa luam pulsul celor mai populare dintre ele. Siteurile pot fi de orice fel din Romania, reprezentand preferintele voastre in materie de consum periodic, fie generaliste, fie de specialitate, fie retele sociale si asa mai departe.

Altfel, totul functioneaza ca si in anii precedenti, inscrierile pot fi facute de oricine are un cont de utilizator pe roblogfest.ro, indiferent daca este sau nu autorul sau beneficiarul respectivei lucrari. Bineinteles, la cererea autorului, lucrarea inscrisa in numele sau este retrasa din competitie, dar vrem sa dam libertate deplina comunitatii de a-si exprima preferintele.
 
Competitia are trei parti distincte - una de nominalizari si doua de voturi, dupa cum urmeaza:

1. Perioada de nominalizari - 12 martie – 20 martie 2012
Doua saptamani in care oricine poate sa propuna un blog sau poate sa isi propuna propriul blog. Atentie, o singura nominalizare este suficienta pentru ca acel blog sa fie luat in considerare pentru etapa de votare.

2. Prima perioada de votare – 22 – 27 martie 2012
Dupa inchiderea sesiunii de nominalizari, blogurile propuse se vor centraliza pe fiecare categorie in parte si vor fi supuse votului, popular la sectiunile populare si juriului la sectiunile profesioniste.

3. A doua perioada de votare - 29 martie - 3 aprilie 2012
Blogurile eligibile rezultate in urma primei perioade vor fi supuse din nou votarii, fie ea publica sau jurizata. Primii 20 de clasati (acest numar poate varia deoarece depinde si de numarul blogurilor inscrise initial intr-o sectiune) vor intra in a doua etapa a votarii, din nou publica sau jurizata. Dupa inchiderea etapei de votare vom face rezultatele publice si ii vom premia pe castigatori in cadrul unei ceremonii. Iar apoi petrecem. :)

Ne vedem la party!
Mai multe detalii in curand.

Ai ceva de zis?

1. Buna seara,

Autor: maria elena | Data: 13 Mar 2012 18:57
Oameni buni, vreau sa particip, unde ma inscriu?

2. Sa aveti ,participare record.

Autor: mihaibuninet | Data: 14 Mar 2012 17:03
Ma bucur ca i-ati dat drumul .m-am inscris cu un blog dar mai am unul pe care vreau sa il inscriu.

3. Blog sub 18 ani

Autor: Monica | Data: 21 Mar 2012 15:29
De ce nu aveti anul acesta si categoria " Blog sun 18 ani"???

4. Prieteni,

Autor: maria elena | Data: 27 Mar 2012 21:29
cand ne dati amanunte in legatura cu prima etapa de votare, nu ne-ati dat nicio informatie despre cum a decurs competitia pana in momentul de fata, parca ar fi totul secret.

5. rezultatele finale...

Autor: dragos | Data: 27 Mar 2012 21:33
...vor fi afisate la finalul concursului, dupa ceremonia de premiere

6. la fabrica

Autor: tibii | Data: 06 Apr 2012 09:37
petrecereeee.

7. Participant

Autor: Manolescu Maria | Data: 01 Jul 2012 07:10
De abia astept

8. o sa fie si o editie 2013?

Autor: Alexconstantin | Data: 13 Feb 2013 23:36
daca unde gasesc detalii:)

9. 2013 ?

Autor: razvan | Data: 23 Apr 2013 02:07
când începe ediţia 2013 ?

Adauga un comentariu

*
*
trebuie sa inceapa cu http://

text html
(taguri html permise: <em>, <thead>, <tbody>, <hr>, <th>, <img>, <br>, <strong>, <ul>, <a>, <p>, <tr>, <td>, <li>, <table>)
*

PARTY - SAMBATA 7 APRILIE

rbf3mic

 

 

sustinut de

orange

parteneri

petrom100x100.jpg
 
silva logo
 
bitdefender logo

media

realitatea

pandora

vox

zelist

alte editii