Blog 2008

rezultatele finale...

...pot fi gasite aici, de aseara de la ora 11, cand am inceput ceremonia. O sa punem si un vizual sugestiv pe prima pagina cat de curand.

In alta ordine de idei foarte multa lume aseara la Fabrica, de toate tipurile si cu multa distractie.

Quick reminder - petrecerea roblogfest 2008

Acum ca votul s-a oprit pregatim petrecerea si ceremonia de decernare a premiilor. Va reamintesc ca petrecerea va avea loc maine, vineri 14 martie la ora 21:00, in Bucuresti la clubul Fabrica din strada 11 iunie nr. 50 (aproape de parcul Carol). Harta o gasiti aici.

Pregatiti-va pentru goodies si surprize - una din ele este ca Tom Wilson va fi cel care se va ocupa de muzica. Petrecerea, in mod traditional, va dura pana dimineata. :)

Exista o lista de inscriere (trebuie sa aveti cont ca sa fiti pe ea) - in club intra mai mult de 1000 de persoane (este pe doua etaje, btw) si cu cat vom fi mai multi cu atat mai bine :)

update: da, exista conexiune internet pe wifi la locatie

tick-tick-tick

inca doua ore si oprim votul

update:
votul este inchis, multumim frumos pentru participare! Castigatorii se anunta maine seara la petrecere si lista cu rezultate va fi publicata aici dupa aceea.

Deci turul 2

De cateva secunde avem publice rezultatele blogurilor alese in urma voturilor populare pentru turul doi la sectiunea populara precum si selectiunea juriului pentru categoria cel mai bun blog de la sectiunea jurizata. Urmatoarele doua saptamani se vor desfasura identic ca si proces de votare, adica orice posesor de cont roblogfest poate sa isi exercite dreptul de vot pentru favoriti.

Cateva comentarii:

- ni s-a parut mai corect si am luat astfel in considerare primele 20 de note si nu primii 20 de clasati - astfel daca, de exemplu, locurile 20, 21 si 22 au avut aceeasi nota, blogurile de pe locurile 21 si 22 au fost incluse in turul 2 de asemenea

- din acest motiv, la sectiunea cel mai bun blog de sport au trecut in turul doi 9 bloguri si nu 8

- ordinea de prezentare a listelor cu blogurile din turul urmator este aleatoare, exista insa si optiunea unei sortari alfabetice

- la sectiunea cel mai bun blog de la categoria jurizata au trecut mai departe 80 79 de bloguri. Multumiri inca o data juriului care a avut de ales din 455 de bloguri, un job nu foart usor si destul de mancator de timp

- turul doi de vot dureaza pana pe data de 13 martie, orele 11:00 cand sesiunea de vot ia sfarsit si incepem sa ne pregatim de petrecere, care va avea loc in seara zilei urmatoare, pe data de 14 martie.

- apropo de petrecere, in weekend o sa anuntam detaliile - loc, ora, mod de inscriere pentru a participa.

- rezultatele finale (clasamente, numar voturi, etc) la vom face publice online in data de 14 martie, fix dupa ceremonia de decernare a premiilor.

Inca...

...o zi si un pic pana trecem la urmatoarea faza a votului roblogfest. Incepand cu maine seara puteti sa va votati alesii dintre cei 20 ce vor trece in turul urmator. Good luck!

Butoane roblogfest

Pe langa butoanele clasice pe care le gasiti la sectiunea butoane, am mai creat cate un buton special pentru fiecare blog in parte, in cazul in care autorul/autorii doresc sa isi incurajeze cititorii sa voteze pentru ei.

Acest buton se afla in pagina fiecarui blog din roblogfest si se ajunge la el in felul urmator --> din categorie de vot (i.e. cel mai bun blog) - click pe titlu (i.e. blogul lui cucu). Urlul trebuie sa fie roblogest.ro/competitie/CHEIE

o chestie misto

Len a facut o reprezentatie vizuala cool a blogurilor inscrise la roblogfest - link

Detalii tehnice si administrative

Acum ca votul a pornit deja ne-am apucat de pregatit partea a doua care, va reamintesc, incepe pe data de 28 februarie la orele 21:00. Aceasta a doua parte consta in alegerea primelor 20 de bloguri in ordinea voturilor primite si supunerea lor la o noua sesiune de votare.

