Editia 2009

Roblogfest este unul dintre cele mai importante evenimente ale anului in ceea ce priveste bloggingul in particular sau comunitatea de internet din Romania in general si singura competitie nationala care premiaza excelenta din blogosfera - popularitatea, profesionismul sau modul de folosire a mediului din jurul unui blog. Prima editie a avut loc in 2006 din initiativa lui Dragos Novac cu scopul coagularii comunitatii bloggerilor din Romania.

Evenimentul este gandit ca un concurs popular care premiaza cele mai populare bloguri din dot ro si a evoluat in timp adaptandu-se la tot ceea ce inseamna fenomenul de blogging din Romania.  Ca atare, principalul obiectiv al roblogfest este coagularea comunitatii bloggerilor din Romania iar atunci cand ne-am propus sa il organizam am avut in vedere urmatoarele principii:

1. oricine se poate inscrie si oricine poate vota
2. totul este cat se poate de transparent iar rezultatele sunt furnizate in timp real, sau cat de rapid posibil
3. concurenta e misto si cu ocazia asta vedem si noi cum stam fata de altii (sau ce cred altii despre asta) pe segmentul sau subiectele pe care ni l-am propus sa le acoperim cu blogurile noastre.
4. Cel mai important lucru - vrem sa ne simtim bine nu sa creem dispute sau animozitati.

Nu uitati, concursul asta este facut pentru bloggeri -- daca aveti alte idei de imbunatatire a formatului, cautati-ne si vom in lua in considerare parerile voastre. Asta insa nu inseamna ca le vom si aplica pe toate. :-) [vezi link original :-)]

Editia din 2009 aduce in plus, pe langa categoriile deja clasice de blogging, doua noi categorii de premii: "Comunicare" - cu tot ceea ce inseamna publicitate & PR pe bloguri, si "Microblogging" pentru "fanii 140 de caractere"  din .ro.


Inscrierile pot fi facute de oricine are un cont de utilizator pe roblogfest.ro, indiferent daca este sau nu autorul sau beneficiarul respectivei lucrari. Bineinteles, la cererea autorului, lucrarea inscrisa in numele sau este retrasa din competitie, dar vrem sa dam libertate deplina comunitatii de a-si exprima preferintele.
 
Competitia are trei parti distincte - una de nominalizari si doua de voturi, dupa cum urmeaza:

1. Perioada de nominalizari - 10 - 23 februarie 2009
Doua saptamani in care oricine poate sa propuna un blog sau poate sa isi propuna propriul blog. Atentie, o singura nominalizare este suficienta pentru ca acel blog sa fie luat in considerare pentru etapa de votare.

2. Prima perioada de votare - 25 februarie - 3 martie 2009
Dupa inchiderea sesiunii de nominalizari, blogurile propuse se vor centraliza pe fiecare categorie in parte si vor fi supuse votului, popular la sectiunile populare si juriului la sectiunile profesioniste.

3. A doua perioada de votare - 5 martie - 11 martie 2009
Blogurile eligibile rezultate in urma primei perioade vor fi supuse din nou votarii, public sau jurizat. Primii 20 de clasati vor intra in a doua parte a votarii, din nou public sau jurizat. Dupa inchiderea etapei de votare vom face rezultatele publice si ii vom premia pe castigatori in cadrul unei ceremonii, apoi petrecem.

Ne vedem la party!

Ai ceva de zis?

1. Comentariu nou

Autor: TheFly | Data: 10 Feb 2009 11:08
Dar cum se inscrie un blog efectiv in concurs? E 10 feb. dar tot navighez pe aici si nu ma prind cum se face. Is it just me..?
Thanks.

2. spaga ?

Autor: necenzurat | Data: 10 Feb 2009 18:05
spagile unde se trimit ?

3. avem voie

Autor: red_tulip | Data: 11 Feb 2009 02:01
bauturi alcoolice la party?
:D
glumesc. faina idee cu ce ati facut voi aici. eu azi am aflat de voi. bafta in continuare.

4. intrebare

Autor: andrei chirica | Data: 11 Feb 2009 12:51
Buna, ce campanii se pot inscrie la categoria Comunicare - Cea mai buna campanie de PR pe bloguri. Eu inteleg prin PR pe bloguri blog pitching realizat de agentii, corect? Prin urmare proiectul nu trebuie sa fie neaparat un blog, nu?

5. pt campanii de comunicare

Autor: Ela | Data: 11 Feb 2009 13:18
@andrei chirica
la campanii de comunicare - creative sau PR nu intra bloguri per se ci campanii publicitare sau PR care se folosesc de mediul blogului si de blogger ca formator de opinie pentru a transmite un mesaj catre cititori.

Pentru asta e obligatoriu in campul "descriere" sa fie mentionate minim 3 url-uri de bloguri contractate (sau linkuri catre posturile aferente de pe 3 bloguri) pe
care s-a desfasurat campania.

Revin astazi cu un post cu detalii referitoare la aceste sectiuni.

6. vroiam sa particip si eu

Autor: mike | Data: 11 Feb 2009 22:44
vroiam sa particip si eu cu blogul meu :(
se pare ca nu e chiar asa de transparent acest concurs

7. .

Autor: varza | Data: 11 Feb 2009 22:51
si de ce nu participi

8. modalitate nominalizare blog

Autor: voinea | Data: 12 Feb 2009 12:18
Tot incerc sa inscriu un blog in competitie. Merg pe link-ul de adaugare nominalizare si sunt directionat catre sectiunea 'contul meu'. Si gata. De aici incolo, se tot repeta faza.
Asa ca rog pe cineva sa imi spune ce trebuie sa fac.

9. re: modalitate nominalizare blog

Autor: dragosh_r0ck | Data: 12 Feb 2009 12:25
da, este o mica problema cu acel link.. incercati sa va logati normal in site (fara sa apasati pe acel link, direct in roblogfest), iar apoi aveti un shortcut pe bara roz din top "+ Nominalizeaza blog/lucrare".

10. eroare la incercarea de nominalizare

Autor: voinea | Data: 12 Feb 2009 12:39
Am incercat sa procedez conform indicatiilor dvs., dar fara succes. Dupa ce intru pe site si ma loghez, sunt automat directionat catre 'contul meu'. Si acolo raman. Gresesc eu pe undeva, e o chestie tehnica sau ce?!
Poate ne lamurim in acest sens ...

Adauga un comentariu

*
*
trebuie sa inceapa cu http://

text html
(taguri html permise: <em>, <thead>, <tbody>, <hr>, <th>, <img>, <br>, <strong>, <ul>, <a>, <p>, <tr>, <td>, <li>, <table>)
*

PARTY - SAMBATA 7 APRILIE

rbf3mic

 

 

sustinut de

orange

parteneri

petrom100x100.jpg
 
silva logo
 
bitdefender logo

media

realitatea

pandora

vox

zelist

alte editii