Insa la categoria de sport avem nominalizati doar 15 bloguri. De aceea si vrand sa pastram consistenta intregului proces cu doua sesiuni ne-am decis ca la aceasta sectiune sa alegem primele 8 bloguri pe care, dupa aceea, sa le supunem unei noi sesiuni timp de doua saptamani.

Altfel, votul merge normal - principalele comentarii au de-a face cu:

- de ce trebuie sa imi fac cont

- cum fac sa imi fac cont - e un banner mare in partea de sus a website-ului cu "fa-ti cont"

- duplicate scapate filtrarii - sunt totusi 3000 de bloguri de filtrat si am mai avut cateva scapari, multumim de atentionare, daca mai vedeti dati un semn la roblogfest at roblogfest punct ro si remediem situatia asap

- chestiuni legate de usabilitate, "ce am votat la ce sectiune", am uitat parola - lucruri rezolvate deja

- afisarea clasamentului intermediar - acest lucru am decis din start ca nu va disponibil din cel putin doua motive: 1) indeamna la fraude si 2) un concurs e mai misto daca afli rezultatele la sfarsit. Ca si in anii trecuti insa am asigurat credibilitatea si transparenta votului popular prin acces public si integral pentru o terta parte - astfel evolutia voturilor de la categoria popular este disponibila in timp real celor 12 jurati.

- dupa 28 februarie lista cu blogurile care intra in partea a doua a votului va fi prezentata in mod aleator. La fel si in cazul sectiunii cel mai bun blog din cadrul categoriei jurizate unde judecatorii vor face o triere din cele 458 de bloguri pana pe 28 februarie, urmand apoi sa le noteze.

- bloguri ale juriului inscrise in categoria vot popular - oricine poate vota la popular si juriul nu are cum sa influenteze in vreun fel sau altul rezultatele de acolo

Cam asta ar fi - asteptam in continuare comentarii si intrebari, daca aveti. Luni sau marti revenim cu detalii despre petrecere si tot de saptamana viitaore o sa incepem campania de comunicare a evenimentului.

START vot roblogfest 2008

Din acest moment pentru urmatoarele doua saptamani puteti sa va votati favoritii la roblogfest. Cateva comentarii:

- votul este deschis oricui insa, la fel ca si la nominalizari, trebuie sa aveti un cont pentru a putea vota. Dupa ce v-ati logat va alegeti categoria la care vreti sa votati si dupa aceea selectati blogul favorit. Voturile sunt editabile pana in momentul incheierii primei faze de votare.

- un cont inseamna dreptul la un singur vot pe categorie.

- pe 28 februarie la ora 21:00 inchidem prima sesiune de vot. Urmeaza imediat a doua care consta in votul pe fiecare categorie a cate 20 de bloguri selectate din punct de vedere al numarului de voturi. Ca sa nu existe comentarii de la binevoitori - numarul cel mai mare de voturi inseamna, evident, ordinea de top a selectiei celor 20. :)

- datorita unei situatii exceptionale intamplate astazi cateva elemente de uzabilitate a trebuit sa le lasam de aranjat pentru maine. Procesul de vot insa se deruleaza si functioneaza normal - daca aveti probleme sau descoperiti buguri dati-ne un semn la roblogfest at roblogfest punct ro si incercam sa le rezolvam cat de operativ posibil. Tot datorita acestei situatii exceptionale un alt inconvenient este o functionalitate ce o sa o facem disponibila maine in caz ca ati uitat parola.

- acestea fiind zise - mergeti si votati. Succes tuturor!

Astazi ...

...este ultima zi de nominalizari. La noapte oprim pentru periere si maine dupa masa incepe votul. Doua rugaminti: daca vedeti un blog care are url gresit sau nu se potriveste cu o categorie dati-ne un semn. Tot asa, daca observati ca blogul vostru a fost sters de la o categorie pentru ca nu se potriveste NU il adaugati din nou, pentru ca va bateti joc de munca noastra. Multumim.

PARTY - SAMBATA 7 APRILIE

rbf3mic

 

 

sustinut de

orange

parteneri

petrom100x100.jpg
 
silva logo
 
bitdefender logo

media

realitatea

pandora

vox

zelist

alte editii